Bandjes van de vloer!!

Als je wel eens eerder op een van de Griekse eilanden bent geweest dan weet je wel een beetje hoe het verkeer hier is. Verkeersborden en regels zul je hier vast wel hebben, maar zo goed als niemand die zich er hier aan houdt. Je voelt hem vast en zeker al weer aankomen….wat is er nou weer met Afke gebeurd?! Ik zal het jullie vertellen. Afgelopen Vrijdag was ik de vertrektijden voor Zaterdag aan het rondbrengen en mezelf aan het introduceren bij nieuwe hotels. Met Tsilivi als laatste badplaats zou ik teruggaan naar kantoor in Zakynthos-stad. Om terug te rijden neem je allerlei smalle, niet overzichtelijke weggetjes. Niet omdat ik het graag wil, maar iets anders hebben ze simpelweg niet. Op bepaalde weggetjes mag zelfs geen groot verkeer langs komen, omdat het de weg zal vernielen en mocht je iemand tegenkomen dan kan je simpelweg niet om elkaar heen. Nou, kwam ik op een dergelijke weg natuurlijk wél wat tegen. Ok, geen vrachtwagen of bus, maar wel een groot uitgevallen ‘busje’. Het ging niet passen. Dus een van ons moest de berm in, dacht ik. Aangezien het niet van de andere kant kwam, dacht ik laat ik maar gaan. Had ik dat nou maar niet gedaan!! Ik ging inderdaad de berm in, maar iets verder dan verwacht. Het is voorjaar en alle planten groeien volop en gaan best de hoogte in. Was het niet dat deze planten wel zo’n 2 meter hoog waren, maar vanaf de weg slechts 1 meter leek? Juist er zat een dikke geul aan de kant van de weg waar ik in gleed met mijn autootje. Na 5 meter stond ik vast in de greppel met de linkerkant in de lucht. Voetjes uh bandjes van de vloer! Ik zag meteen de humor er wel weer van in. Heb ik weer, ha ha. Ik het autoverhuurbedrijf bellen. Ze zou er meteen aankomen en een sleepwagen regelen. Even 20 minuutjes wachten en dan zouden ze er zijn. In die tijd ben ik door vrijwel iedereen aangesproken, die langs reed. Of ik niet hulp nodig had. Kijk dat is de Griekse mentaliteit, altijd behulpzaam. De auto was verder ook niet echt beschadigd. Wellicht een paar krassen aan de onderkant van de auto, maar verder alles nog in prima staat. Ik lag meer in de berm dan op het asfalt.

 

Over verkeer gesproken…op dit moment hebben alle vrachtwagenchauffeurs staking. Ze eisen meer loon. Erg leuk…Winkels worden niet meer aangevuld en alle tankstations zijn ook leeg. Afke heeft nog een halve tank. Hier kan ik ongeveer een kleine week mee rijden en daarna is het op. Dan mag ik op het fietske het hele eiland over crossen, nice. Hoop dat het echt niet zo ver komt. Al verwachten ze niet dat er snel verandering in zal komen. Het is onmacht. Dit is uiteraard ook erg balen weer voor mijn gasten. De meeste mensen verblijven hier op basis van logies en kunnen dus ook niet zoveel soeps in de supermarkt halen. Uit eten gaan lukt nog wel maar het menu wordt ook steeds kleiner. Mensen die een auto hebben geboekt vanuit Nederland treffen het ook niet. Gelukkig kunnen de mensen bij mij nog wel auto’s huren met volle tank! Dus dat is weer een pluspunt op de zaak, want dan kunnen mensen die graag een auto voor 1 a 2 dagen willen huren gerust hun gang gaan. Ook houdt dit een keer op…namelijk als alle auto’s een keer zijn verhuurd… Zo zie je maar hoe afhankelijk je van bepaalde mensen bent. Ik zou zeggen, geef ze maar een extra zakcentje! Later deze week horen we hier meer over.

 

Afgelopen Donderdag heb ik mijn eerste officiële vrije dag gehad. Dit betekende eerst uitslapen, want de dag ervoor waren met zijn allen op stap in Laganas. Een etentje in Mambo’s (de tent voor frikadellen en kroketten!!), wat boodschapjes doen, een uurtje Kalamaki strand en daarna met Barbara en Diana lekker wezen shoppen in Zakynthos-stad. Een relaxte dag die veel te snel voorbij ging! Elk relaxt moment dat ik heb gaat te snel voorbij en helaas heb ik zo weinig relaxte momenten. Als ik kijk naar het aantal uren dat ik ongeveer heb gewerkt…dan zit ik wel op zo’n 53 uur. Laat het hoogseizoen maar komen!! Ach op zich is het zo wel te doen, want ik vind mijn werk helemaal geweldig. Mede ook omdat ik nu mijn eigen baas ben en alle touwtjes in handen heb. Maar ik wil niet dat het naar verloop van tijd ten koste gaat aan de service die ik geef omdat ik lichtelijk gek wordt. Dus ik ga een briefje sturen naar het hoofdkantoor met mijn huidige rooster en dan moeten zij maar kijken wat ze gaan doen. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten aan gasten in het hoogseizoen. Als het zo blijft met de huidige bezetting dan overleef ik het wel, maar OF het zo blijft is juist de vraag. We zullen zien!

 

Van mijn gasten hoorde ik dat het in Nederland heerlijk weer is. Uitschieters naar de 27 graden!! Zo vaak dat ik van jullie hoor dat jullie wel wilden dat jullie bij mij op bestemming zouden willen zitten ivm het lekkere weer….ga ik het nu zeggen. Het is hier namelijk helemaal niet zo warm. Afgelopen week was het wel fijn, maar sinds gister is het naar mijn begrippen ‘koud’. 19 graden en een frisse wind. De kookplaten zijn bij mij weer aan. Terwijl bij jullie de barbecue aangaat, haha. Ik gun het jullie van harte!! Dat gure weer is maar niks. Veel plezier!!

 

Dikke kus

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer