Rethymnon, Chania

Vorige week vrijdag belde Irene mij op. Er waren 2 Oad gasten die een schattig katje bij hun hotel hadden gevonden, waar zij erg gehecht aan waren geraakt. Zij wilden dit katje graag adopteren en mee naar Nederland nemen. Dit is verder geen probleem zolang de kat de nodige inentingen, chip en goedkeuring van de luchtvaartmaatschappij krijgt. Over het algemeen gaat dat prima. Net als in dit geval, maar in hotels zijn katten over het algemeen niet toegestaan. Of ik tot en met maandag op het katje wilde passen? Tuurlijk! Ik als dierenliefhebber sla zo'n aanbod niet af. Het katje heet Kalimera dat Grieks is voor goedemorgen. Intussen is ze met haar nieuwe ouders al in Nederland, maar voor die paar dagen was het wel erg gezellig.

Afgelopen weekend hebben we ook een storm gehad in de nacht van zondag op maandag. Ik had mijn plastic tuinmeubelair buiten staan op het terras, maar ik ben midden in de nacht toch maar even op zoek gegaan naar mijn tafel. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds spoorloos.... De stoelen heb ik voor de zekerheid maar binnen gezet. Tsja, het weer wordt hier steeds meer wisselvallig. We hebben dagen met ontzettend veel regen, dagen met bewolking, maar zoals vandaag hebben we stralend mooi weer. Strandweer! En dat is waar ik vanmiddag ook te vinden ben, op het strand!

We hebben het niet zo hele druk meer qua werk. Ik vertrek dan ook al komende maandag 29 oktober a.s. samen met Jildou vanaf Chania naar Amsterdam. Het is nog maar een paar dagen!! Maandag hadden we de laatste arrivals, dinsdag de laatste meetingen, excursies/autoverhuur worden er vrijwel niet meer geboekt en gister waren de laatste bezoekuren. We hebben nu alleen nog maar departures en die bussen spreken we vanuit Rethymnon gewoon weg. Dat houdt in: even informeren naar hun vakantie, incheckprocedure uitleggen, een goede reis wensen, etc en vertellen dat mijn andere collega's op de luchthaven hun daar op zullen vangen. Dus dat is wel heel erg relaxed. Irene en ik heb het zo gedaan dat ik vandaag de departures doe en zij morgen. Zo heeft zij vandaag nog even de tijd om wat leuks met haar moeder te doen die morgen weer terug naar Nederland gaat en ik ga morgen met Markos zijn fietsexcursie doen. Zaterdag wordt nog een kantoordag om alles af te sluiten qua kasstaten, infoborden en infoboeken opruimen, bepaalde spullen inleveren, afscheid nemen van het agentschap, de vliegticket in ontvangst nemen, etc. En verder moet ik binnenkort beginnen met het nemen van afscheid van mensen. Maar ik heb zo'n gevoel dat ik hier nog wel eens terug kom. Voor vakantie dan wel te verstaan. Ja, het bevalt me wel hier in Rethymnon.

Omdat ik nog niet in Chania was geweest...ben ik gister naar Jildou gegaan. Dit was een erg gezellige middag. We zijn door het oude centrum van Chania geweest om daar de winkeltjes te bekijken, zijn bij het oude vissershaventje geweest en ook hebben we relaxed op een terrasje gezeten. Ik ben een dame die niet bepaald van souvenirs houdt, maar toch wil ik iets typisch Grieks meenemen naar Nederland. Als herinnering aan deze mooie tijd. Mijn ogen gingen heel erg vaak naar die typisch Griekse vaasjes met Griekse goden erop. Hoe meer Grieks kan je het krijgen? Toch vond ik het te souvenierderig en besloot ik van het idee af te stappen. We waren naar een handycraft winkeltje gegaan en daar zag ik het staan. Een abstract, zwart geverfde, van keramiek handgemaakte standbeeld. 2 mannen die de Zorba dansen. Geweldig! Ook heb ik mijn ow zo gewilde Griekse vlag gevonden die ik op mijn backpack wil naaien. Dat was ook een hele opgave om die te vinden, naseizoen he?

Vooralsnog ga ik eerst nog ontzettend veel van Kreta genieten, maar als ik eenmaal weer in Nederland ben, dan kom ik jullie weer opzoeken!!

xxx

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer