druk druk druk

Hallo,

Zo, het is al weer een tijdje geleden dat ik een verhaal op mijn site heb gezet. Reden: de welbekende drukte. Het is nu hoogseizoen en er worden veel uren gemaakt. Zeker Marinos maakt het erg bont. We zien elkaar dan ook maar weinig. Laat ik de maandag eens als voorbeeld nemen. Mijn dag start om half 9 met bezoekuren, Marinos begint om 10 uur. Marinos heeft een siesta van 4 uur s middags tot 7 uur. Ik werk in de middag tot 5 uur. Je zou zeggen nou dan zie je elkaar 2 uurtjes. Nou, ik zie hem....slapend voor circa 1 uur! We babbelen vaak eerst nog wel even wat voordat hij zijn oogjes dicht doet. 7 uur gaat hij werken, vaak moet ik dan ook nog wat doen aan werk en daarna ga ik naar huis voor avondeten. Ik ga naar bed, want Marinos komt pas om 3 uur 's nachts!! thuis om er vervolgens om 6 uur 's ochtends weer uit te gaan voor voetbaltraining. Komt hij om 8 uur weer thuis waarop ik dus op het punt sta om te vertrekken. Toch maken we onze dagen soms zo dat we eerder stoppen met werken en iets later beginnen, zodat we tijd hebben om naar het strand te gaan. Als is het maar voor 1 a anderhalf uur. Jullie zullen wel begrijpen dat wij verlangen naar een vakantie of anders wel naar het einde van het seizoen! Ik roep niets anders net als alle andere harde werkers hier op Zakynthos. Komt natuurlijk ook door de hitte. We hebben al enige periode uitschieters naar de + 40 graden. Al die hitte zorgt er ook voor dat je makkelijker bosbranden krijgt. Het is veel in het nieuws. Ook Zakynthos was in het nieuws en op de radio. Afgelopen Zondag was de brand in een gebied dat Vasilikos heet (met de mooie strandjes). Mensen op het strand van Dafni Beach waren omringd door het vuur en zijn via het water door de kustwacht geevacueerd. Die Zondag waren Marinos, Makis en ik daar vlakbij echter hebben wij daar niks noppes nada van gemerkt. Ook 's avonds heb ik niks aan rookpluimen gezien of een bbq lucht geroken. De wind stond waarschijnlijk de andere kant op. Pas de dag erop hoorde ik het hier en daar van mensen. Zelfs mijn bedrijf heeft mij gebeld om te horen of het noodzakelijk was om mijn gasten van het eiland te evacueren/media te informeren. De brand was Zondag al onder controle. Als ik kijk naar de brand van vorig jaar dan was dat veel erger dan nu! Die brand hadden ze pas na enkele dagen onder controle. Eerlijk gezegd kijken de eilandbewoners er niet zo raar van op. Volgens de Griekse wet mag je niet natuur omver halen om een huis te bouwen. Nou, dan is het simpel, de fik er in, weg natuur, hallo huisje! Dit is niet altijd het geval. Brandende sigaretten die uit de auto worden gegooid en pyromaantjes zorgen ook voor brand. Al met al weinig onrust gehad (behalve die mensen op Dafni Beach en omwonenden).

Morgen is mijn vrije dag. Nog geen flauw idee wat ik ga doen. Nicky, die de Donderdag anders ook vrij was, is niet meer op Zakynthos. Ik mag mij alleen gaan vermaken. Ik denk dat ik de dag rustig opstart, beetje ga poetsen in het huis, het strand opzoek en in de namiddag Marinos een bezoekje geef.

Voor nu laat ik het er even bij. Ik zal zo mijn poppie wakker maken, want die moet zo weer aan de slag. Ik ook trouwens.

Veel plezier met de leuke dorpsfeesten en andere zomerse activiteiten in Nederland. Ik hoorde dat het weer niet zo is dus ik stuur wel wat hitte van ons naar jullie toe. Kunnen jullie ook weer naar het strand en de terrasjes gaan bezoeken!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer