Olympic Bike, Afscheid

Nadat Irene of ik een stukje informatie over Rethymnon, excursies, autoverhuur, etc aan de gasten hebben gegeven, komt Markos van Olympic Bike ;-) altijd even langs om ook wat over zijn fietsexcursie te vertellen. Hij kan dat zo enthousiast vertellen dat je spontaan zin krijgt om mee te gaan. Reden dat ik afgelopen vrijdag met zijn excursie ben mee gegaan. Omdat ik natuurlijk ook wel eens bij Markos op kantoor kom, kende ik zijn collega Fotini al. Zij is een van de gidsen die mee gaat ter begeleiding van de gasten en uiteraard geeft zij ook een stukje informatie over Kreta. Erg gezellig dus. Bij het plaatsje Imbros konden we eerst nog even wat eten en drinken. Omdat ik een OAD rep. ben, mocht ik met de gidsen gratis eten. We hadden lekkere vers geperste just d'orange en een pita met feta kaas en honing. Heerlijk! Met een tevreden gevulde maag kregen wij vervolgens de fietsen aangereikt en mochten we de fietstocht naar Frangocastello beginnen. De fietstocht is 34 km bergafwaarts, 2 km vlak en 2 km bergopwaarts. Makkelijk te doen dus. Onderweg heb je ook nog her en der stops, zodat je mooie foto's kunt maken. In Frangocastello ben ik meteen het water ingedoken. Het water aan de zuidkust is wel een paar graden kouder dan in Rethymnon, maar dat vond ik niet zo erg. Het was een lekkere verkoeling. Hierna zijn we bij een taverne wat gaan eten om vervolgens door te gaan naar een plaatsje genaamd: Vrisses. Hier werd uitgelegd hoe de befaamde Griekse olijfolie en raki wordt gemaakt en kon je deze producten daar uiteraard ook kopen. Al met al een erg geslaagde dag.

Naast nog enkele werkzaamheden waren de afgelopen zaterdag, zondag en maandag voornamelijk dagen van afscheid nemen. Afscheid nemen van mijn collega's, de mensen van Blue Sea, Charris, managers/receptionisten van andere hotels, Christos, Dafne & Zoe, Maria van het internetcafe, Fotini, Markos, andere hostessen and last but definately not least my lifeguard Stelios.

Zoals jullie misschien wel vernomen hebben, had ik het in het begin wel even moeilijk op Kreta, maar naar verloop van tijd heb ik mijn plekje echt in Rethymnon gevonden. Dan is het natuurlijk toch even lastig om alles wat je zojuist hebt opgebouwd, achter te laten. Wat dat betreft hadden er nog wel een paar maanden achteraan geplakt mogen worden. Maar het seizoen is nu echt over.

Ik ben nu al weer een paar dagen in Nederland. Tijd om weer van alles te regelen, familie en vrienden te zien, en ja, ook weer een nieuwe baan zoeken. Bij Oad Reizen sta ik nog steeds op de reservelijst dus ben ik ook druk aan het zoeken voor een baan als hostess bij andere reisorganisaties. Een kantoorbaan in Nederland zou ik wel aankunnen, maar ik heb van het toeristische wereldtje mogen proeven en het bevalt mij prima. Je hebt als hostess een verscheidenheid aan werk en gasten. Geen enkele dag is hetzelfde. Soms maak je lange dagen, maar op je vrije dag kan je lekker het land verkennen.

We zullen wel zien hoe het balletje gaat rollen. Maar als er binnenkort weer een nieuw sterk verhaal komt dan weten jullie genoeg!!

x Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer