Geweldig nieuws!

Ja mensen, het heeft even geduurd voordat er weer een verhaal kwam! Maar nu is het dan weer zo ver! Niet dat ik het zo ontzettend druk heb hoor, maar elke keer als ik een verhaal heb gemaakt en deze op de site wil zetten, gebeurd er weer wat nieuws waardoor ik mijn hele verhaal weer kan omgooien. En met name deze keer is er een hele bijzondere gebeurtenis! Ik heb namelijk een knaller van een nieuwtje!

Marinos en ik gaan ons verloven!! En al vrij snel ook, want ik wil dat er ook naaste familie van mijn kant op ons feestje komen! Heit en mem hebben hun vakantie voor eind Mei/begin Juni geboekt dus over enkele weken is het zo ver! Ik was de afgelopen weken al happy, maar nu ben ik helemaal happy de peppy. Ik loop de hele dag te glimlachen! Marinos en ik zijn nog niet zo lang samen. Op 22 juni zijn we een jaar bij elkaar, maar onze band is ontzettend sterk en zijn crazy in love! En onze tijd samen in Nederland waarbij we 24 uur per dag samen leefden, hebben we ervaren alsof we op een roze wolk woonden. Voor ons is er geen twijfel, we horen bij elkaar!! Daarom zijn we afgelopen Donderdagochtend naar zijn ouders gegaan om het geweldige nieuws te vertellen. Ze begonnen meteen enthousiast over het feest! We gaan die en die familieleden uitnodigen, er moeten prachtige ringen komen, iedereen in nieuwe kleding, nieuwe sieraden…. In tegenstelling tot Nederland waarbij men eigenlijk meteen trouwt (op de 2 weken ondertrouw na), gaat het er hier dus ietsje anders aan toe. Bij een verlovingsfeest kun je iedereen uitnodigen voor een gezellige avond in bv een mooi restaurant waar het verliefde stel van een dierbare de ringen krijgt overhandigd. Daarna is het tijd voor feesten, lekker eten en kletsen. De trouwerij kan vervolgens binnen enkele weken zijn of over enkele jaren. Pas met de trouwerij worden de papieren in orde gemaakt. Traditioneel wordt hier ook bij de vader van het meisje naar de hand van zijn dochter gevraagd. Zo gebeurde het dan ook op de Donderdagavond dat ik samen met Marinos aan de ene kant van de webcam zat en heit & mem aan de andere kant. Voordat Marinos de vraag aan heit stelde, was hij bloedje nerveus. Hij ging dit namelijk in het Nederlands vragen! Hij heeft het ontzettend goed gedaan en kreeg van heit dan ook een JA!! We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen, families en vrienden inlichten, restaurant regelen, trouwringen, kleding, etc. We wilden het feest eerst op Marinos zijn verjaardag houden, Woensdag 3 juni, maar besloten om het op de Zondag (31 mei) te doen in verband met de familieleden van het vaste land en een ieder zijn werk. We gaan het vieren in een knus restaurant van zijn neef dat heet ‘Valentina’ in Tsilivi. We hebben al een tweetal trouwringen op het oog, maar willen eerst nog even 1 of 2 andere juwelierszaken gaan bekijken voordat we gaan kopen. Wanneer de trouwerij zal zijn, weten we nog niet, maar ik wil wel erg graag een Griekse trouwerij!

 

Verdere bijzonderheden:

Per toeval kwam ik er achter dat Nicky van Neckermann voortaan ook op de Donderdag vrij is. Vorige week Donderdag zat ik namelijk een beetje uit verveling bij Squero. Een beetje mensen kijken, kleurtje opdoen en natuurlijk om vlakbij Marinos te zijn. Zag ik daar niet Nicky en Stephanie (Neckermann) een straat inlopen? Ik belde Stephanie en zei:,, Zie je me zitten”? Ze draaide zich om en keek meteen richting Squeros om mij te spotten. Ze kwamen even bij mij zitten en daar vertelden ze dat dit hun eerste officiële vrije dag is en dat het de bedoeling is dat dit elke Donderdag zal zijn. Jippie, eindelijk iemand die ook op de Donderdag vrij is! Ze hadden allerlei leuke plannen voor die dag en ik ben met hen meegegaan. Eerst zijn we in Bochali gaan lunchen (dorp met mooi uitzicht) en na een snelle verkleedpartij thuis zijn we richting Porto Limniou gereden. Hier heb je een mooi baaitje waar je kunt zwemmen. Als we eenmaal daar zijn vraag ik mij af waarom ik mijn bikini heb aangetrokken. Het water moet nog koud zijn en de zon was weg. Nicky en Stef zijn er in gesprongen. Het leek mij een beter idee om foto’s van hun vanaf de waterkant te maken. Hierna stond Kampi op de planning waar je ‘the best sunset’ hebt. Na een lekker diner ging de zon rond half 9 onder en hebben we hier foto’s van gemaakt. Vervolgens zijn we huiswaarts gegaan. Het was een gezellige dag geworden!

Ook ben ik op een Zaterdagavond met een aantal meiden uit eten geweest in Agios Sostis. Samen met Marin(Neckermann), Marieke(Sudtours), Stephanie, Britt(Jiba) en Nicky heb ik flink wat afgekletst en afgelachen! Na ons etentje zijn we doorgereden naar Hotel Porto Koukla Beach waar Pavlos samen met zijn broer, ons en twee meiden van Tui (Conny en Corinne), een privé concert heeft gegeven. Terwijl wij van de muziek genoten, kregen wij veel lekkere dingen voorgeschoteld. Wijn, appel met kaneel, aardbeien met slagroom….mjam! Een gezellige avond! Toen ons privé concert was afgelopen, wilde ik nog op stap naar Koutsis in Argassi. De meiden vonden dat wat te ver weg dus ben ik samen met Marinos er naar toe gegaan. Grappig hoor hoeveel bekenden ik daar tegen kwam. Alsof ik hier al eeuwen zit, haha!

Het strand van Gerakas heb ik ook al weer gezien. Samen met Marieke en Britt zijn we die kant uitgeweest. Een heerlijke dag zon, zee (heb gezwommen!) en strand. Marinos en Makis kwamen later ook nog even langs. Al met al prima vermaakt!

De laatste tijd wordt ik helemaal vertroeteld door allerlei giften in de vorm van bloemen! Zo kreeg ik onlangs een rode anjer van Marinos. En op de dag dat een ik een heerlijk geurende anjer van de huurbaas kreeg en ik mijn studiootje binnen liep, stond er een groot boeket met bloemen op de tafel! Witte lelies en verschillende kleuren rozen! Een lief briefje van Marinos lag erbij, de pop! Ik wist niet hoe snel ik mij moest verkleden om naar Squero te rijden en hem te bedanken met een stevige knuffel en een dikke zoen! En op de dag dat we onze verloving hebben aangekondigd, kreeg ik echt prachtige roze rozen!

Het minpunt van vandaag was dat ik ben gestoken door een wesp. Met als pluspunt: ik weet dat ik er niet allergisch voor ben! Zo rij je met de auto op straat, raampje open, vliegt er een wesp binnen en steekt hij mij! Toen ik hem in mijn auto vond hem ik hem flink geplet met een flyer die dag bij mij door datzelfde raampje ongevraagd naar binnen werd geduwd.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer