30-01-2005 t/m 12-02-2005

Howdy mate!

Hier weer een entertaining story van moi!

Na nog wat extra nachten in Manly Beach (Sydney) zijn we (Kitty en ik) verhuisd naar het platteland.

We zijn op dit moment aan het wwoofen. Dat houdt in dat je lid bent bij een organisatie die allemaal farms in hun bestand hebben staan waar wij backpackers mogen werken voor accomodatie en eten/drinken.

Kitty en ik zitten nu dus op zo'n farm in Broke (een gehucht vlakbij Singleton net boven Sydney), genaamd: "Hunterstay Vineyards". Hier werken we zo'n 6 uurtjes per dag en hebben we het weekend zelfs vrij!!!! Ik kan alleen maar zeggen dat het me hier ERRUG goed bevalt.

Eden en Rebecca, de eigenaren van deze farm, en hun zoon zijn erg aardig en we zijn helemaal in het gezin opgenomen. Toen Kitty en ik aankwamen was er al een Zweeds meisje, Erika, een ex-wwoofer. Later die week zou Sabine, een Nederlandse wwoofer die wij in Manly Beach hebben ontmoet, komen. Plus een Franse wwoofer, Caroline. Erg gezellie dus met al die meiden, ha ha.

Ik moet zeggen dat onze eerste nacht hier niet bepaald aangenaam was. Na het avondeten gingen we dus naar onze keet, zodat we ons verder konden settelen, muziekje draaien en de eerste indrukken wat konden bespreken. Maar na een uurtje kwamen er mega veel beesten op de lamp af, die we aan hadden. Denk aan grote, vliegende mieren van wel 3 cm groot, soort en met langpoten, motten, vliegen, kakkerlakken en andere vage beesten. Beste wel irritant dus besloten we maar de klamboe op te gaan hangen en vroeg naar bed te gaan, zodat het licht uit kon. Guess what, terwijl we daar mee bezig waren, voelde ik plotseling wat op mijn arm vallen. Wlaaa!! Het waren twee vlooien, huge bastards! Die heb ik meteen om zeep geholpen. Na dat incident besloot ik mijn tanden te gaan poetsen in het douchehok naast onze keet. Aangezien wij een kleed voor het raam hadden hangen, zagen we dus niet hoe ongelovelijk veel ongedierte tegen het raam aan zat te jumpen, te kleven en whatever. Ik heb echt nog nooit zo veel bij elkaar gezien. Zowat het hele raam was bedekt!! Toen ik weer terug was in de keet zei ik tegen Kitty:,, Ik slaap vanavond bij jou onder de klamboe", aangezien er maar 1 was. Erg cosy misschien zou je denken. Nou, dacht het niet!! De 'hel' was nog maar net begonnen. Terwijl we onder de klamboe lagen, zag ik her en der gaten in de klamboe zitten. En als bonus zag ik ook nog een vlo op de klamboe liggen. Ik er weer uit om dat beest naar zijn volgende leven te helpen en knopen in de klamboe te leggen waar de gaten zaten. Ik weer onder de klamboe. Poink poink, ja hoor, nog meer vlooien. Ik was het zat en zei tegen Kitty:,, Kom we pakken onze lakenzak en kussen en gaan naar de lege keet naast ons om daar te gaan slapen ZONDER het licht aan te doen." Dus wij verkassen naar die lege keet. Eindelijk verlost van die beest zou je zeggen. Ja, dat was ook zo, maar toen kregen we een hoosbui. En aangezien die keet tussen de bomen staat, vielen er allemaal takken op de keet. Kortom dat werd een kort nachtje. Ik kon dan nog wel wat slapen, want ik was vet moe. Maar Kitty heeft misschien maar 2 uurtjes geslapen.

Wij de volgende ochtend ons hele verhaal opgehangen aan Eden en Rebecca en zij vonden het echt erg voor ons en hebben ons meteen goede klamboe's meegegeven, bugspray, anti-ongedierte geurkaarsen etc, etc. Sindsdien slapen we dan ook als roosjes.

De eerste dag dat we moesten werken, hebben we, na een complete make-over tot farmchicks, gras gezaaid en twee koelkasten schoongemaakt.

Vervolgens vond Rebecca dat we (Kitty, Erika, Rebecca en ik) wel een duik in hun zelfgemaakte 'pool' hadden verdiend. Lekker afkoelen na zo'n warme dag. Hier hebben we ook nog een walliby gespot. Daarna hebben we nog even met de auto mogelijke paardrijroutes bekeken. Vervolgens snel snel omgekleed en paardgereden in de wijngaard om de paarden alvast wat te leren kennen, qua gedrag. Ze hebben hier namelijk 6 paarden waar er 4 van kunnen worden bereden en misschien komt er nog een jonge Andalusier bij. Paarden zijn hier trouwens spotgoedkoop!!! Als je een jong raspaard zoekt met goede kwaliteiten qua b.v. dressuur of springen dan ben je hier al met 3000 euro klaar. Terwijl je in Nederland dat bedrag wel minstens mag verdrievoudigen.

Wat ik verder nog heb gedaan qua werk is, onkruid omscheppen in de wijngaard, vloer vegen en dweilen, twee keukenblokken schoongemaakt met Kitty en meteen ook de keuken heringericht, springtoestellen voor de paarden gemaakt en geverfd, lambrizering aangebracht in het washok met Sabine wat ERRUG veel fun heeft opgeleverd,

hok voor paardrijspullen schoongemaakt + alle zadels en hoofdstellen met Erika gepoetst, onkruid wieden in de tuin en verder de huishoudelijke taken (afwas, tafel dekken, etc).

Kim's cottage schoonmaken, bedden opmaken en zorgen dat er voldoende eten is in dit verblijf. Eden verhuurt deze cottage namens een kennis uit Sydney aan vakantiegangers.

Qua vrije tijd rij ik elke dag paard (als het weer het toelaat), gaan we zwemmen in de pool of in die van ons of in die van Marian (ook farm met wwoofers), ff shoppen, kaarten, poolen and going to the beach.

Andere funny dingen die je hier meemaakt zijn bijvoorbeeld: kikkers die tegen het raam plakken, redbacks doden (2e op de lijst van de dodelijkste spinnen ter wereld), hunchback spotten in de wijngaard (zijn grote bruine/zwarte spinnen), grote leguanen spotten omdat er een slang om het huis schijnt te dolen die weer achter de muizen aanzit.

Ook gaan we elke donderdag naar de pizzeria met andere farmers en hun wwoofers, hebben we tuinfeesten met die farmers en hun wwoofers, was er een swedisch midsummer festival waarbij nog 4 Zweden (ex-wwoofers) bij ons verbleven voor het weekend om dat feest te vieren. Ze weten hier trouwens wel sfeer aan een feest te geven moet ik zeggen, echt toppie hoor! Lekkere (internationale) hapjes, zang, gitaarspelen, dansen, klessebessen, etc. Echt Australisch!

Erika, Caroline, Sabine, Kitty en moi zijn twee weekies terug nog naar Newcastle geweest om ff heerlijk een dag naar het strand te gaan en shoppen.

Uiteraard moest er iemand rijden en heb ik mij aanbevolen om dat maar te doen aangezien ik dat links rijden toch wel es wilde leren en ik kan je vertellen het was echt supergaaf, maar ook ff wennen!! Op deze farm hebben ze nl. een WWOOF auto, die naar zeggen, is achtergelaten door andere wwoofers, omdat ze hem niet konden verkopen.

En als je de uitleg krijgt bij de auto dat als ie niet wil starten dat je dan de houten stok die achterin de auto ligt moet gaan gebruiken (=echt waar !!!).... dan begrijp ik wel waarom, ha ha.

En uiteraard is het backpacken geen leven als je dat ook daadwerkelijk ondervind. Zo stonden wij geparkeerd in de garage van Coles (= supermarkt door heel OZ) en wilden we na wat boodschapjes te hebben gedaan op naar huis. Maar bij het starten van de auto gaf ie dus geen kick. Wij meteen maar die stok pakken, motorkap openen en tegen een bepaald onderdeel slaan met die stok (ja ja, geheel volgens de instructie!!).

Nog niks. O jee, ojee wat nu, want we zaten al in tijdnood, omdat we die avond naar dat coole tuinfeest zouden gaan... Uiteindelijk zijn Erika en ik maar op zoek gegaan naar wat toffe gozers die ons hulpeloze meiden wilden helpen met het starten van de auto. Die waren snel gevonden en achteraf bleek dus dat Caroline (die terug zou rijden) gewoon de auto niet in park of reverse had gedaan, maar gewoon er tussenin! Wops!!! Ach, weer een ervaring rijker, ha ha ha!!!

Helaas heb ik al afscheid moeten nemen van Erika  en Caroline. Dat vind ik erg jammer, want het zijn twee toffe meiden met wie ik graag paardreed. O well, that's the way it goes, ha ha! En misschien zie ik Erika trouwens nog wel in Perth, want zij gaat daar studeren voor 1 semester aan de universiteit.

Ik kan hier in ieder geval nog wel een paar weekjes blijven, want het bevalt me echt goed. Na deze farm wil ik zeker weten weer gaan wwoofen. Scheelt een hoop centjes, doe je nuttige dingen en heb je een prachtige omgeving en dus geen vage, toeristische jappies.

Het weer hier? De laatste tijd is het wat koeler. Zo'n 29 graden, maar twee weken terug hebben we toppunten gehad van wel 40 graden met soms 's avonds regen.

He, luitjes ik ga er weer vandoor. En ow, als jullie nog wat foto's willen bekijken van moi in Sydney met de groep waarmee ik 5 dagen introductie had, kijk dan op www.evelinearoundtheglobe.com

Greetz me

P.s.: Ik heb nog steeds niet het probleem met de foto's kunnen oplossen. Ik ga komende maandag met een computertechnicus om de tafel.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer