Leuke plaatsjes op Zakynthos

 

 

Zo af en toe (her)ontdek ik weer leuke plekken op Zakynthos. Samen met Melanie beginnen wij onze vrije dag standaard bij Mambo’s. Hier nemen wij onze brunch. Een lekker Engels ontbijt, een broodje eiersalade of een kipsate met salade/patat vinden wij daar heerlijk! Als het slecht weer is, nemen we daarna nog een kopje koffie en appelgebak of iets anders zoets. Bij mooi weer gaan wij er op uit! Zo wilde ik laatst een prachtige rotsformatie aan Melanie laten zien. Een waar ik vorig jaar met Marinos ben geweest. Ik had geen idee meer welke afslag het nou precies was, want vorig jaar stond er geen wegwijsbordje dus waarom dit jaar wel? Toch heb ik het in een keer gevonden! Op goed geluk! Ik verbaasde mij er over hoeveel auto’s er waren. Een stuk of vier stonden daar. Best veel voor een weg van ongeveer drie kilometer lang die naar niets lijkt te leiden. En voor zover ik weet ook niet in de toeristische boekjes staat vermeld. Al snel komen we er achter dat het Italianen zijn. Misschien dat ze hier al eerder zijn geweest? Hoe dan ook genieten wij van het heerlijke uitzicht. En dan bedoel ik niet van de Italiaanse ‘schoonheden’, maar de natuur. ; - )

Op de terugweg hebben nog, naar ons idee, hele zielige puppies langs de kant van de weg gezien. Eerst twee samen en later een alleen. We zijn even gestopt. We wilden die ene pup aandacht en wat water geven, maar dat kleine beestje begon te piepen en dook de bosjes in. Hij bleef piepen en was er voor geen mogelijkheid uit te krijgen. Iets wat ons ging irriteren. We hebben een beetje water voor hem achter gelaten. In de hoop dat hij dat zou vinden. Nog geen 200 meter verderop zagen we een mamma hond met een nog kleinere pup. Wie weet kan deze hond, de kleintjes verderop helpen.

Het eilandje Cameo heb ik ook bezocht. Dit eilandje vind je bij de haven van Agios Sostis. Herkenbaar aan de ‘witte was’ die buiten hangt. Via een loopbrug kan je daar komen. Op Cameo betaal je 4 euro entree en dan krijg je een gratis drankje aangeboden. Een mooie plek om foto’s te maken van Cameo, de haven van Agios Sostis en Laganas. Samen met Melanie heb ik nog een aantal leuke restaurantjes ontdekt en ook een kledingwinkel in Zakynthos-stad. Het is een wonder dat er nog wat in de winkel ‘Tally’s’ hangt, want we zijn er nog maar 2 keer geweest en we hebben flink ingeslagen. Het is een ontzettend leuke trendy winkel met niet dure (wel goede) kleding. Ik kan niet wachten totdat ik mijn winterkleding kan aandoen! En zoals ik zo vaak hoor dat de winter hier saai gaat zijn, geloof ik het wel! Ik  heb via via al wat contacten uitgezet om een keer een drankje mee te doen en/of te gaan winkelen. Dus wat mij betreft mij de winter straks wel komen. Nog 1 aankomst te gaan. Een kleintje dus ik kan rustig aan alles afbouwen qua werk en opbouwen qua vrije tijd en leuke dingen doen.

Tezamen met Marinos heb ik afgelopen Zondag een rustige dag gedaan. We zijn met de auto door allerlei kleine dorpjes aan de oostkust gereden. Als laatste hebben we een dorpje bezocht waar Marinos een paar jeugdige jaren heeft doorgebracht. Tegenover het inmiddels oud en vervallen huis is een steile weg omhoog de heuvels in. Deze bracht ons bij een klein kerkje waar je een heel mooi uitzicht hebt over de zuidkust en ook over een deel van de oostkust. Erg mooi! Als afsluiter van de dag zijn we een koffie gaan doen in Zakynthos stad en hebben we thuis een enge film gezien.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer