30-01-2005 t/m 06-11-2005

Hey hallo mensen!
 
Hier de laaste update vanaf het geweldige Nieuw Zeeland!
 
Toen ik in Rotorua was ben ik ook nog naar de mudpools geweest. Was best wel geinig om te zien hoe dat aan het bubbelen was en soms zelfs de lucht in ging. Uiteraard stonk het hier ook weer zalig naar rotte eieren.....
 
Mudpool
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The mud
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ook ben ik die dag naar Lady Knox Geyser geweest. Deze 'erupts' elke dag om 10.15 uur, omdat de ranger daar elke dag een stuk zeep ingooit wat deze 'eruption' (sorry ken ff niet op het Nederlands woord komen, hi hi) veroorzaakt.
 
Vervolgens stond Wai-O-Tapu oftewel Thermal Wonderland in de planning voor vandaag. Hier heb je heel veel kraters waar gassen uit vrijkomen, mudpools, hotwaterpools met allerlei kleuren vanwege de gassen en gifgroene plassen. Dit alles dus vanwege de ondergrondse activiteiten die je in Nieuw Zeeland hebt. Hier had je dus de stank der stanken! Maar als je terugkomt in Rotorua merkt toch niemand er wat van, want die stinken zelf ook, ha ha.
 
Deze grote pool noemen ze ook wel 'the painting'. Vanwege de vele kleuren.
 
Close up
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze noem ik de gifpool
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nog een pool
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Die avond ben ik ook nog naar 'Tamaki' geweest. Dat is een Maori Village. Daar laten ze je zien hoe ze vroeger leefden. Was erg leuk om te zien.

 

De begroeting tussen de Maori's

en de gekozen leiders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelfs de busrit naar het dorp en naar het hostel was leuk. De buschauffeur liet ons Maori liederen zingen en leerde ons dus wat Maori woorden en gebruiken. Ook hebben we gewone bekende liederen gezongen. Zo hebben we ook 'Round the mountain' gezongen. En terwijl we dat zongen nam ie een rotonde over and over and over again, ha ha. Was erg leuk!

 

Na enkele dagen van deze heerlijke geur te hebben mogen genieten, was het voor mij toch wel weer tijd om de volgende dag kas te gaan. De bus ging echter pas ergens in de namiddag. Dus ben ik met 2 toffe gozers uit Nederland Jan en Maikel, die gisteren bij mij op de kamer zijn gekomen, nog naar de Gondala en luges gegaan van Rotorua. Nou, was had ik al in Queenstown 'geluged', maar het is zoveel fun dat ik het nog wel es een keer wilde doen. En hier in Rotorua hebben ze nog verschillende banen ook van scenic tot advanced. Wij hebben die advanced uiteraard het vaakst gedaan, want die was so wicked! Daar kon je de meeste snelheid meemaken.

Ik ben met hen die middag ook nog ff naar het park gegaan waar ze die mudpools hebben.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Die middag ben ik naar Mount Maunganui oftewel berg berg groot gegaan. Ik had daar maar 1 nacht te spenderen dus heb ik met een Deens meisje en een Schotse jongen diezelfde dag nog de berg beklommen. Best wel stijl, but a nice view!

 

 

 

 

De volgende ochtend zijn we vertrokken naar Thames waar ik overstapte om naar de Coromandel (=gebied) te gaan. Toen we onze weg maakten naar Whitianga (=mijn eindbestemming in Coromandel) zijn we ook nog even gestop @ Hotwater beach. Daar is een bepaald deel van het strand dat als je daar gaat graven dan komt er heet water boven. Dit ook weer vanwege de vulcanische activiteiten ondergronds. Wij kregen daar ook ff de tijd voor en hebben snel de zwemkleding aangetrokken, scheppen gepakt en zijn wezen scheppen, die Mangu (onze Maorische buschauffeur) had meegebracht.

 

Het was scheppen geblazen, want het was nog niet helemaal laag tij... Maar het was het waard!

 

 

 

 

Het was soms best wel gevaarlijk, want als je ergens graafde waar gloeiend heet water (max. 63 graden) zat dan kan je je toch nog lelijk verbranden. Sommigen hadden de blaren op hun tenen staan, wops!

 

Cathedral Cove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Een paradijs op aarde!

 

Hierna zijn we in Whitianga aangekomen waar ik me ff snel heb gesetteld in het hostel en toen naar 'the bonecarving' ben gegaan. Toen ik daar aankwam, stonden anderen van de bus, die in een ander hostel zaten, al te wachten. Ze zeiden dat het dicht was, maar nog ff wachten. Just in case. Uiteindelijk zijn we naar de locale bar gegaan en hebben daar een dikke hamburger besteld. :)

 

De dag erna ben ik het dorp ff ingeweest. Op zoek naar alweer mijn 5e zonnebril. Het is ongelovelijk hoeveel zonnebrillen ik heb versleten in Nieuw Zeeland. In Australie had ik er niet zo'n last van maar hier?

Ook ben ik vandaag nog es naar dat 'bonecarving' gegaan en dit keer was het open. Hier kan je namelijk je eigen Nieuw Zeelandse ketting maken van 'n koeienbot. Het werd wel weer es tijd om een beetje creatief bezig te zijn en zo heb ik ook nog een leuk souveniertje voor mezelf heb uit NZ.

 

Ow, wat ben ik toch een rampzalige fotomaker....

Ach, delete hem toch, want het was puur om jullie een

idee te geven van hoe het er wat uit zou zien.

 

 

 

 

Geloof het of niet maar ik heb in Whitianga ook gemountainbiked!!! Ik ben op zich niet zo'n fietser, maar plotseling had ik een opwelling dat ik daar zin in had. Nou, daar moet je gebruik van maken, want zo doe ik weer es wat aan mijn conditie en kan ik snel een kleurtje opbouwen. Soms had ik wel es wat last van een dikke heuvel die in de weg stond, maar heb ze bijna allemaal overwonnen. Ja, mensen heb ook wel es naast de fiets moeten lopen......dan was het TE stijl! Zeker bij Shakespeare Cliff!! Daar was zelfs het lopen te erg om te doen! Maar zeker weer helemaal waard, want je hebt daar een heel mooi uitzicht over de zee en de vele baaien.

 

Lonely Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna ben ik naar Hahei Beach gefiets. Waar ik ff lekker op het strand ben wezen lunchen, wandelen, schelpen gezocht en zonnen, uiteraard. Uiteindelijk werd ik wat gek van de 'sandflies' en ben ik maar weer teruggefietst. Toch nog ff een bewijs dat ik echt ben wezen fietsen:

 

Nog een stoere bike gekregen ook

nog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 2 daagies Whitianga ben ik met mijn 'personal driver' Mangu naar Waitomo gereden. Verder ging er niemand naar Waitomo, zie. Was wel ff gezellig. In Waitomo had ik 3 uurtjes om vervolgens weer door te gaan naar Auckland. Ik koos ervoor om daar het Blackwaterraften te gaan doen. We hadden een nogal humoristische gids, Ross, en natuurlijk was ik het bokje. Toen we in de grot waren, zag Ross iets heel speciaals op de grond liggen, pakte het op en maakte het schoon aan zijn kleding. Hij liet het mij zien en zei tegen mij; weet jij wat dit is? Ik had geen flauw idee wat het moest zijn en zei nee. Ross:,, It's just an ordinary rock!" Okay, hoe dom kun je je dan voelen, ha ha. Ik kreeg meteen een bijnaam en mocht daarna ook de hele groep door de grot leiden i.p.v. hem, ha ha. No worries, dat doe ik wel ff. Behalve bij het 'tubing' toen ging hij voorop. Je moet dan een grote binnenband om je mul doen terwijl je in het water ligt en de voeten over de binnenband doen van degene die voor je ligt. Ik hoefde dat niet te doen, want Ross trok ons voort d.m.v. mijn voeten omdat ik voorop lag. Iedereen moest zijn lichtje op zijn helm uitdoen en dan zag je alle glowworms tegen de muren zitten. Erg mooi! Uiteraard kon Ross het weer niet laten om mij en dus de rest van de groep in een klein doodlopend grotje te laten drijven en zei tegen mij:,, Waar denk jij nou toch heen te gaan." En allemaal van dat soort grappen, maar ik heb hem wel ff teruggepakt, hi hi. Ik vond het blackwaterrafting op zich wel leuk ook mede door Ross, maar ik had wat meer actie verwacht. Zoals van rotsen afspringen en in het water belanden of van een rots afglijden etc. Meer canyoning.

 

In Auckland heb ik niet veel kunnen zien, want ik kwam daar in de avond pas aan en heb toen mijn site dus deels upgedate en de volgende ochtend ben ik alweer kas gegaan naar Paihia oftewel Bay of Islands. Onderweg naar Paihia zijn we nog naar het Waipoua Forest gegaan. Daar staat een hele ouwe Kauri boom en is dus huge! Ze noemen hem ook wel:

'The god of the forest'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hebben we nog een lekker wandeling gemaakt in Opononi.

 

 

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer