Raki, Fortezza, winterseizoen

Hallo!!

Alles ok in Nederland? Zijn er ook al mensen die verkouden zijn? Kan ik met hen een handje schudden! Ik ben de afgelopen dagen namelijk erg verkouden geweest. Denk dat het komt omdat het 's nachts wat 'frisser' wordt en ik het raam open heb staan voor ventilatie. Het raam staat nog steeds open, maar ik slaap nu lekker onder een extra deken. ;-) 

Op de eerste ochtend dat ik zo verkouden was, werd ik door een gast wakker gebeld. Wat zullen de mensen wel niet gedacht hebben, ha ha. Er moest een dokter bij hun komen en of ik daar dan als tolk aanwezig wilde zijn. Maar natuurlijk! Toen ik daar was en de dokter binnen kwam, merkte hij natuurlijk meteen mijn gesnotter en gesnuif op. Daar had de beste man wel een oplossing voor. Hun nationale medicijn: Raki!! Wij Nederlanders zouden het vuurwater noemen. Ik moest wat Raki met honing mengen en een beetje opwarmen in een steelpannetje en dan opdrinken. Dit mocht ik alleen in de avonduren drinken, ha ha!! Ik natuurlijk meteen een flesje gehaald. Wilde het namelijk zoiezo wel es een keer proberen, omdat Markos, een collega van mij die bij mijn meetingen wat verteld over zijn fietsexcursies, daar al een paar keer over verteld had. Dus ik diezelfde avond proberen. Ik moet zeggen dat de Raki goed aansloeg, maar de verkoudheid bleef..... Volgens Markos moest ik het misschien wel even gorgelen, ja juustum....

Het werk bevalt me steeds beter. Hoe meer dingen ik weet, des te leuker het is. Ik merk namelijk dat ik het echt leuk vind om mensen wegwijs te maken of hun van leuke info te voorzien. Tja, en als je je ze graag wilt helpen maar geen antwoord op hun vraag hebt dan is de lol er snel af natuurlijk. Ook het persoonlijk contact vind ik erg leuk. Dus bijvoorbeeld de meetingen die we in Bali (=dorp, niet het eilandje Bali) hebben zijn toppie. Daar heb je vaak maar een groep van maximaal 6 mensen, maar over het algemeen gewoon 1 koppel. Dan kun je een beetje op hun wensen inspelen en hoef je niet je hele praatje te houden. Ook heb ik al een paar mensen gehad die klachten hadden. Na ja, klachten meer opmerkingen. Dus die mensen zijn wel voor rede vatbaar en daar kun je gewoon een leuk praatje mee hebben. Het zijn dingen als: koud/lauw eten (=typisch Griekse serveerwijze), het eten drijft in de olie (=typisch Grieks en de olie is hier erg gezond), weinig variatie in het eten (shit happens, we noteren het), overboekingen (proberen we te fixen met goede oplossing), eenvoudige kamer (ach, je bent toch veel buiten en het is persoonlijk), en nog veel meer! Alles wordt genoteerd, zodat Oad/Hotelplan het in Nederland kan bekijken en beoordelen.

Ik ben ook gebeld door het hoofdkantoor van Nederland. Of ik er nog een seizoen achteraan wilde doen en dan met name in de wintersport. Van collega's hoorde ik dat de wintersport best relaxed is, maar daar heb ik eerlijk gezegd niet zo'n zin in. Dan ga ik liever nog een keer voor de zon en dan mag er ook nog even wat geregeld worden voor die schade aan mijn auto. Dat zij dus dokken. Ik ben zelf eigenlijks al weer helemaal in de wolken voor volgend jaar. Dat ik dan EINDELIJK mijn reis naar Canada/Amerika/Zuid-Amerika kan gaan maken!! Ik weet dat het pas volgend jaar is, maar er moeten voorbereidingen voor getroffen worden, wat tijdrovend is. En dan ben ik met de Kerst en Oud & Nieuw lekker nog thuis. Dat ik dus uitzendwerk ga doen deze winter. Zijn er nog leuke aanbiedingen, hi hi? Als Oad me leuk tegemoet komt, dan ga ik dus nog wel een seizoen doen, denk ik, maar dat moeten we nog maar even bekijken. Voorlopig proberen ze mensen voor de wintersport te krijgen. Als ze wat voor mij nog een plaatsje in de winterzon kunnen aanbieden, bellen ze me op.

Michiel (=collega) vroeg me zelfs al of ik eind oktober naar Groningen of Amsterdam wilde vliegen. Wat gaat de tijd snel!! Ik zei natuurlijk Groningen, maar het is maar net wanneer de laatste vluchten naar huis gaan en met welke bestemming. We zullen wel zien.

Dafne ligt nog steeds in het ziekenhuis. Alles gaat okay met haar en de baby. Dafne moet haar rust nemen, zodat het vruchtwater weer wat aanvult en het kindje dus langer kan blijven zitten. Hoe langer hoe beter. Haar ouders gaan vanavond weer naar Nederland. Zodra het kindje is geboren, komen ze weer terug naar Kreta.

Ik heb ook weer wat foto's op de site gezet. Waaronder foto's van Fortezza. Fortezza is een fort in Rethymnon dat je kunt gaan bekijken. Aangezien wij dit ook als tip aan toeristen geven, dacht ik laat ik het dan ook maar es zien. Het was best wel leuk om te doen. Het fort op zich was wel leuk om te zien (voornamelijk restanten) en ook had je zo heel mooi uitzicht over Rethymnon, het water en de baaien die na Rethymnon komen.

Voor diegenen die me gevraagd hebben of ik al wat leuke Griekse boys heb gezien.....ja, er lopen best wel leuke jongens rond. Maar op de een of andere manier trek ik toch wat andere types aan. Zo heb ik op een bepaalde dag met transfers altijd een en dezelfde buschauffeur. Een die a. nauwelijks Engels kan en b. tijdens het rijden regelmatig meiden nakijkt wat een kort rokje aan heeft (=lachwekkend om te zien). Aangezien ik dus nauwelijks Grieks kan, is het moeilijk communiceren. Maar het woordje beautiful kent hij wel en een handkus geven kan hij ook.

Kit, ik ga je een smsje sturen dan gaan we msnen!!! Mensen tot horens!!!

Leafs Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer