07-11-2005 t/m 15-11-2005

The next day ben ik naar Cape Reinga gegaan. Dit was een erg leuke dag. Highlight of the day: Sandboarden!!!! Dit wilde ik al zo graag in Australie doen!! Komt het er toch nog van maar in een ander land. De buschauffeur vroeg ons nog: willen jullie een hoge of een lage zandduin? Nou, je kan wel nagaan wat ik gezegd heb.....hi hi. Het was inderdaad een beste duin. Hij was namelijk tussen de 100 en 120 meter hoog. Het was een beste klim. Zeker het laatste stuk. Dan zette je een stap en ging je weer een halve tot een hele stap weer terug. Als je eenmaal boven was, was je ook ff buiten adem. In tegenstelling tot vele anderen heb ik toch 3 keer een slide gedaan. So wicked!!! Onderaan de zandduin heb je een klein riviertje waar op dat moment dus heel laag water stond. Ben elke keer daar in beland, omdat ik nog snelheid had, ha ha. Sweat as!! Ben een paar keer zelf airborn geweest, omdat ik zo snel over een heuveltje ging.

 

 

 

 

Verder had ik besloten om in Paihia enkele dagen te gaan relaxen en mijn kleurtje nog wat verder op te bouwen. Das niet moeilijk als je een goedkope dag wil inlassen. Activiteiten kosten ook hier redelijk nog wat geld en het is hier heerlijk weer. Je moet erg oppassen met de zon zelfs, want die is hier ZO fel. Feller dan in Australie zelfs!

Natuurlijk heb ik ook wel leuke dingen gedaan hier in Paihia. Zo ben ik vorige week donderdag met wilde dolfijnen wezen zwemmen. Dat was zo wicked! Via een 'boomnet' ging je het water in en moest je zo hard als je kon naar de dolfijnen toe zwemmen. Ja, je moet heel wat inspanning leveren wil je dichtbij de dolfijnen komen. Ik had een kleine strategie....zwem bij de boot en groep vandaan, kijk waar ze heen gaan zwemmen en ga op hun pad 'staan'. Was best een goeie, want heb 2 keer bijna een dolfijn aangeraakt. Scheelde maar 50 cm, maar ja het blijven wilde dolfijnen. En 't waren nog beste dolfijnen ook. Het waren grote bottlenosed dolphins. 1 sprong vlak voor mijn neus uit het water, that's gold man!! Moet wel zeggen dat er even later een muts bij mij in de buurt aan het zwemmen was....zij probeerde namelijk steeds het geluid na te doen van een dolfijn. Oh, my god! Wat was dat erg! De dolfijnen dachten waarschijnlijk hetzelfde, want daarna heb ik ze dus niet meer bij mij gezien. :(

Ik in de 'boomnet'

 

Ik op de boot (obviously)

Ook ben ik nog wezen paardrijden, maar ik moet zeggen dat ik het leuker vond in Queenstown. Ik had het idee dat ik niet echt ergens heen ging, maar steeds wat op een hele hoge heuvel reed. Het paard had wel weer zo'n eigenaardig karakter dus dat maakte veel goed. :)

 

Vandaag ben ik in Auckland aangekomen en zal ik vrijdag a.s. naar Sydney vliegen, jippie!! Weer ff op Australische bodem!! En dan kas naar Thailand!!

 

Catch ya later,  people!!!

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer