09-05-2005 t/m 17-05-2005

Ja ja, geloof het of niet maar hier is alweer een story van mij! Ben er dit keer weer es op tijd bij! Pluspunt voor Afke, ha ha!

 

Vorige week zijn we aan The Whitsunday's begonnen. Nou, ik kan je vertellen, het was AWESOME!!! We vertrokken op een maandagavond. Toen hebben we wat kennisgemaakt met de rest van de groep en the crew. Dit alles of course met de aanwezigheid van booz. De volgende ochtend mochten we er vroeg uit en zijn we naar the famous Whitehaven Beach gegaan. Helaas was het die dag bewolkt. Het is er erg mooi, maar ga maar es na hoe het had geweest als de zon er wel was. De zon kan zo veel extra kleur geven aan deze mooi eilanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jawol!! Afke heeft haar oranje 'bloemenkrans' alias afscheidscadeautje van vrienden om!!!

 

Het snorkelen op deze dag was ook erg mooi, maar met de zon zou het wederom NOG mooier zijn geweest!!

Na weer een avond partyen, was alweer de derde dag aangebroken. Toen zijn we de hele dag wezen snorkelen in verschillende baaien en heb ik 1 introductieduik gedaan. Dit alles was super!! Ik heb bij een baai weer uiteraard wat bijzonders gezien. Ik was namelijk best ver van de kust vandaan aan het snorkelen en zag ik zo'n 6 meter bij mij vandaan een grote schim ... mijn eerste gedachte was....het walvissenseizoen is toch nog niet? Toen zag ik een witte mond van wel 50 cm groot, die wage wijd open stond...het is toch niet een hongerige haai, he??? Het kwam steeds dichterbij en nu draaide het zich wat. Het bleek een + 3 meter grootte 'Manta ray' te zijn (zo'n platte, donkere vis met 'vleugels' en een staart (soort en met rog)). Helaas had Afke haar onderwatercamera net aan Kitty afgestaan, die 10 m. verderop aan het snorkelen was, SCHNITZEL!!!! Toen ik eenmaal weer aan boord was, zeiden de kapitein en nog een jongen van the crew dat dat dus erg speciaal is om zo'n grote Manta ray te zien, jippie!! Afke weer blij!! Als mijn geheugen het maar niet laat afweten, ha ha.

Heb die dag ook nog naast al die andere prachtig gekleurde vissen, murenes, zeesterren etc. ook nog een schilpad gezien en natuurlijk ff aangeraakt :) .

Ook die avond was het weer gezellig op het schip, want het was al weer onze laatste avond aan boord en dat mag gewoon niet saai en ongezellig voorbij gaan, hi hi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende ochtend werden we verrast met mooi weer!! Het was toch nog mogelijk! Door dat mooie weer was de natuur ZOOO mooi!! Adembenemend, gewoon!!

En daar kwam nog bij dat we een tijdje dolfijnen bij onze boot hadden :) Can it get any better? YES!! We mochten op een van de prachtige eilandjes een wandeling maken door het National Park naar een lookout over The Whitsunday's. WAUWIE!!!!!

De trip terug naar de haven heeft iedereen lekker op het dek liggen zonnen, terwijl de kapitein ons als zeilend thuis bracht. Puur genieten!!

 

Ook die avond hadden we weer een party. Tsja, het was de laatste avond dat de groep elkaar nog zou zien, dus zijn we heel wat pubs en clubs afgeweest. Wederom GEWELDIGE NOTEN, ha ha!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard is dit alles niet bepaald goedkoop, dus hebben Kitty en ik de volgende dag naar werk gezocht in de omgeving. Iets van fruitplukken hadden we in gedachten. We hebben de hele dag gezocht naar werk, maar het was tevergeefs. We moesten dan een week op werk wachten en dan was het eigenlijks nog niet echt zeker of er wel werk was. Dus dan maar in Townsville proberen, dachten wij. We hebben het geprobeerd, maar wederom zonder succes. We konden wel her en der werken, maar dan moet je hier zo'n 3 maanden blijven. JA DOEG!!!

Dus wat doe je dan???? Juist, we gaan weer op vakantietoer!

Townsville is onder andere een van de goeie plaatsen waar je veel extreme sporten kan uitoefenen. Ik ga deze week aan mijn PADI-course beginnen met onder andere 2 duiken naar de Yongala Shipwreck (= 1 vd top 10 duikplaatsen ter wereld) en omdat deze cursus pas donderdag begint ga ik denk ik ook nog ff bergbeklimmen en abseilen en misschien wild water raften over the Tully river. Tsja, je mut toch wat! Ha ha.

Dit was het voorlopig weer ff. Over en uit.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer