24-05-2005 t/m 07-06-2005

Na ff heftig te wezen raften op de Tully River (wat echt onwijs leuk was) en een dagje heerlijk wezen wandelen in Mission Beach zijn we naar Cairns doorgetrokken.

Hier wilden we zoals jullie weten graag ons budget weer even wat aanvullen...helaas konden we hier geen werk vinden. Het is dan ook een stad waar wederom veel backpackers komen om werk te zoeken en het toeristenseizoen is nog niet begonnen. We hebben gehoord dat we bij de westkust makkelijker werk kunnen krijgen. Dus we hopen dat we daar aan de slag kunnen na The Outback te hebben gezien of course!!

Hier in Cairns hebben we veel gewandeld en ja, ook een 'beetje' geshopt. Vanuit Cairns hebben we ook een trip gemaakt naar Cape Tribulation. Cape Tribulation ligt midden in het tropische regenoerwoud en daar heb je dus echt hele mooie natuur waar je kan wandelen, zwemmen (met of zonder krokodillen/haaien/slangen, ha ha). Wij hadden voor een beachhouse gekozen, die zo'n 150 m van het strand lag en midden in de bush bush.

In die twee dagen dat we daar waren hadden we best wel veel regen gehad. Tsja, wat wil je ook het is een REGENoerwoud!!! We zijn toch lekker wezen wandelen in de regen over het strand van Cape Tribulation en zien overal wel weer het positieve van in.

Verder hebben we o.a. nog een boottocht gemaakt over de Daintree River.

Daar hebben we vele Crocs en slangen kunnen spotten.

Voordat we de Daintree River op gingen, kregen we aan wal nog wat drinken waar ze ook veel info hadden over o.a. slangen. Hier zag ik dat die slang die toen zo prompt voor mijn beentjes lag in Broke niet een Treepython was, maar wel degelijk een Eastern Brown Snake (oftewel de gevaarlijkste slang in OZ). Fijn om te weten, aghrum.

Ook zijn we nog naar Mossman Gorge gegaan. Dat is een veel bezochte Wet Tropics area met een prachtige rivier die hier doorheen stroomt.

En ik heb ook een hele leuke mededeling moet ik zeggen. Kitty en ik hebben namelijk een campervan gekocht!!! Yep, een mazda E 2000!!

Wij willen hiermee goedkoper gaan reizen (scheelt accomodatie) en nog meer van Australie zien door bijvoorbeeld allemaal leuke landweggetjes te nemen. Het was echt een bargain. Hij kostte namelijk maar 900 dollar, terwijl wij er straks in Sydney wel zo'n 2500 dollar voor kunnen krijgen. Dat komt omdat er hier zoveel mensen zijn die binnen een paar dagen hun campervan moeten verkopen en een vlucht naar huis, Nieuw Zeeland etc. kunnen nemen. Mooi voor ons :)

Nou, is het niet meer een van de jongste campervans meer. Toen we er vandaag mee wilden gaan rijden hebben we ook al enige probleempjes ontdekt. Maar 1 belangrijke!! Dat de motor onder het rijden er gewoon mee ophoudt. Tsja, klein detail. Gelukkig kennen wij Richard. Hij heeft ons ook geholpen met deze deal, want hij weet veel van auto's af en heeft ons ermee geholpen. Alles is nu weer okiedokie.

Morgen of overmorgen gaan we kas uit Cairns en op weg met ons nieuwe vervoer naar Alice Springs. We moeten eerst nog het een en ander aanschaffen om het onszelf ff wat comfortabeler te maken in the van en ik wacht nog op wat poststukken die ik naar mijn huidige hostel heb laten doorsturen. Ik moet zeggen dat er goed aan mij gedacht wordt en dat vind ik erg tof. Het is zo leuk om post van het familie, vrienden, etc. te krijgen. TOPPIE MENSUH!!!!!

Tot laters!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer