25-07-2005 t/m 08-08-2005

Hey lieve mensen! Zoals jullie van mijn vorige story weten, zijn we uit Darwin vertrokken. Omdat we hier met onze vrienden zo'n ongelovelijke supertijd hebben gehad, hebben we zelfs nu nog heimwee naar Darwin. Waarom zijn jullie vertrokken zou je zeggen? Goeie vraag, want toen we een nacht in Broome (zo'n 1000 km verderop) hadden gespendeerd en 's ochtends een smsje hadden gekregen, baalden we BIG TIME!!! Het was een smsje van een uitzendburo in Darwin. Ze hadden werk voor ons! Ow, we konden onszelf wel schieten!! Als we maar 2 dagen langer waren gebleven.... Toch bleven we voet bij stuk houden en besloten we de rest van de westkust te gaan zien. Wel een beetje met een zwarte wolk boven ons hoofd. We hebben echt alle memories van Darwin naar boven gehaald. We hadden niet zo hele veel zin om rotsformaties, gorges, National Parks etc. te bekijken als je weet dat je in Darwin snelle en coole dingen kan doen/bekijken. Nou, op de westkust heb je alleen maar natuurgebieden en hebben het daarom zo rapido gedaan. Zeker als je nagaat dat we over de oostkust zo'n 4 maanden hebben gedaan.... We denken er zelfs over na om na de zuidkust en Tassie nog es een keer terug te gaan naar Darwin. Maar dat zien we dan wel weer. 'T is maar net of we nog tijd over hebben de ja de nee, want het gaat nu ERG snel.

We zijn dus 25 juli met pijn in ons hart vertrokken uit Darwin. We hebben in Katherine even onze beentjes gestrekt en bij Target een goedkope cd player gescoord, want onze cd speler in de auto heeft nog nooit gewerkt en we wilden wel wat muziek in de auto hebben. Zeker bij die lange afstanden! Daarna zijn we bij Kununurra een camping op geschoten en de volgende dag kas naar Broome. Hier zijn we 1 dag gebleven. Even lekker slenteren in het winkelcentrum en naar Cable Beach. De volgende grote plaats waar we zijn aangekomen was Port Hedland. Ook hier zijn we niet lang blijven hangen, want het is een industriele stad en dus niet zo veel soeps. Hier zijn ze vooral bezig met zoutwinning.

Vanuit Port Hedland zijn we naar Coral Bay vertrokken. Hier zijn we lekker uitgewaaid op het strand.

We zouden hier eerst ook nog gaan snorkelen, maar omdat Kitty de volgende dag jarig zou zijn, konden we beter doorgaan naar Monkey Mia zodat ze dolfijnen op haar verjaardag zou zien. We wisten dat de dolfijnen rond 8 uur gevoerd zouden worden en dan komen ze dus naar het strand toe. Wij zijn de volgende dag om 6 uur uit bed gegaan, zodat we ook es een keer de zonsopgang konden zien en dat we dus de dolfijnen als eerste zouden zien. Nou, dit alles is ons allemaal gelukt. We hadden een hele mooie zonsopgang.

En toen we die dolfijnen zagen, ongelovelijk gewoon!! Als je tot je knieen in het water staat dan zwemmen ze maar anderhalf/2 m van je vandaan!!! Zo super!!!

So close!! Echt onwijs! Helaas waren er ff later rangers bij en zeiden dat je ze niet mocht aaien of met ze zwemmen. Alsof we met ze wilden zwemmen het water was zooo koud!!! Het weer wordt hier zoiezo wat minder. Het is overdag rond de 18 graden en 's nachts iets van 5. Chillie!!!! Zeker na Darwin!!

Na Monkey Mia zijn we naar Geraldton gereden en via een kustroute naar Jurien Bay en Cervantes gegaan. Bij Cervantes wilden we onder andere naar The Pinnacles gaan, maar omdat je weer es moest dokken om 't National Park binnen te komen, hadden we zoiets van we maken wel ergens anders een kiekje. Wij hebben geen 9 dollar over voor 2 foto's, DAAAG!! Plus die pinnacles zie je heel veel door Oz, maar niet in de dessert.

Vlak voor het National Park zagen we ook grote zandduinen die net op heuvels met sneeuw leken.

Ik zei nog tegen Kitty zullen we gaan sandboarden op deze heuvels? Oftewel ... met een deksel van de voorraadbox de zandheuvel afglijden... We hadden er erg veel zin in, maar omdat je nog heel veel bush voor die heuvels hebt, hebben we het maar niet gedaan. Je zal net zien dat wij weer es tegen een slang aanlopen or whatever!

Naarmate we meer naar Perth reden werd het landschap weer es wat groener. Toen we een bloemenzee langs de weg zagen, moesten we dan ook ff stoppen en hebben we ff wat kiekjes hiervan gemaakt.

We zitten nu dus in Perth en willen hier de omgeving wat bekijken, eventueel fruit plukken of iets dergelijks en daarna op naar de zuidkust en Tassie.

Mensen, dit was het weer even.

Tot laters!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer