Familie!

 

Zaterdag 6 september 2008 is een datum waar ik al een paar maanden naar heb uitgekeken. En de laatste twee weken was het aftellen geblazen voor mij. Dit is de dag waarop heit, mem, Sjoerd Jan, Reinder & Anna en Sjoerdtje aankwamen. Ik had van te voren al een smsje naar het thuisfront gestuurd, dat ze bij aankomst meteen door moesten lopen naar de aankomsthal. De koffers komen toch pas na 15 minuten op de band en zo kon ik hen mooi ontvangen zonder dat er gasten om mij heen stonden. Heit en mem kwamen samen eerder naar de aankomsthal. Ik moest na een aanloop, twee heerlijke knuffels en meerdere zoenen toch echt even een paar traantjes wegpinken. Ik heb heit en mem dan ook al vier en een halve maand niet meer gezien! Het is zo fijn om na al dat contact via mail, msn en sms hen eindelijk weer in levende lijve te zien. Daar kan geen enkel technisch product tegen op! Ilse die daar op haar gasten wachtte, vertelde me dat ze het zo’n mooi gezicht vond hoe ik mijn ouders in de armen nam, de schat!

Jullie zullen waarschijnlijk uit mijn vorige verhalen wel hebben begrepen dat Marinos en ik ontzettend veel tijd samen spenderen (elke mogelijke minuut) en een stelletje zijn. Zo niet….dan bij deze! Hij was ook op de luchthaven aanwezig, zodat hij na al mijn verhalen over mijn familie eindelijk hen kon ontmoeten. Eerst heit en mem en later kwamen de anderen. Erg belangrijk, Marinos viel meteen in de goede smaak bij iedereen! Wat wil je ook het is ook zo’n schatje! Over schatjes gesproken…. Ik leer hier uiteraard Grieks … voornamelijk van Marinos … en hij leert af en toe Nederlandse woorden of zinnen. Een paar weken terug hadden Marinos en ik een double date met een Nederlands koppel waarmee we naar Koutsis, een club in Argassi, zijn gegaan. Marinos heeft hen leren kennen via het restaurant waar ze (Patrick en Jacky) af en toe komen te eten en zo zijn we dus met zijn vieren lekker los gegaan daar. Van Patrick had hij geleerd te zeggen: Schatje, mag ik jou kussen? Ik vond dit wel humor als hij dit tegen Sjoerdtje zou zeggen. Hij heeft het tig keer gerepeteerd om het helemaal goed te doen. Eenmaal op de moment suprême was hij niet meer zo zeker van zijn zaak en werd hij verlegen, maar hij heeft het gezegd! Natuurlijk viel dit in goede aard en kreeg Sjoerdtje drie kussen. Eerst voor de gein en daarna nog een paar keer in verband met foto’s die genomen moesten worden als bewijs.

Marinos en ik kregen het idee om met zijn allen met een motorbootje naar Marathonissi te gaan. Helaas was mem niet zo lekker in verband met de hitte (38 graadjes) en bleef ze thuis. Wij hebben daarentegen ontzettend veel lol gehad! Ik was er al een keertje eerder zo met Marinos geweest, maar dit was weer een belevenis opnieuw! Dit was echt super gezellig! Na 2 uurtjes lekker ronddobberen op het water, zwemmen en van rotsen afspringen, zijn we weer huiswaarts gegaan. Mem had de koffie en fris klaar staan, zodat wij meteen konden aanvallen. Iedereen deed goed zijn best om Marinos erbij te betrekken en Engels te spreken. En zo af en toe vertaalde ik een en ander. Reinder had meteen al wilde plannen om een stuk grond te kopen en hier gezamenlijk als familie aan een huisje voor Marinos en mij te werken. Reinder ging verven, heit doet al dat waar hij zo handig mee is, Marinos doet de elektriciteit, Sjoerdtje de verzekeringen, Sjoerd Jan de tuin, mem doet de catering en Anna past op de kinderen, ja ja, grootse plannen. Ze zien het wel zitten een familielid op Zakynthos. Een reden om regelmatig langs te komen. J Later die avond zijn we gaan eten in Zakynthos stad bij Squero. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Normaal is alles daar al ontzettend goed, maar Marinos heeft bijvoorbeeld de halve stad afgezocht naar een winkel met een banaan voor Reinder die een bananensplit had besteld. Het restaurant zat zonder maar hij wilde hem niet teleurstellen, lief he? Mijn glimlach is niet meer van mijn hoofd af te krijgen. Dit bezoek doet mij goed! Het geeft mij weer energie!

 

De volgende dag (Maandag 8-9) moest ik wel weer werken, maar daarna ben ik na een kort bezoek aan Marinos, die nog een half uurtje siësta had, naar huis gegaan om te douchen en meteen weer richting familie gereden. We zijn uit eten geweest bij Tasos Taverne en daarna nog even de hoofdstraat in gegaan van Laganas voor wat kleine dingetjes. Uiteraard de dag even met hen doorgenomen. Mijn dag bestond naast werken, uit mijn gedachten bij mijn familie en Marinos. Wat doen ze nu? Uiteraard moest Marinos werken maar ook had hij die dag zijn eerste training weer voor voetbal (vorig jaar heeft hij nog in de Champions League gevoetbald, maar wil dit nu niet meer…). De anderen waren op het strand te vinden. Er werd niet alleen geluierd maar ook gevolleybald en gezwommen!

 

De dag erop stond voor sommigen vol avontuur. De jeepsafari stond in de planning. Helaas waren Sjoerd Jan en Sjoerdtje niet lekker. In de avond zijn heit & mem, Reinder & Anna, Krista en ik bij Tasos Taverne geweest. Daar hadden ze een Griekse avond, welke wel gezellig was. Het geluid kon wel ietsje zachter. Zeker bij de tafel met Engelsen die op de zuiptocht waren. Heel bijzonder: Marinos had in de ochtend training op het strand van Kalamaki en heeft vier jonge schildpadjes uit hun nest zien kruipen!! Ik zei de volgende keer dat je dit ziet bel je mij maar wakker (06.45 uur…). ‘t is vroeg, maar ik wil die kleine rakkers wel zien.

 

Op mijn vrije dag (Donderdag 11-9) zijn wij met zijn allen op de Keri cruise gegaan, de meest relaxte cruise! Relaxed was hij dan ook zeker! Nog wat grote schildpadden gezien, mooie kustlijn, rustig vaarwater en het zonnetje scheen zoals het de afgelopen 4 maanden al doet. Jammer genoeg voelde Sjoerd Jan zich niet zo lekker en zijn wij in de badplaats Keri per taxi terug naar Laganas gegaan. Wij zijn bij de dokter geweest, maar gerust was Sjoerd Jan niet vanwege de weinige interesse van het personeel. Ook begrijpelijk…de zorg is hier heel anders dan bij ons in Nederland. Laat ik maar niet in detail treden, maar de hygiëne heeft hier niet dezelfde betekenis als in Nederland! Respect voor iedereen die in de zorg werkt en toewijding aan hun werk heeft in Nederland! Reden dat Sjoerd Jan 1 dag eerder naar huis ging. Hij maakt het nu trouwens goed!

 

Zoals sommige mensen hun beklag doen, wil ik dit bij deze ook doen. Noem het hormonen of iets anders. Maar ik lag in bed en alles kwam over mij heen. Mijn lieve broer die een dag eerder ziek naar huis gaat en Andele die een vrije dag opneemt om hem helemaal vanuit Brussel op te halen (een ware vriend, nogmaals mijn dank!). Mijn ouders, Reinder, Anna en Sjoerdtje die Zaterdag weg gaan…ik heb hun zo vaak als mogelijk gezien, maar het voelt nog als te weinig en te kort aan. Wat een blijheid, liefde en gezelligheid heb ik over mij heen gekregen in deze week dat ze hier waren. Hun ontmoeting met Marinos, de excursies die ze hebben gedaan, de etentjes elke avond met zijn allen, lekker klessebessen, heerlijk! Verder ben ik op dit moment (Donderdag 11-9) weer eens niet al te fit. Ik heb 39 graden koorts, hoofdpijn, licht in de bol, een ontsteking en ik ben misselijk. Komt er ja ja ook nog mijn maandelijkse periode bij waar ik ook wat ‘bijwerkingen’ van heb…. Al het werk met de (on)nodige problemen. Het gaat niet helemaal op rolletjes en voel me op dit moment lekker zielig en sip, maar ook intens gelukkig dat ik zulke lieve mensen om mij heen heb die van mij houden en steunen in alles! Terwijl ik denk:”Maar goed dat Marinos nu niet belt, omdat ik dan mijn hart bij hem uitstort en hij er ook niet blijer van wordt….” Belt hij mij dus en krijg ik zo’n fijne snotter en huilbui. Hij komt eerder thuis, zodat hij zich over mij kan bekommeren, de schat. Door alle toestanden weet ik niet meer precies hoe ik mijn medicatie moet innemen. Dan is Marinos weer helemaal goud, want die kan Grieks lezen (ik kan wel al letters herkennen en uitspreken!! De Griekse woorden begrijpen is een ander verhaal…). Zo ver komt het echter niet, want terwijl ik eindelijk weggedut ben onder mijn laken EN deken!!! (het is hier toch zeker 25 graadjes in de kamer…) Wordt ik gebeld door gasten met een probleem omtrent gezondheid. Ik de dokter bellen die alles heeft voorgeschreven zodat zij mij alles weer kon uitleggen en mijn gasten daarna kon helpen!! Ik moet ook zeker zeggen dat ik ont-zet-tend blij ben met Marinos. Hij zorgt echt onwijs goed voor mij. Hij koopt fruit en water voor mij, pakt alles in huis wat ik nodig heb, vraagt zijn moeder om heerlijke kippen- en groentesoep te maken, geeft mij een aai over de bol, gunt mij de rust als ik het nodig heb en troost mij in deze emotionele tijd. Hij was afgelopen Zaterdag ook mee op de luchthaven om afscheid te nemen van iedereen. Daarna hebben we samen op de luchthaven nog wat gezeten en heb ik mijn aankomsten daarna gedaan. Mijn info’s had ik in eerste instantie verplaatst naar de Zondag omdat ik echt niet in staat was om info’s te doen. Helaas voelde ik mij Zondag geen haar beter en heb ik de meeste info’s geannuleerd en verzocht op de bezoekuren te komen. De bezoekuren heb ik overleefd al moest ik wel twee keer over alles nadenken, want anders gaf ik echt verkeerde info. Mijn hoofd is er niet helemaal erbij.

 

Fijn nieuws!! We hebben gister onze eerste dag met regen gehad! Zeg maar gerust de hele dag door stortbuien. Alle wegen stonden blank, modderrivieren en veel bliksem. Zo’n heerlijke dag waar je eigenlijk thuis in bed hoort te liggen en een dvdtje kijkt met wat lekkers erbij! Ik heb een werkdag gehad ondanks mijn ziekte, maar heb het rustig aan gedaan zonder stress. Vandaag daarentegen hebben Marinos en ik alsnog een middagje in bed gespendeerd met dvd en lekkers. Relaxed!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer