Mijn laatste weken op Tenerife

Zo af en toe kan ik het niet laten om heel even mijn nieuwe koffer uit de kast te halen. Uiteraard kan ik er nog niks mee, want ik gebruik al mijn spullen nog. Het is ook alleen maar het idee dat ik deze straks mag gaan vullen met mijn spullen van Nederland en alle op Tenerife gekochte dingen. Ik rits hem open, kijk er even naar, rits hem weer dicht en leg hem terug in de kast. Behalve vandaag. Vandaag heb ik zowel mijn koffer als backpack uit de kast gehaald en ze blijven eruit. Het is tenslotte ook nog maar 2 dagen en dan ga ik al weer naar huis. Het moment is weer aangebroken waarbij ik alles weer voor het laatst doe. Mijn laatste transfer, mijn laatste info´s, mijn laatste weekrapport, mijn laatste bezoekuren, etc. Ondanks dat het soms erg rustig kan zijn met de bezoekuren, geniet ik er wel erg van. Er is altijd wel iemand waar je een praatje mee kan maken. Denk aan vakantie gangers uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, etc. Ook kom ik mensen van andere Nederlandse reisorganisaties tegen waar ik graag een praatje mee maak, maar uiteraard spreek je ook met het personeel in hotels. Zo ook met de parkeerwacht van hotel Las Palmeras. Met mijn gebroken Spaans wist ik me over het algemeen wel redelijk verstaanbaar te maken dat ik gasten in het hotel had en hun informatie wilde verstrekken en dat ik daarom graag daar wilde parkeren. Op 1 keer na heeft hij me altijd binnen gelaten en op een gegeven moment herkende hij mij en mocht ik daar gerust parkeren. Toch heeft het me altijd wel wat dwars gezeten dat ik het nooit goed heb weten te zeggen. Daarom heb ik gister de dames van de receptie gevraagd of ze mijn briefje over wilden schrijven naar het Spaans. Een bedankbriefje met daarin ondermeer ook dat ik dus binnenkort vertrek en hem al het beste wil wensen. Een glimlach van oor tot oor was het resultaat. We begrepen elkaar nu en ik kon nu met een tevreden gevoel de parkeerplaats verlaten. Alles was opgehelderd.

De bezoekuren zorgen er ook voor dat ik heerlijk in mijn autootje kan rondtuffen en om me heen kan kijken (veel knappe Canarios!!). Muziekje aan en we´ll go with da flow! Zalig dat vrije gevoel!

 

Aan het begin van het seizoen hebben Jildou en ik veel excursies gedaan en wij vonden dat er een paar wel voor herhaling vatbaar waren. Zo zijn we intussen voor de tweede keer met de Flipper Uno (boottocht) mee geweest en hebben we ook de dansvoorstelling ´Esencia de Amor´ nog eens gezien. Het enige wat ik nu nog graag een keertje wil zien, is voor de laatste keer de Teide en Puerto de la Cruz. Daarom gaan we dat zondag doen and after that off I go. Op nei Fryslan!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer