06-03-2005 t/m 20-03-2005

Hallo beste mensen!!!

Ja ja, we zitten al weer een tijdje op de farm in Broke en intussen is er een Engelse Wwoofer, Malcom, bijgekomen. En nou is het eigenlijks best wel triest, want hij was/is?? erg geinteresseerd in mij en ik dus niet in die zin in hem. Bommer, voor hem. Ook Kitty heeft sjans gehad. Nick, de zoon van Eden, vond haar wel boeiend. Ook dit is niks geworden. Wat een romances hier o toch, uche uche. Hier een foto van moi, Nick, Kitty en Anna Katharina (een nieuwe Duitse wwoofer).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien Kim zijn paarden (eigenaar van Kim's cottage) bereden moesten worden door ervaren ruiters mochten Malcom en ik een poging wagen om die paarden te berijden. En dat was toch echt zo onwijs!!! Ik bedoel de paarden van Eden en Rebecca zijn ook erg lief, maar niet zo fanatiek en gedreven om bereden te worden. Ik mocht op Jazzmin rijden. Het is een stockhorse, een paard die gebruikt wordt om koeien, etc bij elkaar te drijven, en is super om te berijden!! Zeker aangezien hij zo opgefokt is dat ie eigenlijks maar 2 gangen kent. Galop en racen, WICKED!!!

Maar zoals ik al zei... we zitten nu al enige tijd op de farm en we zijn hier op de farm echt vastgeroest. De routine van elke ochtend onkruid wieden, sprayen, etc kwam ons de spuigaten wel uit.

Natuurlijk hebben we ook wel leuke dingen gedaan, als naar Lake St. Claire toe gaan om te zonnen, naar de movies gaan, uit eten gaan etc., maar we willen er weer van tussen. En aangezien we er een aantal dagen motregen/onweer hadden, wat inhield dat we het plafond van onze keet met kauwgom moesten voorzien, omdat we anders een meertje in onze kamer kregen....... Is natuurlijk wel verfrissend op een hete dag, maar niet met al onze hebben en houwen erin.

Anyway, het was hoogtijd voor ons om maar weer es in ons wwoofboek te kijken en een nieuwe farm uit te zoeken. Via Katharina en Danni, twee Duitse wwoofers, hoorden we dat zij op een toffe farm zaten vlakbij Coffs Harbour. Dus hebben wij meteen naar de eigenaren van deze farm gebeld of we binnenkort konden komen. Dit was mogelijk van 26 maart tot 4 april. Wat wij wel best vonden, want daar mogen wij dus 25 paarden verzorgen. En met paarden bezig zijn, is het gewoon ff helemaal voor ons. Maar 26 maart is nog ver weg en Coffs Harbour ligt nou ook niet bepaald om de hoek. Dus besloten we nog een paar farms te bellen, die tussen Broke en Coffs Harbour lagen. Een daarvan had nog plaats voor ons voor 18 maart. Super! Zou je zeggen, maar op de dag van vertrek belden ze mij en vertelden ze mij dat het niet meer mogelijk was dat wij kwamen vanwege het feit dat daar zoveel regen was gevallen dat er niet veel werk voor ons was om te doen. Tsja, is klein detail wat niet zo leuk is... Aghrum, maar aangezien we er helemaal klaar voor waren om te vertrekken, zei ik tegen Kitty. We gaan gewoon met Rebecca naar Newcastle (ze werkt daar en we konden meerijden) en gaan van daaruit gewoon naar boven reizen tot aan Coffs Harbour d.m.v. vakantie vieren!!! Vond Kitty ook wel een goed idee, so be it!! Het afscheid nemen was best wel moeilijk, want na zo'n lange tijd bouw je toch een band op met de familie en leer je de dorpelingen kennen. En das super, maar als je dan weer afscheid moet nemen... We moesten allebei toch wel een paar traantjes wegpinken.

We zijn een nacht in een hostel in Newcastle gebleven. De volgende ochtend werden we met een busje van het hostel naar het treinstation gebracht. Eenmaal daar bleek dat we niet met de treinen die daar aankwamen naar Port Macquarie konden gaan. Klein detail.... Er bleek nog een treinstation in Newcastle te zijn, die treinreizen heeft met verdere eindbestemmingen dan alleen Newcastle. Daar zijn we met de taxi naartoe gegaan. Bij de ingang van het treinstation stond een vrouw die aan mij vroeg of ik naar Sydney ging. Ikke, nou nee, hoezo?? Ze had dus een enkeltje naar Sydney en had het niet meer nodig. Ik kreeg het kaartje met het verzoek om dit aan iemand anders te geven, die er wel wat aan had. Tsja, okay dan. Nadat we ons eigen treinkaartje hadden geregeld en bleek dat we de hele ochtend op de trein konden wachten, besloot ik, als backpacker, het treinkaartje aan iemand te verslijten. Gna gna, voor geld dus. Kitty pastte op mijn backpack en andere rotzooi terwijl ik op pad ging op zoek naar slachtoffers, hi hi. Na heel wat mensen te hebben gevraagd en het kaartje niet te hebben verpatst, besloot ik om toch maar een poging te wagen om het geld bij het loket 'terug' te vragen. Ook al was instant cash niet mogelijk volgens de kaartjesautomaat... Ik, als onschuldig lief meisje, ging toch naar het loket toe om te zeggen dat ik als backpacker toch maar heb besloten om naar Port Macquarie te gaan en de reis naar Sydney wilde cancelen. Ik moest een formuliertje invullen en voila ik kreeg 21 dollar in mijn handen gedrukt. Katsjing!!! We hadden 's avonds weer een lekkere warme maaltijd, ha ha.

Op het treinstation hebben we ook nog een meisje leren kennen, Sarah. Ze woont in een dorpje net boven Port Macquarie en we waren van harte uitgenodigd om daar een nacht door te brengen. Huppatee, een gratis verblijf in de aanbieding!! Zie je es naast al die grote/bekende plaatsen ook de onbekende maar mooie plekjes.

Allee, we zitten dus nu in Port Macquarie. Allee? Ja, als je hier zit en zoveel verschillende nationaliteiten ontmoet dan neem je heel gauw dingen van mensen over. Je kan dan ook wel begrijpen, dat we veel Engels door onze Nederlands gooien. Raar, maar waar.

We verblijven dus op dit moment op een schitterende camping/caravanpark in Port Macquarie vlakbij het strand. Het weer wordt weer beter. Een graadje of 26. We blijven 3 dagen in Port Macquarie, dan dus 1 nacht in Kempsy en dan tot 26 maart in Coffs Harbour, want daarna gaan we naar de farm vlakbij Coffs Harbour.

We gaan er nu maar vandoor, het mooie weer opzoeken en onze beurs op de kop gooien, want dit internetcafe is verrotte duur. Foto's uploaden gaat hier ook niet echt van harte, dus er komt wel weer een vervolg met pictures!!!

G'dbye mate!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer