Concertenreeks

 

Op Zakynthos heb je tijdens het hoogseizoen een reeks van concerten gedurende twee weken waarbij een paar professionele Griekse zangers naar ons kleine eilandje komen. Vorig jaar was ik bij Mixalis Xadhrianis geweest en dit jaar kwam hij weer. Samen met Inge, een leuke meid die aan Zakynthos is gehecht, zouden we daar dit keer weer naar toe gaan. Later bleek dat Els en Melanie ook graag mee wilden dus zijn we met zijn viertjes vorige week Woensdag naar Mixalis Xadhrianis geweest. Wederom een erg leuk concert! Daarna nog een drankje in de stad gedaan. Rond een uurtje of 1 ‘s nachts waren Inge en ik nog over. Een paar drankjes later ging ook Inge naar huis. Marinos was toen net klaar met werken (ca half 4), hij zocht mij op en zag er enorm vermoeid uit. Ik denk wij gaan naar huis om onze roes uit te slapen, maar hij wilde nog wel een drankje doen bij ‘Island’. Nu dat we allebei nog wakker zijn…. Na 1 drankje daar gingen we er dan ook vandoor, maar wel even erg leuk. Eerst nog een stop gemaakt bij een crêperie omdat we wel een gevulde pannenkoek met banaan en bruine & witte chocola wilden delen. Eenmaal thuis bleek al snel dat die hele pannenkoek voor mij alleen was. Marinos plofte neer op bed en was meteen weg. Hij kon het dan ook de volgende ochtend niet opbrengen om te gaan trainen om 6 uur. Zijn broer belt hem ‘s ochtends altijd even extra wakker, want wij vallen na de alarmklok samen zo weer in slaap. Dit keer was het dus even snel een telefoontje afwikkelen en weer lekker knock out gaan. Marinos had laatst een keer last van zijn bovenbeen met training en dit was ook even een goede smoes om een week niet te trainen en even slaap in te halen. Ook wel fijn voor mij ;-)

Vorige week Vrijdag kwam Ploutarxos optreden. Makis wilde hier heel erg graag heen en vroeg mij mee. Ik vind Ploutarxos ook leuk dus ‘pamme’! (We gaan!). Ik zou Makis om half 9 ophalen in Gaitani, maar was al aan de late kant omdat het erg druk was rondom Zakynthos-stad. Het concert zou namelijk om half 10 beginnen. Kwart voor 9 was ik in Gaitani, maar Makis was er niet! Die bleek nog te werken! Over 20 minuten zou hij er zijn. Een half uur later was hij er en na 10 minuten stond hij klaar. We zouden te laat zijn. Zeker met de auto dus namen we de scooter. Die hebben we bij Squero geparkeerd en het laatste stukje gelopen. We waren 15 minuten te laat maar konden nog wel naar binnen. Het is een mooi openlucht theater in de vorm van een driekwart arena met zitplaatsen en de rest is podium. Zoals altijd is het er bom en bom vol. Op de looppaden zitten mensen, boven op de rand van de arena hebben mensen een zitplaats gecreëerd, een deel staat voor het podium en een aantal mensen hebben een gratis plekje in de heuvels boven de arena. Tsja, en waar gaan wij zitten? We zijn naar boven gelopen waar je echte zitjes hebt. Dat zijn de ‘V.I.P.’ stoelen die je recht voor het podium hebt. De andere plaatsen zijn van beton. Plaatsen waar ooit nog stoelen op worden geplaatst?? We liepen door het ‘ V.I.P.’ gedeelte en zagen her en der nog stoelen vrij. Deze bleken echter gereserveerd te zijn. Mensen hielden ze vrij. Behalve twee. Die waren voor ons. Ik zat er eerst wel een beetje zo van en wat als die mensen nou komen? Dan vinden we helemaal geen zitplaatsen meer en door een krappe meute mensen lopen met hakken in een arena is ook niet mijn ding. Gelukkig kwam niemand de stoelen opeisen en zaten we eerste rang. Wederom een prachtig concert! Hierna bij Squero een pizzaatje gedeeld en daarna zijn we vrij snel naar huis gegaan. Makis en ik zaten steeds te gapen en ik moest de volgende ochtend weer vroeg op in verband met aankomst en vertrek.

Ik sliep de hele nacht erg licht dus werd ik van elk klein geluidje wakker. Aan het begin van de dag was ik nog wel okay, maar later brak het mij allemaal vrij snel op. Ik ging vroeg naar bed en gelukkig had ik Zondag geen info’s in de ochtend waardoor Marinos en ik beide konden uitslapen. Uiteraard werd ik nog wel even onnodig wakker gebeld door een villa eigenaar, die dacht aankomsten van mij te hebben op Zondag….rrrrrrr. Ondanks alle slaap waren we de hele dag nog zooo gaar! Ik kon de hele dag wel slapen! Na wat eten in Gaitani, een Italiaanse ijsje in Zakynthos-stad en een drankje in Tsilivi zijn we richting bed gereden, zaaaa-lig!


Verder niet zo veel nieuwtjes. Heb een lekke band gehad. Ik heb een fles baby-olie in de tas gehad voor de mannen (Makis en Marinos) voor als we naar het strand gaan. Daar worden ze lekker bruin van. Die was gaan lekken en de hele tas met inhoud zat er onder. Gelukkig is mijn camera nog okay. Mijn werktelefoon kan sinds een paar dagen weer een beltoon creëren. Moet ook stom hebben geleken toen ik met gasten aan de tafel zat en de telefoon af ging. Ik zei: hey, hij maakt geluid! Vervolgens de hele geschiedenis maar even uitgelegd om niet helemaal dom over te komen…Mijn privé telefoon zweet nog steeds baby-olie en het scherm is niet meer optimaal dus daar ga ik een andere voor halen. Don’t worry het telefoonnummer blijft hetzelfde, want de sim-kaart doet het nog.

Ow en Dimitri & Christina en hun enorme bulldog komen vandaag vanuit Athene op Zakynthos aan voor familie bezoek en vakantie. Ze blijven ca 1 week dus dat is gezellig! Binnenkort hebben we ook een aantal feesten op Zakynthos. Komende Zaterdag is er een wijnfestival in Sarakinado en komende Maandag is de dag van St Dionysis. Dus in feite spreken we over een week feest en gezelligheid. Leuk!


Ik vind het trouwens erg leuk om te horen dat er op dit moment best wel veel mensen gaan verloven en/of trouwen! Gefeliciteerd! Dat is geweldig nieuws!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer