09-04-2005 t/m 08-05-2005

Pfffoeie, wat gaat het allemaal toch snel!! We zitten al weer in mei, ongelovelijk!! En we zijn al weer zo veel verder gereist dan Brisbane en hebben al zo veel dingen gedaan en gezien!! Zoveel toffe mensen ontmoet!! Zal jullie dus weer ff updaten met een coole story. And it goes a little something like this...

In Brisbane zaten we in een erg cheapie hostel. En natuurlijk had dat ook een reden. We mochten een kamer delen met 30 andere mensen!!!! En aangezien de weinige ramen die in die kamer zaten, zo goed als niet open konden...was het er erg warm and smelly.... Je kan dan ook wel nagaan dat wij zo weinig mogelijk in deze kamer wilden verblijven...dus wat doe je dan? Lekker wandelen, shoppen, internetten, etc. En zoals jullie weten waren wij ZOOO goed bij de paardenraces in Coffs Harbour dat we maar besloten hebben om het casino in te duiken om hier toch wat te winnen. En ik heb ook best wel veel geluk gehad, maar gewoon wat meer ongeluk. Toen we ff bij de gokkasten zaten, zat er een vrouw naast me die wel 1600 dollar uit die ene kast kreeg. Dus vroeg ik natuurlijk, mag ik het es op die kast proberen. Wij wisselen van kast. En ja hoor, bij mij was ie plots uitgepoept. En toen raakte ik ook ff uitgepoept. Zelfs nadat we zomaar 40 dollar van die ene vrouw nog hadden gekregen. Maar het was een erg leuke en late avond. En daar houden we van!!

Nou, moesten we de volgende ochtend wel weer vroeg uitchecken, want we zouden naar Manly, een suburb van Brisbane. Toen we daar aankwamen, dachten we wat een luxe hier o!! Muchos space, clean! Zalig! Totdat we een uurtje na aankomst in onze kamer (Ja!!! We hoefden niet meteen te betalen!! We mochten eerst bijkomen!!) naar de receptie gingen om toch de kamer te betalen, schrok ik me ff een hoedje van het bedrag! 128 dollar voor 2 nachten!!! Ja doeg!!!!!! Dat gaan we niet betalen!! Bleek dat ze ons in de verkeerde kamer hadden geboekt. Alsof wij backpackers dat gaan betalen!! Dus konden we kas naar een andere goedkopere dorm. O well, it was good for as long as it lastet.


Vanuit Manly zouden we een dagtrip naar Moreton Island doen. Daar kon je snorkelen, sandboarden, in een blue lagoon zwemmen, WAUW gewoon, maar geen realiteit voor ons, want we kregen regen en hebben we de trip maar niet geboekt en zijn we kas gegaan naar Noosa.


In Noosa zijn we onder andere naar een National Park gegaan. Het was weer een dag puur genieten!

The famous stinger!

Toen we halverwege het park waren, kregen we wel een plensbui op ons bolleke terwijl we nog zo'n 1,5 km moesten lopen. Die plensbui hield uiteraard aan totdat we het einde van de route zagen. Kitty had in Brisbane een paraplu gekocht. Erg cheap, dus erg klein. Eigenlijks voor een persoon zeg maar... Vond ik helemaal niet erg moet ik zeggen. Ik gaf Kitty mijn tas met camera etc, zodat dat in ieder geval droog bleef en ik heb verder lekker in de regen gelopen. Gelukkig hadden we de flip flops (slippers) aan, want de wandelroute was gewoon een beek geworden.

Na al dat vakantie vieren was het weer es tijd voor een farm. Het was voornamelijk om geld te besparen en toch weer een toffe tijd te hebben. We kozen voor een farm vlakbij Gympie. Het is een holidaycamp voor kinderen die daar lekker kunnen ponyrijden en lol hebben. Toen wij er waren, waren er geen kinderen. Het was namelijk niet een week waarin de kinderen vakantie hadden dus moesten we de farm een beetje netjes maken. Zo hebben we als werkzaamheden bijvoorbeeld een vegie and herbgarden aangelegd en oude metalen voorwerpen om het huis weggehaald waaronder zowat een hele auto... Maar voornamelijk hebben we oude bomen omgehaald, takken en planken gezocht om hier een grote brandbult van te maken.

Toen we op deze farm waren, zijn we ook naar een veiling geweest. Ze zochten 2 biggetjes voor op de farm voor de kinderen om mee te spelen. Dat was erg leuk om daar mee naar toe te gaan.

Er waren daar ook kalfjes en die waren ZOOO lief. Met van die big, black cutie eyes! Je zou er zo een achterin de backpack doen.

Na een week op deze farm wilden we zoooo muchos graagos weer vakantie vieren (Ja, het is verslavend) dat we naar Rainbow Beach zijn gegaan. Het bestaat uit een paar straten, maar wederom de omgeving is WAUW!! Ik begrijp ook volledig waar de naam Rainbow Beach vandaan komt. Het strand heeft echt vele kleuren: wit en zwart (okay, zijn niet echt kleuren maar toch), rood, oranje, blauw en beige.

Vanuit Rainbow Beach zijn we naar Hervey Bay gegaan.

Vanuit dit plaatsje doen de meeste mensen de trip naar Fraser Island. Wij dus ook!! Na een breafing over de trip en allemaal officiele regeldingen mochten we van start. We kregen een 4 X 4 tot onze beschikking.

Een rit in deze auto kon mij natuurlijk niet ontgaan en ben ik meteen maar achter het stuur gekropen. Peanuts!! Was onwijs gaaf!! 

In de bush bush op Fraser Island heb je namelijk lekker veel obstakels op de weg en gaten van 40/50 cm in de weg. WICKED!!! Ook heb ik lekker kunnen rijden over het strand. Daar had je in het strand zo nu en dan 'creeks' en als je het goed deed dan werd je lekker nat, hi hi. Uiteraard zijn we meteen de eerste dag ook in het zand vast komen te zitten toen we van het strand af wilden rijden. Achteraf bleek dat we de 4 WD 'hubs' er nog niet in hadden gedaan. Tsja, dan kom je ook niet echt ver, maar we hadden zo'n toffe groep dat het gewoon erg leuk was om de auto meerdere keren het zand uit te duwen.

Op Fraser Island hebben we van alles gezien. Verscheidene heldere meertjes, schildpadden, uitzichtpunten, regenwoud, etc.

Fraser Island staat ook bekend om de Dingo's die veel op dit eiland zijn.

Toen wij de tweede nacht van een strandwandeling terugkwamen, hadden we visite van 2 dingo's. Normaliter moet je een 'procedure' volgen. Wij hadden echter afgesproken dat we D-I-N-G-O, D-I-N-G-O, D-I-N-G-O and dingo is his name -O zouden zingen (is iets van de groep). Nou, niemand die een van die 2 dingen heeft uitgevoerd. O well, het was wel ff kicke om deze dieren van zo dichtbij te zien.

De avonden @ Fraser Island waren ook heel erg gezellig. Gezamenlijk het avondeten klaarmaken met in vrijwel elk gerecht wijn en zand... Met als drankje erbij wijn en bier ;-)

Eenmaal terug van Fraser Island zouden Kitty en ik meteen doorreizen naar Bundaberg om daar wat centjes te verdienen. Helaas konden we voor die avond geen hostel regelen en was ik gedwongen om met een bierspelletje mee te doen in de bar die bij het hostel in Hervey Bay hoorde ;-)

De volgende dag hadden we meer geluk en zijn we met 2 Deense jongens van de Fraser Islandtrip naar Bundaberg gegaan. Echt veel van Bundaberg heb ik niet gezien, want ik ben daar ff ziek geweest. We waren daar ook net in het verkeerde weekend gekomen en was er weinig werk voor ons. Dus zijn we weer op de vakantietoer gegaan en hebben we Town of 1770 bezocht.

Hier hebben we een snorkeldagtrip naar Lady Musgrave Island gemaakt. Lady Musgrave Island ligt in het Great Barrier Reef in een lagoon. Dus je kan wel nagaan dat het door erg mooi was om te snorkelen. We konden daar zelfs met de schildpadden zwemmen!! Dit eiland was dan ook een goede beloning voor de boottocht die we de heenreis hadden. Er stond dermate veel wind dat we golven van wel 3 meter hoog hadden!! Je begrijpt al...veel mensen konden de kotszakjes niet ongemoeid laten, ha ha!! De terugreis zou beter worden... GUESS AGAIN!! WORSE!!

Na een paar dagen in Town of 1770 te hebben gespendeerd, zijn we naar Airlie Beach gegaan. Hier zitten we nog steeds en morgen gaan we the famous Whitsunday Islands doen!! Oftewel een paar dagen op een luxe zeilboot al zeilend langs de eilanden met hier en daar ff wat snorkelen in het Great Barrier Reef en een keer mogen we gaan duiken!! YAHOOO!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer