13-02-2005 t/m 05-03-2005

HI!!

Fijn om van iedereen te horen dat in Nederland alles okiedokie is. Hier is alles ook nog steeds super. We zitten nog steeds in Broke op de farm. Nog steeds??? Ja, nog steeds, maar we vinden dat het hoognodig is om maar weer es door te trekken naar een andere farm. We zitten hier nou tenslotte alweer dik een maand en wat we hier allemaal doen wordt eigenlijks een beetje routine waar we hoognodig van af willen, want daarvoor zijn we hier niet. Het lijkt ons erg leuk om naar een farm te gaan dat een beetje western is. Dus met koeien, schapen, varkens etc. Een beetje de jilleroo (cowgirl) uithangen. Dit kwam ook mede door het feit dat we dus afgelopen zaterdag naar een rodeo zijn geweest. Dat was erg tof om te zien!!

In de afgelopen dagen zijn we weer naar Roy (= een vriend van Eden en Rebecca) geweest om hem een handje te helpen met zijn wijngaard. Dit doen wij samen met de andere wwoofers waar we verder in de week ook regelmatig komen om te zwemmen, stappen etc. Bij Roy plukken we voornamelijk de druiven, maar soms mogen we ook helpen bij verschillende processen om er wijn van te maken. Hier doen een onbekend en inmiddels vertrokken meisje, Kitty en Marian de geplukte druiven in emmers om deze vervolgens in een bak te gooien waar de druiven van de takken worden verwijderd.

In deze grote bak komen ze vervolgens.

Hier staat kitty met d'r blote, stinkende voetjes in de bak met druiven om de suiker- en alcoholgehalte te meten.

Na elke ochtend hard werken, krijgen we een lekkere fles wijn mee naar huis. Ook mogen we regelmatig de wijnen die Roy daar heeft opgeslagen proeven en dat doen we natuurlijk van harte, ha ha!!

Helaas moeten we, als we niet bij Roy werken, bij Eden in de wijngaard werken. En aangezien zijn planten eigenlijks nergens op lijken en dus geen vruchten hebben, mogen we onkruid wieden. Nou, dat hangt ons nu de spuiggaten wel uit. En dan kun je wel es hele melige momenten krijgen, dat je dus niet zo hele veel verder nog uit vreet.

Ook hebben we druiven geplukt bij 'de buren' voor geld. Jawel, onze eerste verdiende centjes zijn binnen. Maar liefst 84 dollar voor 6 uurtjes. De functie als receptioniste in Sydney is helemaal van de baan. Ik heb daar niks meer van gehoord en vind het verder ook wel best aangezien ik de komende maanden toch de oostkust wil zien.

Inmiddels hebben we alweer afscheid genomen van Sabine, die naar Nieuw Zeeland is gegaan. Vinden we erg jammer. Zeker als je weet dat je een paar dagen later 2 zweedse meiden erbij krijgt waar je alleen maar woorden mee hebt. Die 2 waren echt MEGA irritant!! Ze waren kinderachtig, onbeleefd, moesten alles beter weten en de bla bla bla. Dus wij probeerden ze maar zoveel mogelijk te negeren of ons mondje op de juiste momenten es goed open te trekken, want er zijn grenzen natuurlijk. Zo waren we op een donderdagavond pizza gaan eten met de andere farmers en wwoofers en Kitty en ik wisten dat we langer zouden blijven dan die 2 zweden. Boeie, dat we de volgende dag moesten werken. Alle andere wwoofers/farmers wisten van de problemen af. Tsja, dat was ook wel te merken...

Toen zij naar huis wilden vroegen ze aan ons:,, Are these two lovely girls coming with us"? Aghrum!! NEE, TUURLIJK NIET!! Nog geen seconde later waren ze al weg. En zo hadden wij nog een super gezellige avond  met van die foute dingen als karaoke in de auto als je al wat op hebt!! De volgende dag stonden de twee zweedse meiden, jankent bij Eden op de stoep. Dat wij hun pestten, bla bla bla. Eden had hen natuurlijk ook wel door en zei dat het toch echt aan hen lag en dat ze zich moesten aanpassen. Nou, dat wilden zij dus niet doen en zijn ze vervolgens vertrokken. AAaaaaah, eindelijk weer es wat rust in de tent. Tsja, je weet nooit wat voor mensen je tegenkomt...

Nu zijn er twee Duitse meiden bijgekomen waar wij het goed mee kunnen vinden. Zij trekken binnenkort net als ons door naar een andere farm.

Goh, en wat ik afgelopen maandag toch tegen ben gekomen!! Kitty en ik wilden naar boven om naar onze keet gaan. Ik liep voorop de trap op en ik kijk altijd maar iets van 1 of 2 treden vooruit. Nou, dat heb ik geweten!!! Want een meter voor mij lag een slang van wel twee meter groot!!!!!! Ik heb toen even goed mijn stembanden gebruikt en de slang was zo verdwenen. Niet dat ik hier nog nooit eerder een slang heb gezien. Integendeel ik heb zelfs een python aangeraakt!! Maar deze kwam wel heel onverwacht voorbij met zijn/haar mega lengte!! Volgens Eden en Rebecca was het een boompython, maar zeker weten doen ze het niet... Maar gezien de lengte/dikte/kleuren, de reactie van de slang etc. zou het wel een boompython zijn. Het is eigenlijk ook best raar dat ik ALTIJD de funny creatures tegenkom en Kitty niet. Zo kom ik huge sprinkhanen tegen (7/8 cm) en hagedissen als je lekker aan het fruitplukken bent en dat ze in de bomen zitten. En laten we niet die megaspin vergeten die bijna bij mij onder de dekens lag. Als je een fobie voor beesten hebt dan kan ik maar een ding zeggen:,, KOM NIET IN AUSTRALIE". Of juist wel om er overheen te komen, ha ha.

Nou, we gaan er maar weer vandoor, want het internetcafe sluit elk moment.

C YA!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer