Arkadi klooster

Daar was ik weer!! Ik denk ik wil die foto's er ook nog even opzetten. Kunnen jullie weer even mee genieten.

Ik ben zonet nog even naar Arkadi geweest. Daar staat namelijk een monnikenklooster, die je kan bekijken. En ik moet zeggen dat ik dit een van de mooiste kloosters is, die ik tot nu toe heb gezien. De kerk die binnen de muren staat is schitterend. Ik heb in tegenstellig tot de andere keren nu geen foto's van de binnenkant gemaakt. Je hoort het eigenlijks ook niet te doen, maar dan kan je het niet laten natuurlijk. Nu had ik echt de behoefte er niet eens toe. Dit blijft me wel bij. Verder is dit oude klooster heel erg mooi aangekleed met prachtige bloemen. En dan heb ik het nog niet eens over de geschiedenis van dit klooster gehad. Toen men in strijd was met de Turken en de inwoners van het klooster inzagen dat ze aan de verliezende hand waren, hebben ze zich allemaal opgesloten in de munitieruimte en hebben ze zichzelf opgeblazen. Liever dat dan in de handen van de Turken vallen.

Ik heb ook een boekje gekocht met daarin alles over de architectuur, geschiedenis, kunst, etc van dit klooster. Lijkt me wel leuk om me hier over in te lezen.

Aangezien mijn dagen hier ontzettend snel voorbij gaan (nog vier weken en ik ben al weer thuis!), wil ik in mijn vrije uurtjes nog zo veel mogelijk zien en doen. Ik heb met Sandy afgesproken om volgende week woensdag de Samaria kloof te gaan lopen. Verder wil ik nog een keer naar een mooi bounty strand toe en nog wat andere dingetjes bekijken. Er is nog zo veel te doen!!!

Ik mag nog 2 dagen langer blijven in mijn appartementje. Dafne's ouders komen pas woensdagavond en ik wil graag zo lang mogelijk hier blijven wonen. Beter dan dit kan ik het namelijk niet krijgen. Dat wat ik straks krijg is ook wel okay, maar ik denk wel de helft kleiner en veel eenvoudiger ingericht. Ik heb het nog niet gezien, maar dat is wat ik er van gehoord heb. Plus ik kan mijn kleine Koukla en Whoopi toch niet aan hun lot over laten?

Ik ga er weer van door. Ik zal nog even wat honden-, katten- en mensenvoer halen. Vanavond heb ik een transfer naar Chania.

xxx Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer