Lol en gezelligheid

 

De afgelopen weken waren een en al gezelligheid en lol! Dimitri en Christina zijn voor een weekje vakantie naar Zakynthos gekomen. Samen met hun heb ik kleine gesprekken in het Grieks gevoerd en daarbij veel gelachen. En ook ben ik bijvoorbeeld met hun, Makis en nog twee vrienden van Christina naar Bochali gegaan. Bochali is een klein dorpje dat op de heuvel van Zakynthos-stad ligt en daar heb je een prachtig uitzicht over Zakynthos-stad en Vasilikos. Je kan daar bij een restaurantje lunchen/dineren, een Venitiaanse burcht bezoeken of naar de nachtclub gaan. Wij zijn op een Vrijdagavond naar de nachtclub gegaan voor een drankje. Erg laat hebben we het niet gemaakt, want ik had natuurlijk weer een vroege start de volgende dag.

Na een lange werkdag was het snel douchen en omkleden. Samen met Lerita, een Zweedse hostess, ben ik namelijk naar het Sarakinado Wijn Festival geweest. Zoals ik het erg vaak tref met parkeren, vinden we een parkeerplaats pal naast het evenement. Dit komt misschien ook wel doordat ik goed Grieks kan parkeren, ha ha! We begonnen bij de tafel met druiven. Je kon een tros pakken en deze opeten, maar er zitten zoveel mensen met hun handjes aan dat wij er maar een leuke foto van maken en doorgaan naar het echte werk, de wijn! Kris kras verspreid over het plein had je plaatsen waar je wijn kon proberen. De eerste was niet zo sensationeel. Ik vond het naar gras ruiken en proeven en hij was ook vrij sterk van smaak. Niet echt mijn ding. De souvlaki die we ook daar konden krijgen, maakte de eerste wijnproeverij weer goed! Het tweede wijntje was al een stuk beter. Het derde wijntje is een hele bekende op Zakynthos en dat is de Solomos wijn. Hier waren we uiteindelijk ook niet bij weg te slaan. Een heerlijk zachte wijn! Het wijnfestival was tevens een excursie voor onze gasten. Mijn gasten waren er niet. Geen interesse of de excursie was net volgeboekt vanwege de andere touroperators die ze wel verkochten. Wel kwamen we veel andere hostessen tegen die met hetzelfde agentschap samenwerken en ook mensen van het agentschap waren daar. Het was een avond met gezellige mensen, wijn, souvlaki, traditionele dans en ook Starfish Steve was er! Tijdens dit evenement liepen er ballonnenverkopers rond en het leek mij leuk om eentje mee te nemen voor Marinos. Eentje dat een leuke thuiskomer zou zijn! Ik zag een zalmroze zeester met groen/paarse zwembroek aan, een glimlach van oor tot oor en een handje in de lucht! Het is de zeester die meespeelt in het kinderprogramma van Spongebob Squarepants. We wisten niet precies hoe de zeester heette dus noemden we hem, Starfish Steve. Ik heb hem die avond aan het bed gehangen en hij hangt er nog steeds. Gewoon een grappig ding!

Zondag zijn Marinos, Makis, Christina, Dimitri en ik met een motorbootje naar Marathonissi gegaan. Het was een heerlijke dag op het water, welke eindigde ‘in het water’. Nadat we op het kiezelstrand van Marathonissi waren geweest, zijn we richting de blauwe grotten gegaan van Keri. Tot die tijd hadden we kalm water en voor de wind. De terugreis was met golven van een meter en in de wind. Makis, onze kapitein, heeft ons door de golven gekregen, maar we waren echt he-le-maal dweil toen we bij het strand van Laganas aankwamen! Het was alsof er om de 15 seconden iemand een emmer water over je heen gooide. Het water ging namelijk met gemak over de voorkant van de boot. Mijn nieuwe roze strandtas heeft een aantal kledingstukken die in mijn tas zaten een roze print achtergelaten. Ondanks dat we de tas ook nog hadden opgeborgen in een ‘watervrije’ ruimte. Het was een geslaagde dag! Zelfs het waterfestival was wel humoristisch!

Maandag 24 Augustus was er groot feest in Zakynthos-stad. Het is de dag dat de heilige Dionysios de kerk uit wordt gedragen en onder begeleiding van het leger, muziekkorpsen, schoolgaande kinderen en priesters door de straten van Zakynthos gaat. Vorig jaar was ik er met Krista en Diana. Dit jaar met Lerita en later kwam haar vriend, Adam, er ook bij. We hebben de processie gezien, zijn lekker uit eten geweest en daarna zijn we lekker aan het sneupen geslagen bij de markt naast de grote kerk. Een aantal kleine dingetjes gekocht waaronder een dvd van Madagaskar deel 2. Eenmaal thuis bleek dat Marinos hem al een keer had gekocht. Ach, kan Makis hem bekijken, want de dvd die ik heb gekocht, is ook nog eens helemaal in het Grieks! Ik had er nog specifiek om gevraagd of het een Engelse dvd was, maar goed….

De volgende dag was ik vastberaden om naar een tandarts te gaan. Eerder die week dacht ik dat ik een blaar in mijn mond had, maar later bleek dat het iets erger was: mijn verstandskies. Met Marinos ben ik op de scooter langs meerdere praktijken gegaan, maar de ‘besten’ waren gesloten wegens vakantieplannen. Ik kwam uit bij een vrouwelijke tandarts en hoe ze mij benaderde op de stoel vond ik al raar. Ze kwam van de zijkant. Niet vanaf het hoofdeind! Dat werkt toch niet als je moet boren ofzo? Enfin, ze gaf toe dat de kies moest worden getrokken en dat zij dat niet kon doen. Aangezien zoveel tandartsen gesloten, raadde ze mij een aan op het vaste land. We besloten er op mijn vrije dag heen te gaan. Marinos had voor die ochtend vrij gevraagd, de afspraak werd gemaakt en ik heb mijn bedrijf op de hoogte gesteld dat ik de eventuele noodgevallen aan een ander zou overdragen.

In de vroege ochtend zijn we samen met Dimitri en Christina vertrokken. Zij konden ons mooi met de auto naar Patras brengen, een stad dat op hun route ligt richting Athene. Marinos was erg blij dat we er waren, want samen met Christina zat hij op de achterbank met Cesar, een joekel van een energieke, kwijlende pitbull. Eerst maar een wc opgezocht. Marinos kon zich zo even schoonspoelen en kon ik van de zenuwen eindelijk weer naar de wc. Het adres van de tandarts hadden we snel gevonden. Hij was alleen nog niet open. We waren ook te vroeg voor onze afspraak, maar dan wisten we in ieder geval waar hij zat. Bij een crêperie heeft Marinos een hartige crepe naar binnen gewerkt. Van de zenuwen hield ik het maar bij een tosti. Na een paar winkeltjes te hebben gezien, kon ik niet meer op van de zenuwen. Niet vanwege het feit dat mijn kies eruit moest, maar omdat ik geen idee had wat voor tandarts het zou zijn. De praktijk zit namelijk in een muf gebouw. We bellen aan. De deur opent en daarachter vandaan kwam een tandartspraktijk waar je u tegen mag zeggen. Het zag er modern en hygiënisch uit. Met een verkoelende airco op ons bolleke en de tv aan, wachtten we op de tandarts. Nog geen 5 minuten later was hij er. We kregen een wisselgesprek van Grieks-Engels. De tandarts begon in het Grieks, Marinos legde uit dat het voor mij was en dat ik niet zoveel Grieks kan. Natuurlijk kan een tandarts ook Engels dus schakelden snel daar in over. Wel zo makkelijk, verstaan we het allemaal! Als eerste werd er een röntgenfoto gemaakt en daarna mocht ik plaats nemen in de stoel. De assistente hing de foto op aan zo’n verlichte bak. Ik kijk vluchtig of er tekst op staat en of het leesbaar is. Dat de foto dus niet verkeerd hem om hangt. Tsja, je weet het nooit! Het hing goed. De tandarts kwam en gaf mij 1 verdoving. Later zou ik er nog 2 krijgen. Toen ik ze alle drie had gekregen, voelde mijn hoofd wel erg zwaar. Paardemiddel! In ieder geval heb ik nergens wat van gemerkt. Naderhand kreeg ik instructies wat te doen/wat niet te doen! Ook vertelde hij dat de laatste verstandskies er ook uit moet. Dit wist ik al van mijn eigen tandarts, maar hij zit er nog steeds. Na een ervaring rijker en een verstandskies minder, zijn Marinos en ik fijn gaan shoppen. Het was winkelen met hints. Ik moest namelijk zo weinig mogelijk praten. Het ging ons goed af. Zowel het shoppen als de hints. Op het laatst deed Marinos zelfs, zonder er erg in te hebben, gewoon mee met het geven van hints! Grappig! Ondanks de zenuwen en het trekken van de kies vond ik het een ontzettend fijne dag! Marinos en ik hadden eindelijk weer een heerlijke dag samen uit!

De verdoving was aan het einde van die dag uitgewerkt en op sommige momenten deed het zeer. Eerlijk gezegd niet wat ik zou verwachten. Ik was erg voorzichtig met eten en poetsen en spoelde met water en zout de wond schoon. De vorige keer had ik in 1 keer 2 kiezen getrokken en had ik nergens last van. Maar ik hield mijzelf voor dat het ook wel eens anders kan zijn. Na 2 weken mochten de hechtingen eruit, maar zolang heb ik niet gewacht. Elke keer als ik wilde lachen ging er een pijnschoot van mijn kies achterin naar de voorkant van mijn mond. Ook pasten de kiezen niet meer mooi op elkaar. Ik ben naar dr. Kolios op Zakynthos gegaan. Hier stuur ik iedereen heen, want ik hoor alleen maar goede berichten over hem. Wat bleek? Ik had 2 hechtingen, 1 okay, maar 1 zat deels in het tandvlees en in mijn WANG!!! Vandaar de pijn! Wat mijn kiezen betreft komt het wel weer goed en ook vertelde hij over mijn laatste verstandskies dat hij er uit moest. Dat zijn al 4 verschillende artsen die het mij vertellen, maar wie trekt dat ding er dan uiteindelijk uit? Moet ik er eerst weer last van krijgen? Als ik in Nederland ben, ga ik dat regelen tezamen met een klein gaatje dat dr. Kolios heeft gevonden, hi hi.

Nu voel ik mij kiplekker! En ben ik gaan shoppen van het geld dat ik niet aan dr. Kolios hoefde te betalen. Ik heb prachtige schoenen gekocht!

Op dit moment zie ik het einde van het seizoen naderen. Mijn bedrijf stuurde mij instructies voor het einde van het seizoen en ik hoor verschillende data dat accommodaties gaan sluiten! Tijd om alles af te ronden en de laatste gasten te ontvangen. Zoals altijd tel ik mijn aankomsten en vertrekken af. Mijn laatste vertrek is op 17 Oktober! Ik vind het wel een fijn gevoel. Al weet ik nog niet wat ik hier in de winter ga doen. In ieder geval is het de eerste maand relaxen en feest vieren!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer