Op naar Kreta

Hallo lieve mensen!!

Hier een berichtje vanaf het warme Kreta! Het is hier volop zon en zo'n 30 graden, lekker dus! Ik heb 'eindelijk' even vrij en dacht laat ik es een internetcafe opspeuren, altijd handy nou! Ik zal jullie es ff updaten over mijn laatste daagies.

Na een toch wel moeilijk afscheid van het thuisfront, ben ik in Leeuwarden op de trein naar Schiphol gestapt. In de trein had ik leuk contact met mijn buurvrouw die al heeeeel wat van de wereld had gezien, helaas moest ze er in Heerenveen weer uit... De rest van de dag was best wel boring. Je bent dan toch alleen op Schiphol, ik was ruim op tijd, had vertraging van anderhalf uur....jak dus. Gelukkig heb ik lekker lang met Kit aan de phone gehangen, die me door deze saaie, maar natuurlijk wel spannende tijd, heeft gesleept ;-). Ook veel smsjes ontvangen met lieve woordjes en andere telefoontjes, thanx!

Vliegen was verder wel okay. Was een rustige vlucht. Halverwege de vlucht kwam een stewardess naar me toe en vertelde me, omdat ik bij Oad werkte en er plaats zat was in het vliegtuig, dat ik wel naar de first class mocht voor xtra beenruimte, een eigen tv en een glaasje wijn. Ik was al zo gaar als een ik weet niet wat dus wilde alleen een lekker wijntje zodat ik mssn in slaap zou vallen....nee dus...maar ik heb wel lekker gehangen met mijn oogjes dicht.

Eenmaal op Kreta stonden Sandy en Dafne me op te wachten. Met Dafne moest ik eerst nog wat mensen afzetten bij hotels en daarna zijn we naar haar/mijn huisje gegaan. Ik zal een dezer weken nog wel even wat foto's daar van maken zodat jullie een idee hebben hoe ik er ongeveer bij zit. Niet slecht kan ik jullie vertellen, hi hi. Hoog op een berg met uitzicht op Rethymnon/de zee en het huisje ziet er dus erg netjes uit. Maar al met al ben ik toch steeds best gaar!! Heb nog niet lekker kunnen slapen vanwege de nieuwe geluidjes, zenuwen, etc. ook al heb ik de afgelopen dagen van alles gedaan. Zo ben ik gister met Dafne langs alle hotels gegaan zodat ik een idee had waar ze ongeveer allemaal zitten, waar de bus in mag en in welke straat niet. Heb ik mijn andere collega in Rethymnon ontmoet, Irene, aardige vrouw. Nog wat boodschappen gedaan, Dafne's auto ook op mijn naam laten zetten en 's avonds mocht ik mijn eerste mensen al ontvangen op Heraklion. Nou ja, doorverwijzen naar Dafne. Ging wel aardig, maar toch nog wat zenuwachtig. WAAROM? Zonder zenuwen gaat het me veel beter af, hi hi. Anyway, we waren zo'n half 12 thuis dus snel naar bed, want ik moest vanochtend weer om half 9 in de auto zitten. Op dit moment loop ik nog wat met Dafne mee, maar uiteindelijk zal ik haar gaan vervangen vanwege haar zwangerschap. Vanochtend dus met haar op stap geweest. Het betrof 2 meetingen in Bali waarbij ze dus algemene zaken, excursies, autoverhuur, ivm Kreta etc verteld aan de gasten. Hierna zijn we naar het kantoor van Oad gegaan in Heraklion waar ik Andrae (transport) weer zag en ook de big boss, Spiros, Thassos (boekhouding), Renna (secretaresse), Anthonia (telefoniste) en de gozer van excursies waar ik alweer de naam van kwijt ben, Jargos ofzo. Op kantoor heb ik alle welkomstenveloppen gemaakt voor morgen en maandag. Wat een werk! Ben er wel 6 uur mee bezig geweest en ik hield de gang er in!! Nu dus even vrij. Enigzins balen dat je erg veel op de weg bent. Van Rethymnon naar Heraklion is iets meer dan een uur!! En dan weer terug...over die slingerwegen....over bergen en door dalen....met al die gevaarlijke Grieken (unreal!!!!) Moet ik erg aan wennen... Het zal een wonder zijn als de auto heel blijft want het is centimeter werk. Zo dicht rijden ze op elkaar en scheuren ze langs met auto of scooter langs geparkeerde auto's. Je mag het een wonder noemen als je een schadevrije auto ziet.

Ik ga morgenavond mijn eerste vertrek naar Heraklion en aankomst op Heraklion alleen doen. Ik zie er best tegenop....mezelf via de microfoon horen zeggen, 'Welkom op Kreta', bla bla bla bla. Ach, we zien wel hoe het gaat. Ik loop eerst in de ochtend met Dafne mee om de kunsten bij haar af te kijken en heb nog geen idee wat ik verder ga doen in de middag. Ook met Jildou gebeld en die zei ook je noteert gewoon wat punten op een briefje over wat je wil vertellen en vergeet je iets dan geeft het niet, dat weten de mensen toch niet. Is ook wel zo. We zullen zien!

De rest van de week staat bomvol gepland met meetingen met Irene of Dafne, transfers en mssn een paar excursies. We shall see. Hoop echt dat ik es een keer languit op het strand mag liggen en es helemaal niks doen!!!

Hey mensen dit was het voorlopig ffies. Mssn dat ik ergens volgende week nog wat tijd over heb om te netten.

Kussies Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer