16-11-2005 t/m 19-11-2005

Zo zo zo, na een paar dagen in Auckland te zijn geweest, ben ik eindelijk weer in Sydney aangekomen. Het is weer heerlijk om hier te zijn!! De herinneringen van toen we voor het eerst in Sydney waren aangekomen, komen weer helemaal boven als ik bepaalde dingen weer terugzie. Het weer is hier ook niet verkeerd. Komt natuurlijk omdat je nu geen koude wind meer van zee hebt.

Nou, moet ik zeggen dat ik gister wel een rotdag had. De ergste van de afgelopen jaren, FOR SURE!!! Het begon al in Auckland dat ik na 3 uurtjes slapen al weer uit bed kon, omdat de shuttle me om 04.30 uur ophaalde om me naar het vliegveld te brengen. De vlucht was verder niet zo erg. Dat was maar 2 a 3 uurtjes vliegen, maar toen ik in Brisbane was, bleek dat mijn tas dus niet op de lopende band lag..... Erg fijn.....als je een andere vlucht binnen 1 uur moet halen..... Ik naar de bagage service toe om te horen hoe en wat. Ze zouden de band nog es een keer starten. Dus ik weer terug naar de lopende band, maar nee hoor, geen backpack van Afke. Terwijl ik terug naar de bagage service liep, begon het bij mij al hoog op te lopen, want ik wilde mijn aansluitende vlucht naar Sydney niet missen. Ik deed mezelf denken aan zo'n passagier die een probleem heeft uit het Airport programma.... Ze hebben mijn telefoonnummer en omschrijving van de tas genoteerd en zouden op zoektocht gaan. Ze adviseerde mij dat ik toch mijn aansluitende vlucht moest proberen te halen. Omdat ik niet mijn backpack bij me had, kon ik na een paar minuten door de douane heen op zoek naar de gratis 'airtrain' om naar het 'domestic airport' (voor binnenlandse vluchten) te gaan. Helaas vertrok die pas een paar minuten voordat mijn vlucht naar Sydney zou vertrekken. Waardeloos dus. Ik op zoek naar een taxi. Inderdaad hier moest ik ook nog ff op wachten en zag het somber in...... De taxichauffeur die me vertelde dat ik mijn vlucht waarschijnlijk niet zou halen, maakte het er niet beter mee...

Eenmaal @ the airport door de douane heen en naar mijn gate gerend. Het vliegtuig stond er niet. Vond ik verbazingwekkend, omdat je toch vaak nog ff daar staat als iedereen al aan boord is. Ik naar een infodesk...bleek dat ze het gatenr. veranderd hadden.... ik naar de andere gate toe. Gelukkig was er nog niemand aan boord gegaan en moest ik ff wachten. Een rustmoment?....YOU WISH....ik werd namelijk omgeroepen en moest naar de bagageservice van dit vliegveld gaan. Hadden ze mijn backpack gevonden? Ja, mijn kleine omdat ik die in alle haast had achtergelaten in de taxi......MUTS! Ook nog ff gevraagd naar mijn grote backpack...nog steeds geen spoor. Ik moest nu toch echt snel terug naar de gate gaan, want ze waren al begonnen met 'boarden'. Ik moest WEER door de douane heen en guess what? Ze wilden mijn tas doorzoeken. Ach ja joh, heb toch alle tijd van de wereld!!!

Eenmaal in het vliegtuig hadden we soms hevige turbulentie o.a. vanwege de bewolking bij Brisbane. En maakte de piloot daardoor een wat ... onrustige.... landing. Ook in Sydney was mijn backpack niet....weer naar de bagage service gegaan en een omschrijving en telefoonnummer achtergelaten......Hmpf.

Toen nog ff 1 uur op een shuttle van het hostel gewacht....kon er ook nog wel bij... Ik hoefde me niet te settelen in het hostel, want ik had geen bagage...

Ben de stad ingegaan om mijn post op te halen. Daar werd ik nog es door een chagrijnige man geholpen. Trust me mate, mijn dag kan je niet nog erger maken!!!

Ik wil graag iedereen HEEEEEL erg bedanken voor wat men gestuurd heeft de afgelopen maanden. Echt super!! Dat heeft mijn dag zeker goed gedaan!!! Leendert erg bedankt voor de cd van Garbage. Kan hem helaas nog niet draaien, maar heb ze gelukkig al 1 keer kunnen luisteren @ hun concert!

Jos & Hiskia en Marco & Marieke, wat een superpakket!!! Ze hadden vanwege al dat lekkers wel het pakketje geopend, maar ze hebben er niet van gesnoepd. En alsof jullie mijn gedachten kunnen lezen. Ik heb eerlijk waar al een paar keer gedacht dat ik ff zin had om te puzzelen, maar niet in het Engels... En nou heb ik een 10 voor taalpuzzelboekje! Thanks! Ook voor de rest van de inhoud, by the way!

Heb ook maar ff tandpasta, tandenborstel, etc. gehaald, want dat had ik dus ook niet meer. Had dit keer echt alle dingen zowat in mijn backpack kunnen krijgen en das erg handig want dan heb je niet veel handbagage....Wish I didn't!!! Een jongen in het hostel had medelijden met mij en had zelfs zijn kleding tot mijn beschikking gesteld, lief he? Thanks mate! Na een lekkere aussie BBQ ben ik toch zelf nog maar es gaan bellen naar het vliegveld. Of ze ondertussen al wat hadden gevonden. Hij is terecht en zou binnen een uur (was of course iets langer maar is ff boeie) bij mijn hostel worden afgeleverd. Wat een opluchting, zeg!!!! Kleding boeit me niet...koop wel nieuwe in Thailand, maar er zitten wel allemaal persoonlijke dingen in, wat me erg dierbaar is!

De komende dagen ga ik nog even van Sydney genieten, een pakketje naar huis sturen en met Marieke afspreken, die toevallig ook in Sydney is (= van de oz ploeg). Ik ben nog steeds te bereiken op mijn telefoonnummer van Nieuw Zeeland, maar heb geen beltegoed meer om terug te smsen of te bellen. Ik ga maandagavond naar Thailand en zal daar wel een nieuwe simkaart halen, zodat ik hem kan kan opwaarderen.

Hoop dat ik niet te veel gezeur heb neergekalkt....ben bang van wel....o well, shit happens!! Heeel misschien ga ik in Thailand mijn site nog updaten, zeker weten doe ik niet, maar anders doe ik het na mijn jetlag in Nederland wel!

Veel liefs

X

Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer