08-06-2005 t/m 22-06-2005

Mag ik iedereen ff heel erg bedanken voor alle kaarten, sms-jes en de telefonische felicitaties die ik heb gekregen voor mijn 22e verjaardag. Ik ben ver van huis, maar wordt niet vergeten en das erg belangrijk voor mij. Dat ik nog maar ff dondersgoed weet wat ik thuis aan lieve en geweldige familie, vrienden, kennissen etc. heb zitten. Nee, ik vergeet jullie heus niet hoor!!! Never de nooit niet!!

Jullie willen vast en zeker ook wel weer ff een nieuw verhaal horen? Here it comes......

In Cairns hebben we meerdere dagen nodig gehad om ons voor te bereiden voor de toch maar meteen grote stap: " The Outback by campervan!!!". Zo hebben we de auto ons ff helemaal eigen gemaakt door hem helemaal leeg te halen qua camping spullen en andere spullen van de vorige eigenaar. Zo konden we zien wat we konden weggooien en wat er moest worden gekocht. Ook hebben veel afgewassen en de auto gestofzuigd en gewassen. Richard, de man van het hostel die ons geholpen heeft aan de 'Van', heeft ons nog een 'cheape' cardealer aangeboden, want het is en blijft een oude campervan en had zijn servicebeurtje wel weer nodig. Alles om dan ook maar niet in The Outback met panne te komen zitten :)

Uiteindelijk is het een hele dure grap geworden, iets meer dan 500 dollar, maar dan zou ook alles gefixt zijn, behalve het uitlijnen. Best genoch!!

Nu we de campervan hadden gekocht wilden we ook alvast wat geld besparen qua hostel en wilden we dus gaan camperen/de 'Van' ergens neerzetten waar we konden slapen zonder dat het wat zou gaan kosten. Dus geen camping. Een vriend van een meisje, die in hetzelfde hostel als ons verbleef, wist wel een plaats in Cairns. Hij verbleef daar zelf ook. Dus wij gingen na een avondje stappen in Woolshed (een backpackersbar) naar die plaats om daar te gaan overnachten.

Nou, de volgende ochtend zat er mooi een A4-tje op ons vooruit. Dat we illegaal aan het kamperen waren....okay dan... bedankt vriend!! Gelukkig was het alleen een waarschuwing, maar achteraf was het best wel dom om daar te gaan staan. We bleken vlakbij het kantoor van de 'parkeerwacht' te hebben gestaan. Ons excuus dan maar? Uhm, het was donker??? Ha ha! De volgende dag zijn we wezen kamperen OP EEN CAMPING bij Ellis Beach. Dat is een prachtig strand een paar km boven Cairns. Uiteraard werden wij wakker met zicht op het strand, 5 m verderop...WICKED!!

Na 1 dag daar te hebben verbleven zijn we kas gegaan. Op naar The Outback. Volgens Richard konden we dit in 2 dagen goed doorrijden wel halen, zodat we mijn verjaardag in Darwin konden vieren. Nou, we hadden meteen al door dat dat niks werd. De eerste dag hadden we nog maar iets van 1000 km afgelegd. We kozen ervoor om bij Innisfail 'inland' te gaan, zodat je niet alleen 'snelweg' ziet maar ook de kleine dorpjes en dus het platteland gebeuren. Zo zijn we ook nog ff naar de famous Millaa Millaa waterval gegaan.

De wegen op naar The Outback en in The Outback zijn ERG lang, maar onderweg verveel je je ook nou weer niet. Vrijwel alle tegenliggers zwaaien ff naar je, je ziet mega adelaren met een vleugellengte van 1.5 meter, prachtige zonsondergangen

pinnacles

roadtrains (50 m of langer)

zelfs wilde katten en dingo's

Je hebt ook veel aboriginals in The Red Centre (oftewel The Outback). Ik moet zeggen dat ik ze ook al in Townsville heb gezien, maar hier overtreft het alles. Ik kan niet heel erg positief over ze zijn. Je ruikt ze van 5 meter afstand, zijn lelijk (echt waar!!), hangen de hele dag maar wat om (het gros) en ze stelen wat maar te stelen valt. Je ziet ze zelfs op de weg rijden met een car en met o.a. Adidas t-shirts aan. Nou dat zegt genoeg. Dat zijn dan dus de half westerse aboriginals. De 'echte' aboriginals zie je niet.

Wisten jullie trouwens dat je in bepaalde delen van The Outback helemaal geen speedlimit hebt? Dus heb je een snelle car dan kan je hem daar zeker tot zijn uiterste testen, ha ha. Heb ik ook gedaan (per ongeluk) en ja, hij kan 140 km per uur, ha ha!!

Omdat de afstanden in The Outback zo groot zijn (je moet soms 300 km rijden voordat je weer een dorpje ziet met een tankstation etc.), heb ik dus ook af en toe 's nachts gereden. Eigenlijks wordt het afgeraden, omdat dan de kangaroes extra actief worden en dus over de weg kunnen hoppen. Het gene waar ik van zeg dat nog gevaarlijker is, zijn koeien. Ik heb 2 keer in de remmen moeten staan voor koeien, die ff sloompies over dachten te steken. De kangaroes bleven bij ons nog in de berm staan. Ik heb wel twee vogels 'aangereden', maar dat doen ze zelf. Moeten ze maar niet tegen ons vooruit vliegen. Tijdens een van die nachten dat we reden, hadden we een grote roadtrain achter ons aan die steeds dichterbij kwam. Wij dachten meteen aan die movie, waarbij een truck een stel jongeren, die in de auto zaten, steeds van de weg af wilde duwen en crashen. Toen hij zo'n 10 m achter ons zat, heeft hij zijn extra large licht aangedaan, zodat wij dus ook nog es een extra zicht hadden en de hoppende/lopende dieren beter zagen. Wat wel heel vaag was, is dat er ook die avond zo nu en dan een 'moter' achter ons zat. Kan toch?... zou je zeggen, maar we zaten op een vlakke weg dus dan moet je die moter toch steeds achter je zien, want een tegenligger zie je al op een afstand van minstens 4 km afstand aankomen. Plus dan zou de roadtrain en een auto hem ook zijn gepasseerd op een weg met maar 1 laan....... Ik heb hem dus maar tot UFO verklaard en erg raar maar een paar dorpen verderop stond er in het restaurant van de roadhouse een muur met allemaal sightseeings/stukjes uit de krant van UFO's in de buurt...... WEIRD!!!

Omdat we dus mijn verjaardag toch niet in Darwin konden vieren (we hebben de hele dag gereden en nog ff geshopt naar een gettoblaster voor in de 'Van' in Mt. Isa) zijn we maar naar Alice Springs gereden.

Alice Springs hadden we snel bekeken dus zijn we naar Uluru gereden. Hier hebben we 'vlakbij' op een camping gestaan waar je een kampvuur mocht maken, erg gezellig moet ik zeggen. Anyway, om the big rock te bekijken moest je entree betalen???? Nou, wij konden hem van ver goed genoeg bekijken en vonden het wel best. Kitty is op de dak van de 'Van' gaan staan en heeft een kiekje genomen.

Ook stond Kings Canyon bij ons op het lijstje. Vaag maar waar, die dag moest het natuurlijk gaan regenen. Een guy, die uit een town kwam met een populatie van 2 mensen, vertelde ons dat dat erg speciaal was. Volgens hem regent het maar eens in de 5 a 10 jaar in The Outback. Erg fijn dat wij dat mogen meemaken.......... Wij hebben als avonturiers toch lekker de Kings Canyon beklommen en erg genoten van de vele mooie views.

Als de zon op deze rotsen komen te staan, schijnt het nog veel mooier te zijn want dan krijgen ze een geel/oranje achtige gloed. O well...

Toen we op naar Darwin gingen hebben we langs de weg ook bosbranden gezien. Soms wel voor 3 km lang!! Enerzijds is het ZO ONTZETTEND zonde van de natuur, maar ook is het wel weer speciaal om het te zien. Grotendeels uiteraard zonde!

Nu zitten we in Darwin om alsnog mijn verjaardag te vieren en wat zakelijke dingen te regelen. Had ik al verteld dat we al panne hadden gehad met de campervan? Yep, in Alice Springs. We stonden op de camping en wilden uitchecken om weer verder te rijden. Kregen we de 'Van' dus niet aan de praat. Ik naar een van onze buren toe om hulp te vragen. Bleek hij toevallig vrachtwagenchauffeur te zijn, jippie!! Wat bleek... de bedrading van de accu zat niet meer aangesloten... Weird!! Net bij de garage vandaan en dan dit!! Hij heeft het weer aangesloten en gestart. We hebben hier zelfs een verblijfadres in Victoria aan overgehouden!! Thanks Brian and Marilyn!!

Ow, hier in Darwin hebben we vandaag ook startproblemen gehad. We moesten zoiezo al naar de garage, want ik had per ongeluk de o zo luxe startknop van de 'Van' helemaal in het dashboard gedrukt, wops!! De uitlaat had een geluid van heb ik jou daar en hij moest uitgelijnt worden. Natuurlijk kon de ene garage niet alles doen en hadden we die dag 2 garages voor ons aan het werk. De een deed de accu opnieuw opladen (hopelijk is ie morgen okay en hoeven we niet met garanties enzo te werken) en de andere deed de rest. Bleek dat de garage in Cairns waarschijnlijk helemaal geen goede servicebeurt heeft gedaan en zijn we besodemieterd. We laten Richard er ff werk van maken voor zover dat nog mogelijk is.... We moeten namelijk de auto eigenlijk dus 'weer' een 'tune-up and service' geven. Hoeft niet, maar is wel verstandig......

Wij hebben vandaag dus maar lekker genoten van Darwin en het zonnetje. Het is hier namelijk winter en dus 32 graden, ha ha. WOOOEEEHOOEEE!!

See ya!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer