15-10-2005 t/m 29-10-2005

Kia ora! Oftewel hallo! Ja, ik heb her en der wat Maori woorden opgepikt, best leuk! Pff, dit wordt een best wel lang verhaal denk ik, want ik heb weer van alles gezien en gedaan. De laatste keer dat ik mijn site heb upgedate was al weer in Queenstown. Tjsa, nog maar een paar daagies te gaan en dan zit Nieuw Zeeland er voor mij er al weer op. :(

In Queenstown heb ik die zaterdag nog heerlijk paard gereden. Ik mocht rijden op Chester, een stationbred. Een paard met een geweldig karakter. De buitenrit was langs en door de Dart en Reesrivers en langs Lord of the Ringssets. Ondanks de vele regen die ik had vanaf het moment dat ik op Chester stapte, heb ik toch erg genoten van mijn buitenrit. En ja, toen ik dweil aankwam bij het weiland waar de paarden werden afgezadeld, kwam de zon te voorschijn.

In mijn hostel heb ik een Engels meisje leren kennen, Rhyannan. Ik kon goed met haar opschieten en samen met haar ben ik de volgende dag met 'the gondala' (een kabelbaan) naar boven gegaan. Daar hebben we bij de derde bungy mogelijkheid van Queenstown gekeken, 'The Edge'. Ik moet zeggen de 2 die ik gedaan heb, vind ik nog steeds het mooist, especially 'Nevis'! Bij de kabelbaan kon je ook nog gaan 'lugen'. Dat is een soort en met kart zonder motor, waarmee je de heuvel af kan scheuren. Erg leuk! Zeker een aanrader!

Rhyannan had in het hostel ook nog een Engelse gozer ontmoet, Ross. Hij wilde graag de Queenstown Hill (900 m) walk doen. Als ik wilde mocht ik ook mee. Dat leek me erg leuk toe, want zo kreeg ik weer ff wat beweging en kon je mooi over heel Queenstown en verder kijken. Nou, het was een stevige klim! Het ging best stijl, but worth it! What a view!

Omdat Rhynnan een Working Holiday Visa heeft voor Nieuw Zeeland gaat ze de komende 4 maanden in Queenstown wonen en werken. Ze had vrij snel een appartementje gevonden en ik heb haar met de verhuizing een beetje geholpen. Was best gezellig om dat samen ff te doen.

Omdat ik de donderdags naar Dunedin zou gaan reizen, heb ik de dag ervoor nog ff geriversledged. Dat was erg gaaf! Je gaat met een bodyboard de rivier op waar je her en der door 'rapids' heen moet. WICKED! Gelukkig kregen we wel genoeg kleding aan (wetsuit enzo), want het water zou op zijn warmst zijn en dat was 9 graden!! Na het riversledgen mocht je op een grotere board met nog iemand gaan liggen en deze werd voortgetrokken door een jetski. Erg cool als ie scherpe bochten neemt! Toen we bij een rustig deel waren van de rivier mochten we nog van een glijbaan af met onze bodyboard. Dat was kicke! Je gleed over de rivier, super! Ook kon je bijvoorbeeld 1 hand hard in het water gooien waardoor je een halve draai maakte op het water. Van dat 'sliden' kreeg ik maar geen genoeg, ha ha. Ze hadden daar ook een 'ropeswing'. Je ging op een kleine bal zitten, sprong van de steiger en als je op het hoogste punt was boven de rivier liet je los!

De volgende dag dus naar Dunedin gereden. Ik ben daar die middag naar de Cadbury factory geweest. So evil!! Wilde ik net het gezonde pad op, ga ik naar een chocoladefabriek. But than again...het was mijn eigen keuze, hi hi! Was wel geinig om te zien hoe ze het maakten, maar was nog blijer toen ik al die lekkere chocolatebars kreeg. Jammie!!!

De dag daarop ben ik naar Lake Tekapo gegaan. Onderweg nog bij de Moeraki Boulders langsgeweest.

Die ronde rotsen ontstaan in de grond en worden langzaam door weer en wind blootgesteld en eindigen uiteindelijk op het strand waar ze door het water worden gebroken en oplossen. Genoeg Aardrijkskunde voor vandaag...

We zijn nog bij meerdere meren gestopt voor lunchpauze of sightseeing. Ik heb al heel wat meren gezien, maar stuk voor stuk blijven ze mooi. Zo kwamen we ook bij Lake Pukaki aan. Daar is het water zo ongelovelijk helderblauw. Beeldschoon! Zeker met die bergen op de achtergrond. It took my breath away!

Lake Tekapo was ook erg mooi, maar ik wou daar ook niet langer dan 1 nacht verblijven. De oostkust is voor mij lang zo mooi niet als de westkust van het zuidereiland. Daar kun je veel meer leukere dingen ondernemen en het deel van Christchurch naar Picton had ik immers al een keer gedaan. Twee keer dezelfde sightseeing, maar wel voor free! Heb ik maar weer ff gut gemacht, want je mag eigenlijks niet 2 keer dezelfde route doen! Maar ik wilde gewoon ook heel erg graag op naar het noordereiland. Op naar het mooie weer! I need a teint!!

Na Christchurch kwam ik dus weer in Kaikoura aan en heel raar 2 keer zo snel???!!! Dus had ik dit keer een hele middag om toch nog Kaikoura wat te exploren. Ik heb heerlijk langs het strand gewandeld en had ineens zo'n fotogenieke opwelling. Oftwel, ik heb veel foto's van golven, bloemen aan de rand van het strand en van het park aan het strand. Heb nu toch een andere kijk op Kaikoura gekregen en das mooi! Misschien ook wel omdat mijn hostel een verwarmd zwembad, spa en sauna had??? Hi hi!

Op de ferry van Picton naar Wellington kwam er een gozer bij me zitten. Hij werkte voor 'forest en birds' en werkt samen met Greenpeace, etc. Was op zich wel leuk om met hem te praten. Hij was een reiziger en had al heel wat mooie plekjes in de wereld gezien. Hij woonde in Wellington en vond het niet erg om mij een welkomstdiner aan te bieden en wat sightseeing te doen in Wellington. Hmmm, klinkt wel aardig, maar toch maar afgeslagen. Volgens mij had ie op het eind toch wat meer interesse in me...ikke niet bepaald in hem. O well!

De volgende dag ben ik naar Napier gereisd. Napier is een hele mooie plaats. Veel Art Decco gebouwen daar o. Heb daar heerlijk over de boulevard gelopen, in de stad en daar hadden ze zelfs een 'Dutch Store'! Heb daar ff wat stophoest, stroopwafels en Rinse appelstroop ingeslagen, lekker! 's avonds lekker wat gechilled. Heb met Shane, de coole buschauffeur, heel wat afgerateld en later met hem en nog wat lui naar de film 'White Chicks' gekeken. Had ik al es eerder gezien, maar blijft lachen geblazen.

Na Napier was het zo ver! Taupo was mijn volgende stop!! Oftewel het werd skydiven geblazen!! Ik wilde dat al heel graag in Cairns (oz) doen....nou das al tig maanden geleden en werd 't dus hoog tijd dat dat es gebeurde! Ik mocht een tandemskydive doen met Matt. Erg aardige gast! Ook ging er met mij een cameraman mee. Tsja, als je het doet, doe het dan goed, ay? Hij heeft een hele mooie dvd en foto's gemaakt van mijn skydive. Er stonden zelfs dingen op dat ik dacht, heb ik dat echt gedaan? Dat ik een soort en met karate uitvoering deed, tong uitsteken, dat de de cameraman de veter los maakte van mijn tandeminstructeur omdat de andere ook al los was, ha ha! Erg leuk om terug te zien hoor! Ik sprong met nog 2 jongens en 1 meisje uit Sydney. Als ik in Sydney ben, ga ik zeker nog ff met hun stappen. Gaat leuk worden!

Hmm, de foto's zien er lang zo helder niet uit dan dat ze in werkelijkheid zijn, das wel erg jammer. Heb ook hele coole picts waarbij je ziet dat de aarde toch echt rond is!! Het was in ieder geval een superervaring en ik kon mijn grijns een hele tijd niet van mijn koppie halen. Zelfs toen ik al een tijdje weer op de grond stond, ha ha! Echt kicke!!

's middags ben ik nog even bij Lake Taupo geweest. Daar heb ik heerlijk van de zon en een ijsje kunnen genieten, EINDELIJK!!

De volgende ochtend ben ik met de Hukajet over de rivier gescheurd. Dat was erg gaaf! Die jet kan 360 graden draaien. Uiteraard met een gangetje anders is het niet zo spannend. Doordat die jet zo'n wendbaarheid heeft, gingen we regelmatig op de wal of boomstronken die uit het water steken af om vervolgens het obstakel net niet te raken.

Met de Hukajet gingen we ook naar de Huka falls. Was erg spectaculair om te zien.

Die middag ben ik met Daniel (een Zwitserse) wezen Rock 'n Ropen. Hier loop je over een kabel, boomstam, houten ladder op een hoogte van +- 6 meter. Ook had je een attribuut dat bewegende onderdelen had dat je moest beklimmen of op een paal gaan staan en naar een trapeze jumpen and of course the swing. :)

Het klinkt allemaal misschien heel erg makkelijk,  maar integenstelling met de bungy's en de skydive scheet ik nu bijna in mijn broek. BIJNA, zei ik!! Ha ha. Nee, ook dit was erg kicke en duurt nog es de hele middag ook! Je krijgt eigenlijks nog meer waarde voor je centjes. Omdat de zon ook nog es volledig aanwezig was, heb ik ook nog een kleurtje opgedaan. :)

Hier beklim ik 'n paal

Hier loop ik over een

boomstam. Je moest ook achter-

waarts....

Hier zou ik op de paal gaan staan

om vervolgens de trapeze te

grijpen. GOT IT!

En de bewegende onderdelen

Moeilijk, maar zeker een aanrader om te doen.

Ik vind Taupo geweldig, maar moest weer verder. Vandaag ben ik naar Rotorua gegaan. Ik had meteen al een heel erg leuk contact met Christina (USA) en Krissie (Zweden). Zij zaten bij mij op de kamer. Helaas ging Krissie wel al weer de volgende dag kas. Heb vandaag mijn foto's van de skydive laten ontwikkelen, lachen! Kan ze wel tig keer bekijken en het opnieuw beleven. Ben ook ff wat door Rotorua gegaan en bij het meer geluchd. En wat ze zeggen over Rotorua....is waar! Het stinkt er echt! Dat komt omdat Nieuw Zeeland een heel erg actief land is .... naast de extreme sporten. Je hebt hier best nog wel wat volcanische activiteiten. Niet dat er 1 zal barsten, maar al dat lava ondergronds veroorzaakt ook bovengronds beweging. Zo heb je de mudpools, hotwaterpools etc. In een van de parken waar je veel hotwaterpools hebt, komen ook gassen bij vrij. Dat zal wel zwavel zijn omdat het naar rotte eieren stinkt... Ach, dat overleven we wel weer.

In Rotorua ben ik lekker wezen raften. Het was een rivier met veel rapids en een aantal watervallen. De hoogste was 7 meter. Schijnt ook de hoogste te zijn om met een raft vanaf te gaan. Was erg gaaf! Voor elke waterval deden ze ook Maori gebeden. Erg traditioneel en spiritueel, is erg leuk! Ik zat ook nog es achterin de raft waar je de meeste 'bounces' hebt :) Wicked! Vond het wel vrij snel over. Na ja. Ben die avond ook nog op stap geweest met 1 raftguide en Christina. Uiteraard in de famous lavabar. Was errug gezellie! Minpunt, de bar ging om 3 uur dicht en wij waren nog lang niet uitgefeest......

Ga later de site verder updaten, maar helaas gaat het internetcafe zo dicht en kan ik het niet afmaken. Ach, zit er ook al weer 4 uur achter.... 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer