21-03-2005 t/m 08-04-2005

Hi Folks!
 
Kitty en ik zijn intussen al weer meerdere malen verhuisd met onze backpacks. Na die 3 dagen in Port Macquarie hebben we dus een nacht gespendeerd bij Sarah (het meisje, die wij op het treinstation van Newcastle hebben ontmoet), George (haar vriend) en Lukas (vriend van George). Zij zijn echt erg tof! George had ons bij het caravanpark opgehaald en in Kempsey moesten we eerst wat boodschapjes doen voor die avond. Wij mochten echt alles inslaan wat we maar wilden. Denk aan avondeten, ontbijt, lunch voor onderweg, snacks, whatever, for free! Zij betaalden wel! Natuurlijk, hebben we wel redelijk wat ingeslagen, maar niet te veel, want zelf hadden ze het ook nou weer niet al te breed volgens mij en dan ook nog een kleine op komst...
Hun huisje stond echt in de bush! Zo'n 30 km van Kempsey vandaan. We hebben met George even door hun bos gelopen en je hoorde de kangaroos gewoon om je heen lopen. Gaaf! We hebben er alleen geen kangaroos gezien, alleen een dode slang, ha ha.
En nou is Australie een groot land, maar toch kende George Michelle (dochter van Marian, uit Broke). Wat is het dan toch weer een kleine wereld.
 
Anyway, de volgende ochtend hebben we ons treinkaartje naar Coffs Harbour gekocht in Kempsey en natuurlijk konden we wel weer een paar uurtjes wachten eer onze trein zou vertrekken. Dus heeft Sarah ons nog naar een schitterend uitzicht gebracht, genaamd Crescent Head.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uiteindelijk moesten we natuurlijk weer afscheid nemen. Blijft raar, dat je dat zo ontzettend vaak moet doen. Ook al hou je met de meeste mensen nog wel contact.
Volgende stop was dus Coffs Harbour. Hier hebben we eerst nog een paar dagen in een hostel gezeten, voordat we naar de farm gingen. Nog even wat belangrijke dingen doen als; wandelen, zonsondergang zien, naar het strand gaan en naar het strand gaan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ow en laten we niet de paardenraces vergeten!! Dat was erg tof om daar es een keer heen te gaan. Kitty, Malcolm, Lindsay (een Canadese backpacker die bij Kit en mij op de kamer zat) en ik hebben daar flink wat zitten te gokken. Eerst natuurlijk onderling en ow ow wat waren we daar goed in! NOT! Ik was het ergst van allemaal! Al mijn gekozen paarden kwamen als laatste aan. Nou, gokte ik ook puur op de naam en kleur van het paard, ha ha. FOUTE BOEL!! BOEIE! Natuurlijk hebben we ook een echte gok gewaagd. Met als inzet 2 dollar! Tsja je moet als backpacker toch echt onderaan beginnen, hi hi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik had mijn naam- en kleurstrategie opgegeven en ben gaan kijken naar hoe vaak het paard had gewonnen. Ik koos voor St. Chardon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Er waren in totaal 7 paarden in de race. Lindsay koos voor een paard, Kitty en Malcolm hadden hetzelfde paard en ik dus St. Chardon. Dus het zou best kunnen dat er een winner bij zat. Dit keer keken we es ff wat voor paarden we hadden gekozen en keken even bij de stallen waar ze de paarden opzadelden en opwarmden voor de race. En nou had ik me toch een prachtpaard uitgekozen. Een zwarte met een lichte bouw en hij was best energiek. Nou, had ik gehoopt dat het paard zou worden bereden door een lichte chinees ofzo, maar dat was helaas niet het geval.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Iedereen zei:,, Afke, jij hebt dit keer geluk! Jij gaat winnen! Kan ik nog van paard veranderen?" Maar goed dat ze dat niet hebben gedaan, want ik was ZO enorm laatst. Alle paarden waren al gefinished en ik had zoiets van waar is St. Chardon? Nou, die moest nog van ver komen, ha ha! Ik ga dus nooit meer gokken. Uhm, paardenraces dan.... Ik kan wel goede indicaties geven van welk paard je dus absoluut niet moet kiezen, ha ha. De anderen hadden trouwens ook niet gewonnen. Go figure!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na onze holiday in Coffs Harbour zijn we dus naar de geplande farm in Upper Orara gegaan. Hier verbleven we in een erg gekleurde caravan, die weer in een soort schuurtje stond.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wauw, ons eigen huisje met een prachtig uitzicht over de vallei en paarden. Super! Wij waren hier elke dag bezig met paarden. Een paar in het bijzonder. Wij mochten ze voeren, longeren, berijden, de paarden showen voor de camera voor de verkoop van deze jeugdige paardjes, stal uitmesten, stal aanvegen. En dat is nou zo vervelend werk! NOT! We mochten ook een hele mooie bushwalk met 2 paarden maken en dat was kicke! Na een dag werken wil je natuurlijk ook wel es heerlijk een douche nemen. Nou, douchen doe je natuurlijk aan het einde van de dag als het ietsje donker wordt. Een probleem? Nou op zich niet zo hele erg, maar als je de volgende instructies hebt om een lekkere douche klaar te maken: Men neme een ketel welke men vult met water en op het gasstel zet. Een ketel is niet genoeg dus zet nog maar een pan met water op. Zodra dit goed warm is, maar niet kookt!!...ga je naar buiten...haal je de waterzak naar beneden, vul je de waterzak met het warme water plus nog 1 met koud water... doe de waterzak omhoog en de douche is klaar. Je begrijpt wel het is een outdoor shower, die je zelf mag klaarmaken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En wat hoort er bij een outdoor shower? Precies, een outdoor wc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoezo, back to basic? Alhoewel het (in het wild) plassen in Broke is natuurlijk echt back to basic. Ach, we vonden het wel weer es wat anders, ha ha.
Eigenlijk kwamen we wel in de verkeerde week, want in die week is de buurman van Gary en Rebecca (eigenaren van de farm) overleden. En was het dus soms een trieste boel. Is dat misschien de reden dat we toen 3 keer in 6 dagen tijd sperziebonen met aardappels hebben gehad? O well, ik heb me daar wel vermaakt. Ik heb daar de laatste dag nog een hele mooie bushwalk gemaakt. Het leek wel een sprookje, eerlijk waar. Een paard heeft me een tijdje gevolgd terwijl ik een 'pad' in het bos volgde en zo uitkwam bij een mooie waterpool. Waarschijnlijk de plaats waar de paarden hun watervoorraad weghalen. Toen nam het paard het voortouw en begeleidde me door hoge gewassen heen en zo kwam ik nog een paard tegen. Ook die ging mee verder het bos in en uiteindelijk kwam ik bij een kleine grasvlakte waar nog 3 paarden stonden. De omgeving waar ik toen was, is unreal, zo mooi!! Een waar paradijs!! Prachtige hoge eucalyptusbomen, palmbomen, bomen die door een soort klimop werden overwoekerd, vogels, een kabbelend beekje op de achtergrond. Ik was er echt even stil van zo mooi. Sorry, no pictures. Had mijn camera niet meegenomen.
 
Intussen hebben we ook al weer een paar dagen in Byron Bay gespendeerd. Het mekka voor backpackers! Het is dan dus ook niet raar als je elke avond een feest hebt. Groovy! Je hebt hier prachtige stranden, die wij natuurlijk ook ff moesten testen. In plaats van alleen te gaan zonnen, heb ik hier ook al mijn eerste surflessen gehad!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik wilde eerst in Coffs Harbour mijn eerste surflessen nemen, maar omdat mijn oogjes dat niet toelieten en ik dus mijn bril moest dragen...heb ik het nog maar ff gelaten. Byron Bay is een hele goede plaats om te surfen. Ik had van Lindsay als tip gekregen om naar Style Surfing te gaan. Duur, maar erg goed en vriendelijke mensen. Alles daarvan is waar, ha ha. Mijn eerste surfles was afgelopen maandag en was onwijs gaaf! Ook al bakte ik er in het begin niet zo heel veel van. Je moest 4 stappen onthouden om te gaan staan op je surfboard en als je dan eenmaal in het water zat en een helpende push van de instructeur had gekregen, dan was het... wat was stap 1 ook al weer? Plons! Uiteindelijk kwam het wel goed en  ik heb mijn laatste rit helemaal tot aan het ondiepe afgemaakt! Dat was kicke! De volgende dag zou ik weer een surfles nemen, maar die werd halverwege de les gecancelled, want het water was te ruig en dus een te sterke stroming. Ben je 10 m vooruit gekomen dan neemt een golf je weer 5 m of meer mee naar het strand toe of door de sterke stroming kom je gewoon niet vooruit. Ik heb toen maar een golf kunnen pakken en helaas nam ik hem erg crappie en viel ik met mijn knie lekker hard in het zand, omdat het dan erg snel ondiep wordt (vanwege de hoge golven!). Autsj, maar dat overleef ik wel weer.
 
Nu hebben we Surfers Paradise inmiddels OOK alweer gehad. Snel he? Ja, we kunnen het wel!! Reizen... Hier hebben we 2 nachten in een hostel doorgebracht. Wederom dicht bij The Beach. Wij zijn hier naar Dreamworld geweest. Dit is een attractiepark met allemaal coole rides. Achtbanen, free falls, een auto die in 5 sec tegen een paal wordt gelanceerd van 150 m hoog en weer terug, etc., etc.
 
Nu zitten we in Brisbane. Hier willen we weer wat dingen op orde brengen. Zoals de website, een cheapie reispakket samenstellen voor het andere deel van de oostkust en allemaal spullen naar huis sturen, want ik heb dingen in mijn backpack die ik dus Never de Nooit Niet gebruik. Overtollige spullen....nee, dank u!! Retour s.v.p.!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer