23-06-2005 t/m 01-07-2005

Hallo daar!!
 
Ik denk laat ik jullie es ff weten wat we de afgelopen tijd hebben uitgespookt in Darwin and of course mainly with the 'Van'.....
 
Vorige week vrijdag waren we in het National Park van Berry Springs bij de thermo pools. Je zit midden in de natuur en daar heb je pools waar je heerlijk kunt zwemmen in lekker warm water.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wij zijn niet wezen zwemmen, want er was een kans dat er krokodillen zaten....waarschijnlijk niet op dat moment, maar dat wilden we ff niet riskeren. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toen we weg wilden gaan en ik de campervan wilde starten....deed ie het WEER niet!!!!! Wij WEER mensen vragen of ze startkabels hadden. Nope, hadden ze niet, maar ze wilden wel helpen met een 'pushstart'. Een van die mensen ging achter het stuur zitten en de rest ging de 'Van' duwen. En ja hoor, hij tufte weer. Wij wilden eerst naar Litchfield National Park gaan, maar zeiden laten we maar weer naar Greg toe gaan. Hij is degene die onze accu al es eerder had opgeladen. Hij kon niks meer voor ons doen en zei dat er nu echt een nieuwe accu in moest. Dus belde hij voor ons om te horen waar we een nieuwe accu konden krijgen met de garantie op de huidige accu. Wij kas naar die garage. Die deden ook weer wat testjes op de accu etc. en zeiden dat het niet aan de accu lag, maar aan het dynamo. Een nieuwe zou minimaal 400 dollar kosten, exclusief de manuren!!!!! Tweede hands, dan maar....! Op naar the Japanese Auto Mart. Eerst zaten we bij een andere en dus verkeerde Japanese garage. Vervolgens dus maar weer kas naar de goeie. Hadden ze een goedkope voor ons liggen? YES!! 66 dollar, maar ze konden hem niet installeren....dusssss.....op zoek naar een garage die dat wel kon..... Wij hadden er een gevonden, maar het was vrijdagmiddag en dus hadden ze het te druk....huppatee op naar de volgende garage....die we niet konden vinden..... NOU, TOEN HAD IK ER GENOEG VAN!!! Op naar onze oude vertrouwde garage. En dus op naar Paul. Hij deed ook zijn testjes en zei dat het niet aan de accu OF aan het dynamo lag. Hij zei ik kan wel aan de auto gaan sleutelen, maar ik zou niet weten waar ik moet beginnen. HMPS!
Om een lang verhaal kort te maken na 7 garages te hebben bezocht, hadden we nog steeds een probleem en hebben we het dynamo maar terug gebracht. Tip van Paul: voorlopig de koelkast maar niet gebruiken als de auto niet loopt. All righty than!!
 
Afgelopen maandagavond deden we een tweede poging om naar Litchfield National Park te gaan. Helaas hebben we toen PER ONGELUK de koelkast toch een half uurtje aangehad zonder dat de motor liep. Yep, you got it luv, we konden hem WEER push starten...... En daarna deed ie het ook wel weer. Het National Park was leuk om te zien, maar omdat het de afgelopen tijd niet veel heeft geregend waren sommige watervallen wat 'sutterig'. Florence falls was wel erg mooi moet ik zeggen. Daar hadden we graag in willen zwemmen, maar we moesten ook weer kas naar Darwin om daar de registratie van de campervan te doen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toen we de volgende dag bij 't kantoor aankwamen, hoorden we, omdat de auto eerst in een andere staat was geregistreerd, dat de wagen een inspectie zou krijgen. Nou, wij zagen er natuurlijk erg tegenop. En terecht!! Er werden dingen gevonden die toch echt eerst moesten worden gerepareerd eer wij door de inspectie zouden komen. Dus maar WEER!!!!!!!!!!! naar Paul toe, die ons ook al weer zag aankomen..... Ja, we kunnen wel een membership card krijgen daar o. Gelukkig wilde hij die dag wel naar de wagen kijken en fixen. Thanks lad!!! Minpuntje dat wij weer dachten te hebben...GEEN VERVOER! Paul, eigenaar van de joint, wilde zijn eigen wagen wel aan ons uitlenen als we er maar geen deuken ingooiden. Tsja, dat laatste had ie dus niet moeten zeggen, want dat gebeurde dus wel toen ik een parkeerplaats op ging en tegen de verhoogde stoeprand reed. Ik kon mezelf wel voor de kop slaan!!!!!! Hij is zo goed voor ons, leent zijn eigen car en dan gooi ik een dikke deuk in zijn wagen. Tsja, was die grote motorkap niet gewent..... Ow, wat baalde ik BIG TIME!!! CAN IT GET ANY WORSE!!! Nou, ik uiteindelijk maar Paul bellen met het slechte nieuws en hij zei:,, Hey, don't worry, it doesn't matter!" Ik denk man je weet niet wat je zegt!! We hebben de hele middag erg zitten te balen. Vervolgens de grootste doos met bier gehaald en terug naar de garage gegaan. Puur als dank dat ze ons steeds zo matsen met de kosten van onze wagen. Onze campervan was klaar na WEER ruim 500 dollar te hebben betaald en weer gematst te zijn met de manuren. Paul vond de verbogen bumper niet erg. ,,I have one here that's just the same, I'll spray it in the same colour, no worries, be happy luv!" Ik wilde hem uiteraard alsnog iets van een geldbedrag aanbieden, maar dat kreeg ik weer snel terug in mijn handen geduwd. Tsja, wat moet je daar nou mee!!! We zijn maar aan het bier gegaan en hebben rotjes in bierblikjes afgestoken. Het was weer vanouds gezellig!
 
One day later: Opnieuw naar de registratie.....ennnnn........ WE ZIJN ER DOOR!!!! Yahoo!!! Konden we wel weer 200 dollar voor neerleggen, maar dan kunnen we er weer 3 maanden meerijden! Wij kunnen het nu erg goed vinden met de lui van de garage (wat wil je ook...we zijn er zowat elke dag!!) en moesten ff het goede nieuws vertellen, of course! Ze sprongen een gat in de lucht.
 
Ik moet zeggen dat we intussen al weer meer dingen aan de campervan hebben ontdekt die niet kloppen, maar dat zijn kleine dingen en laten we maar voor wat het is. Toch zitten we nog een beetje in twijfel: zullen we de wagen wel of niet verkopen? Paul zegt dat er nu zoveel is aangepast/vernieuwd etc. dat de wagen ons heel ver zal brengen, maar wat als de wagen WEER kuren gaat tonen? Kan je hem niet meer 1, 2 verkopen...
 
Onze plannen voor voorlopig? Vanavond hebben we een BBQ @ Troy's place. Troy is millitair en werkt voor een paar maanden bij Paul in de garage als automonteur. Hier mogen we ook overnachten. Scheelt weer in accomodatie kosten en dan kan ik ook een keer wat meer drinken :)
Dit weekend blijven we ook nog ff in Darwin. De V8 Supercars zijn dit weekend. We zagen een aanplakbiljet om daar te werken. Uiteraard hadden ze geen mensen meer nodig toen wij belden.... Maar via Paul kunnen we waarschijnlijk tickets krijgen om met the guys mee te gaan. Schijnt een big event hier o te zijn. Zo zijn ze ook al ff in de stad wezen promoten en hebben we wat wagens gespot. O.a. deze.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na dit weekend? Gaan we waarschijnlijk kas. We twijfelen of we wel naar Kakadu National Park zullen gaan. Het staat hoog aangeschreven, maar van de lui van de garage hoorden we dat het net als Litchfield National Park is. Nou, dat hebben we net gezien. De Jim Jim falls schijnen erg mooi te zijn... in the wetseason ... wat nu niet is en we kunnen er niet komen met onze campervan. Je hebt de 4 wheel drive nodig. Dus misschien gaan we meteen kas naar Broome. Wederom op zoek naar werk!! Het geld gaat zo ERRUG hard met al die reparatiekosten etc.
 
Okay, mensen dit was het voorlopig weer ff!
 
Veel liefs Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer