19-05-2005 t/m 23-05-2005

Zo we zijn weer terug in Townsville en eigenlijk blij toe. Pardon? Ja, inderdaad je hoort het goed! Het kan ook ietsje minder zijn dan super de super de wauw wauw. Toen we namelijk in onze kamer aankwamen, begon het al met een ENORME lading kleding op .... tjsa overal en nergens. We hadden o.a. 5 Engelse meiden op de kamer en die hebben altijd zo'n rotzooi! Je houdt het niet voor mogelijk! Volgens mij hadden ze gewoon de hele backpack geleegd en over de hele kamer verspreid om te zoeken wat ze vandaag weer es aan zouden trekken. En dan die badkamer, die zag er zo JAK uit! En Kitty zag bij een van die meiden allemaal bulten op de rug en dat ze haar tas die ze in 1 van de kasten had gedaan zat te besprayen ... TOEN hadden we zoiets van ... O NEE HE? er zijn hier toch geen bedbugs???? (bedbugs zijn kleine beestjes die je in je slaap te grazen nemen, zodat je de volgende dag jeukbulten hebt) Dus wij zijn meteen naar de receptie gegaan om te klagen en vroegen om een andere kamer. Als response kregen we: ,, Sorry we kunnen niks aan de viezigheid en de rotzooi doen. Men moet een kamer leren te delen. Als men overal kleding etc. dumpt dan mogen de schoonmakers er niet aankomen en wordt er niet schoongemaakt. En het is niet zeker dat het bedbugs zijn." Kortom we kregen geen andere kamer. Dolletjes! Zeker als je weet dat die meid die die bedbugs heeft boven mij ligt! Op de gok dan maar dat de bedbugs zijn gedood door de spray.

NOU, DAT HEB IK GEWETEN!!! Ik werd 's ochtends wakker en zag de bedbugs naast me in bed liggen en ik had/heb jeukbulten ECHT OVERAL!! Benen, armen, rug, buik en zelfs op mijn oor!!! Ja, dat was ff dolletjes! NOT! Ik ben meteen naar de receptie gegaan en heb ze es ff goed laten weten wat ik hier wel niet van dacht!! Een andere kamer hebben we wel degelijk gekregen! Die veel schoner was, maar het is en blijft een crappie hostel!

Na een halve dag de was te hebben gedaan om die bedbugs te doden, hadden we het ook wel ff gehad. We besloten om voor de volgende dag een wandelroute uit te stippelen naar Horseshoe Bay. Daar was het erg rustig qua mensen, maar het was er erg mooi. We hebben ook ff van de zonsondergang genoten!

Natuurlijk wilden we ook ff snorkelen, want dat schijnt hier erg leuk te zijn. Nou, volgens mij heeft het koraal een reanimatie nodig, want het is zo dood als een pier. Ik heb wel enkele mooie vissen gezien, maar ik blijf erbij The Whitsunday's blijft numeros unos. Zou het zo nog tien keer over doen!!! Zelfs tien keer is te weinig denk ik.

Anyway, we hadden een package deal voor 5 nachten geboekt... wij zijn vandaag, na 4 nachten, kas gegaan. We've had it with Magnetic Island! Magnetic Island is leuk voor een dag ofzo, maar langer ook niet!

En ow, wat was het heerlijk om weer bij ons 'oude vertrouwde' hostel terug te komen hier in Townsville. ZALIG! Dat hostel is zo goed als nieuw, lovely people, goede keuken (op Magnetic Island had je trouwens maar 2 gaspitten voor een hostel waar wel 100 mensen in kunnen!!! SPITSUUR!!). Dat er zo veel verschil in hostels kunnen zitten, NIET NORMAAL!!

Morgen gaan we kas naar Mission Beach voor 2 nachten. Daar gaan we dus wild water raften. Lijkt me zo gaaf!!! En dan in Cairns werken! Ben echt benieuwd wat Cairns ons gaat brengen. In ieder geval een erg luxe nacht, want ik ben jarig als we in Cairns zijn en dan willen we in een luxe hotel overnachten met een bad, champagne etc. THE WORKS!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer