13-01-2005 t/m 20-01-2005

Hier een berichtje van mij!! Kan niet anders zeggen dan dat het hier nog steeds super is! Zou anders ook niet best zijn, ha ha! Es even zien wat heb ik allemaal de afgelopen dagen wel niet gedaan/beleefd.

Nou, na die vijf introductiedagen heb ik het lekker rustig aan gedaan. Wasjes draaien, mail checken, lekker chillen/lezen/kaarten in Hyde Park met anderen uit mijn groep, boodschapjes doen, maar ook lekker (veel) gestapt. Zo ben ik bijvoorbeeld naar een Hiphop festival geweest bij Bondi Beach, Courthouse (=pub), O' Malleys (=pub), The Empire (= discotheek) en ook naar een Jazz festival. Op zich hou ik niet zo van jazz, maar dit was onwijs leuk, want dit werd gehouden in Domain. Dat is een groot park in Sydney en daar kwamen echt megaveel mensen op af. De sfeer was daar heel erg relaxed, want iedereen nam een kleedje en wat eten en drinken mee en gingen daar met familie/vrienden etc. zitten om van de muziek te genieten en om nieuwe contacten te maken. SUPER!

Ook ben ik met een aantal uit mijn groep naar The Bottanical Garden geweest. Hier hebben we heerlijk kunnen zonnen op het gras, hebben we een prachtige kont van een Possum gezien. Hier iedereen die dat beestje zijn kont op de foto heeft gezet.

Ook zijn we nog even het Opera House (dit keer dichterbij) geweest.

De groep van 11 januari is intussen ook al weer even in Oz. Met een daarvan, Kitty, ben ik afgelopen maandag naar het hostel Noah's Backpackers in Bondi Beach gegaan.

Wat hebben wij een lol gehad met die mega backpacks toen we daar met de redelijk volle bus naartoe moesten. Wij dachten laten we maar bij de uitgang gaan staan, die halverwege de bus zit, zodat we de meeste ruimte hadden om te keren/draaien etc. als er mensen uit moesten. Maar er waren natuurlijk nog meer mensen die mee wilden dus moesten we van de chauffeur naar achteren lopen. En natuurlijk moest er bij de volgende halte iemand uit die achterin zat. Dus wij keren/draaien etc. zodat die man er langs kon en Kitty die haar bergschoenen aan haar tas had bungelen en alle kanten uitzwaaiden.... Was wel ff lachen, maar ook veel sorry zeggen. Eenmaal in het hostel bleek dat we met 2 engelse, 1 nederlandse en 1 duitse op een kamer zaten. Allemaal hele gezellige meiden, maar de 2 engelse en de nederlandse meiden zouden de volgende dag al weer vertrekken.

Enfin, wij hebben eerst nog maar ff de douche, keuken etc. geinspecteerd. Aangezien 2 meiden uit mijn groep die eerder naar Bondi Beach waren gegaan (in een ander hostel) een hele vieze, stinkende, met kakkerlakken bewoonde, kamer hadden. Maar ons hostel was gelukkig schoon en vrij van ongedierte.

De tweede dag @ Bondi Beach was puur genieten.

We hebben zowat de hele dag op het strand gelegen en heel wat beleefd. Het begon allemaal met de Jappies.  Die dag hebben we wel 1000 Japanners voorbij zien komen met hun camera's. Waren eigenlijk best wel trieste mensen, want zo gingen ze bijvoorbeeld een kring vormen met 1 man in het midden, uiteraard met een camera, en dan gingen de mensen die de kring vormden rondjes draaien, dansen etc. Of dat sommige Japanse meisjes heel ongemakkelijk voor de camera stonden te dansen. Allemaal erg fake dus. Ow, en mocht je ooit es bij een Japans gezin terecht komen en je ziet daar een foto staan van die mensen en mij. Schrik niet!! Want ik ben het echt, ha ha. Ik ben wel een stuk of 5 keer met die lui op de foto geweest. Waarom? Ik zou het echt niet weten, vonden ze leuk ofzo. Later had ik het wel gehad, want als er 1 Japanner naar je toe komt.... nou, dan volgt de rest. GEGARANDEERD!! Toen we als backpacker gingen denken en er 5 dollar per foto voor wilden hebben toen werd het stukken rustiger, ha ha. Even later kwamen er nog 2 meiden van mijn groep naar The Beach en net toen we wilden gaan zwemmen, riep de lifeguard op zijn hoog Australisch: ,,There's a shark in the water!! Get out of the water"!! Nou wij dus maar ff wachtten met zwemmen en zochten natuurlijk die haai. Achteraf bleek dat er dus helemaal geen haai was, maar wilde de lifeguard die verdomde Japanners het water uit hebben, omdat die domweg het water in gingen terwijl er in bepaalde delen van het water enorm sterke stroming staat. And trust me I know!! Er zitten soms ook wel golven bij van wel 2 mtr. hoog. Vet cool, maar ook erg gevaarlijk.

Ook hebben we die dag nog een 'reddingsactie' van een lifeguard gezien. Niet dat er iemand erg in nood was, maar er was iemand aan het zwemmen waar dus zo'n sterke stroming stond en die persoon hoorde de lifeguard niet. Uiteraard was dit weer een prachtige kans voor de Japanners, want die konden zo hun foto's schieten terwijl er iemand uit hun groep op de squad van de lifeguard zat... 

Eenmaal terug in het hostel zaten er 3 nieuwe reisgenoten. Drie Zwitserse surfdudes. Waren gezellige lui (ook al waren ze dronken en er bleef ook nog een zwitsers meisje slapen die niet geboekt had, VAAG). Die avond zijn we nog met een aantal anderen uit de groep naar Hotel Williams gegaan, want daar kon je heerlijk eten voor maar 5 dollar = KOOPIE!! En daarna nog op stap off course.

Ook de derde dag hebben we van het strand genoten, zijn we uit eten geweest bij Nikos en hebben we een mooie zonsondergang gezien @ Mermaid Rocks. Volgens de Zwitserse surfdudes zijn daar rond 8 uur 's ochtends allemaal dolfijnen. Wij hebben ze niet gezien, maar wij lagen dan ook nog lekker te slapen... 

Gisteren hebben we uitgecheckt bij Noah's Backpackers en zijn we met de bus geheel bepakt naar een hostel vlakbij KingsCross gegaan. Hier heb ik wel wat ongedierte gespot en is het dus niet zo schoon, maar ik laat het maar lekker kruipen. Bij de TCP (Travellers Contact Point) hebben we nog even gekeken naar een appartementje/baan in Sydney. Zaten leuke appartementjes tussen waar ik vandaag ff achteraan zal gaan en er zat ook een leuke baan voor mij tussen als receptioniste bij een uitzendburo, die ik dus ga aanschrijven.

Het weer is hier nog steeds super. Zo rond de 30 graadjes. Gisteravond hebben we wel veel regen gehad, maar toen hebben Kitty en ik lekker tv gekeken en muziek gedraaid.

Mijn groep, waarmee ik in het vliegtuig zat en de 5 introductiedagen mee had, zitten nu verspreid over Australie en Nieuw Zeeland, want zij zijn hun eigen weg gegaan. Contact houden doen we zeker en misschien zie ik er zelfs nog wel een paar dit jaar. Ik blijf zoals het nu staat nog 1 a 2 maandjes in Sydney en ga daarna op een farm werken even buiten Sydney.

Bye Bye

Affie

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer