Bezoek en geboorte in Rethymnon

Yassou!
 
Kalla? Hier is alles goed! Ik heb weer allemaal toffe dingen beleefd!! Zo was van de week Kitty gezellig bij mij op bezoek! We hebben heerlijk op het strand van Rethymnon gelegen, de shopjes bekeken, gewandeld, etc. Omdat ik wat extra uren moest draaien in deze week, is Kitty ook meegeweest op een transfer naar de luchthaven van Ghania. Zo kon ze mooi ook deze kant van het eiland bekijken! Hadden we ook nog eens een scheet van een buschauffeur waar we de hele reis mee hebben gekletst.


Natuurlijk is een weekend, geen weekend, als er niet gestapt wordt dus zijn we naar de bar Metropolis in Rethymnon gegaan. We zouden eerst niet al te lang blijven omdat ik dus al veel uren gedraaid had die dag en ik de volgende dag weer een lange dag voor de boeg had...maar ik wist dat dat natuurlijk nergens op sloeg en dus zijn we tot in de vroege uurtjes doorgegaan. Ik kon praktisch wakker blijven, ha ha. Ja, het was weer oergezellig stappen!!


Dinsdag is mijn dag op kantoor. Niet zo veel soeps voor Kit natuurlijk dus heb ik voor die dag een gratis excursie geregeld naar de Imbros kloof. Dat is de kloof die ik ook gelopen heb. Ik geloof dat het erg goed is bevallen, dus das mooi!! Ook zijn we naar Lake Kournas geweest. Dat is het grootste zoetwatermeer van Kreta. Dit meer hebben we zowat rondgezwommen, op zoek naar schildpadden, maar ik heb alleen maar een waterslang gezien, jaiks!! Deze dag hebben we verder heerlijk liggen zonnen en genoten van mijn nieuwe cd van Michalis Xatzhriannhe. Dit is mijn Griekse idool op dit moment. Kit, 5 november komt ie in Nederland!!!
 
Dafne is inmiddels bevallen van een gezonde dochter, Zoe! Ik zal binnenkort wel een foto van dit zielsgelukkige gezin op de site zetten. Nu dat Zoe geboren is, betekent dat ook dat Dafne's ouders dinsdag komen en ik mijn appartementje moet gaan verlaten. Ik was eigenlijks helemaal gesetteld in mijn appartementje in da hills, maar ik krijg nu een appartementje aan het strand vlakbij het centrum van Rethymnon. Maandag ga ik dus verhuizen naar het appartementje near da beach.
 
Ik zit er over na te denken om heel misschien toch nog een seizoen er achter aan te doen. Ik zal Oad straks wel even bellen of mailen.
 
Afgelopen week heb ik ook een aardige jongen ontmoet, Charris. Hij heeft vroeger op Kreta gewerkt als duikinstructeur en heeft nu een souveniersshopje in Bali. Hij wil me binnenkort misschien wel meenemen te snorkelen. Kijk das handy, die weet de goeie plaatsen wel! Ook had hij weer een broer die zeldzame Arabische/Kretenze paarden had, die wel wat beweging konden gebruiken. Nice! Charris had me ook de Griekse koffie 'leren' drinken. Dat is koffie met de prut nog op de bodem. Dus niet roeren en het laatste beetje met water opdrinken. Je proefde echt de geroosterde bonen. Was wel lekker. Van de week heb ik ook de Frappe geprobeerd. Dat is koude koffie. Ook best lekker.
 
Okay, het internetcafe gaat eerder sluiten. Das niet handy, want de foto's staan er nog niet op...... Sorry mensen. Doe ik de volgende keer.
 
Kussies Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer