Hokipoki

 

Afgelopen Donderdag kreeg Linda van haar autoverhuurbedrijf een cabrio tot haar beschikking. Samen met Krista en Samantha zijn wij over het hele eiland gecruised. Het dak ging er af, handjes in de lucht, de muziek lekker hard aan en meejengelen alsof ons leven er vanaf hing! He-le-maal ge-wel-dig! Wat was dat een leuke dag! We zijn door allemaal typisch Griekse dorpjes gegaan. Ook hebben we bij het scheepswrak gekeken en zijn we helemaal verwend in Volimes met Griekse wijn, honing en nootjes! Daar heb ik ook een lekkere haarconditioner gehaald. Het is een product gemaakt met olijfolie en als je van dat stugge haar hebt nadat je bijvoorbeeld in de zee bent geweest dan wordt het met dit spul weer hemels zacht. Terwijl we richting Alykes reden, hadden we van dat ski-hut muziek er voor waarbij je allerlei bewegingen moet nadoen. Skiën, zwemmen, tandenpoetsen, niezen, handkusje geven, zwaaien, superman nadoen, etc. Dat begint dan langzaam en uiteindelijk wordt het tempo opgevoerd. Het is humor om te doen en je krijgt allerlei leuke reacties van tegenliggers en mensen die aan de kant van de weg stonden. Op de cd stond ook de hokipoki. Ik ben nog nooit op een camping in Zuid-Frankrijk geweest, maar deze dans schijnt veel gebruikt te worden als entertainment voor kinderen. Sam en Linda kenden deze dans maar al te goed. Er werd hiervoor speciaal langs de kant van de weg gestopt om deze dans even uit te voeren. Geweldig om te zien! Een oud mannetje stopte zijn auto en keek er met een brede grijns naar! In Alykes hebben we ons verwend met een heerlijke ijsco om daarna naar het strand te gaan om nog meer verkoeling op te zoeken. Het is echter zo heet de afgelopen dagen (boven 40 graden) dat het zeewater net badwater is. Tenzij je dus een aardig stukje van het strand afzwemt … dan wil je nog wel eens een verfrissende onderstroming voelen. Na Alykes was het tijd om richting de hoofdstraat van Laganas te gaan om daar lekker te patsen met de cabrio. Een onwijs leuke dag was het! Wel jammer dat het voor Sam iets minder leuk eindigde. Ze werd op haar noodtelefoon gebeld en moest in actie komen. Zal je zien…altijd op je vrije dag…

 

In plaats van Woensdagavond zijn we deze week Donderdagavond op stap gegaan. Hoe zeer we ook tegen de Engelsen zijn, gaan we tot nu toe toch bijna altijd op stap in Laganas. Zo ook die avond. In de club Rescues werd Krista aangesproken door een jongen. Na een heel gesprek in het Engels te hebben gevoerd, vroeg Kris waar hij vandaan kwam…Amsterdam…joh, weet je het zeker? Grappig, het zijn de eerste Nederlanders die we op stap treffen in Laganas. Het beloofde een gezellige avond te worden. Ook mijn Poolse buurman was er even. Een avond om nog eens te herhalen. En dat is wat we de dag erna ook hebben gedaan. Dit keer waren Sam en Marinos er ook. (Marinos is een Griek die helemaal hoteldebotel op mij is en ja… ik vind hem ook erg leuk.) Officieel ben ik er een beetje op tegen om de avond voor Zaterdag op stap te gaan ivm mijn aankomsten en info’s ….maar tot nu toe kan ik de gezelligheid niet weerstaan en ben ik gewoon van de partij. De volgende dag kan het soms wel eens zwaar vallen, maar ik sleep me er altijd doorheen, ha ha! Nee, zo erg is het niet, want ik vind aankomsten altijd erg leuk maar als ik even een moment van rust kan vinden dan moet ik erg de moeite doen om mijn ogen open te houden. Gister waren mijn oogleden zo zwaar dat ik een dutje op mijn buro op kantoor heb gedaan, heerlijk! Maar goed dat ik niet lang knock out was. Ik had namelijk mijn wekker met een slaperige kop gezet en ipv van 12.35 uur had ik er 13.35 uur van gemaakt. Dat zou een tijdstip zijn dat ik net mijn eerste info bezig zou zijn. Ach, laten we maar gewoon van het leven genieten en eventueel op andere dagen bikkelen!!

 

Gisteravond heb ik ook enorm genoten van mijn dag. Ik had 1 info staan in Tsilivi en wat kantoorwerk en daarna ben ik met Marinos richting Vassilikos gegaan. Daar heb je namelijk de mooiste stranden van Zakynthos. Sint Nicholaos is een baai waar je leuke watersporten kan beoefenen of gewoon heerlijk kan relaxen. Marinos gaat hier altijd heen omdat het een punt is waar hij zijn vrienden elke Zondag treft en dan gaan ze daar voetballen of volleyballen. Ik heb daar heerlijk kunnen zonnen, zwemmen met Marinos en ook hebben we een paar potjes strandvolleybal gedaan. Ook grappig hoe klein Zakynthos dan weer is…de beste vriend van Marinos heeft een relatie met een meid van de afdeling excursies bij mijn agentschap. Volgende week proberen we allemaal de Zondag vrij te houden zodat we met zijn vieren wat leuks kunnen gaan doen.

 

Graag wil ik nog langs deze weg beppe Frentsjer, omke Engel en Marco feliciteren met hun verjaardag! En ook Omke Gerrit & Tante Sjoerdtje en Marco & Marieke ivm hun troudei!!

 

Mem bedankt voor de nieuwe libelles!

 

Dikke tut!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer