Rethymnon, Margarites en Melidoni Caves

Brrrr, wat is het nu koud op Kreta. Ik geloof dat het nu zo'n 20 graden is en af en toe regent het best heftig. Zaterdagavond begon het al met plenzen en binnen 10 minuten stonden vele straten blank, zag je het regenwater van de daken afschieten en had je riviertjes die van de heuvels afkwamen. Nog best gevaarlijk ook, want de wegen hier op Kreta zijn altijd al erg glad, maar door de regen des te meer. Zo had ik gister 2 transfers naar Heraklion en ik moet zeggen dat ik blij was dat ik verstandige buschauffeurs had. Ze reden erg voorzichtig. Helaas waren niet alle weggebruikers dat en heb ik aardig wat gecrashde auto's langs de kant van de weg zien staan. Ze hebben het er over dat het vanaf dinsdag weer beter wordt. Jeej, kan het vest weer uit!!

Afgelopen maandag waren Dirkje en Elise van het hoofdkantoor hier in Rethymnon. Ik mocht hen begeleiden naar een aantal hotels van ons, zodat zij deze konden beoordelen op kwaliteit en faciliteiten. Ik vond dit tof om te doen, omdat ik de meeste hotelkamers nog nooit van binnen heb bekeken. Daar was simpelweg geen tijd voor. Het was een gezellige dag. Dirkje en Elise hadden ook pepernoten voor me meegenomen, mjam! Qua schema liepen we wel uit. Men had er zeker niet op gerekend dat we bij Blue Sea overspoeld werden met ontzettend lekkere hapjes. Blue Sea is mijn favo acco. Ik heb er vaak mijn meetingen, haal of breng ik er mensen, maar ook kom ik er zo wel regelmatig langs. Ze zijn er zo ontzettend gastvrij en aardig. Nu ik weet dat ze ook jonge katjes hebben, ben ik er nog vaker te vinden. Wat een schatjes!

Natuurlijk heb ik de afgelopen dagen weer allemaal leuke dingen gedaan. Afgelopen woensdag ben ik de hele middag op het strand geweest omdat het zulk heerlijk weer was!! Ik ben er poepie bruin van geworden. Nou, maar hopen dat de regen het er niet afspoelt, hi hi.

Zaterdagmiddag ben ik via allerlei non-toeristische weggetjes en oude dorpjes naar Margarites gereden. Margarites staat bekend om haar pottenbakkerijen en keramiek. Een schattig dorpje en erg leuk om te bekijken. Hierna ben ik naar de Melidoni Caves gereden. Ik heb het verwijsbordje naar deze grotten zo vaak voorbij zien komen als ik een transfer had naar Heraklion...ik denk daar moet ik ook nog eens kijken. Het is een erg indrukwekkende maar kleine grot. De weg er naartoe was wederom geweldig! Wat een vergezichten!

Ik wil nog van alles doen en bekijken, maar ik ben bang dat ik terug moet komen. De Samaria kloof is gesloten, de boot naar Santorini gaat vanaf morgen niet meer, in Plakias waait het de laatste tijd te veel en gaan restaurants dicht.... Wel wil ik nog even naar Ghania toe, shoppen in Heraklion en als het weer het toelaat leuke strandjes bekijken en de binnenlanden verder verkennen. We'll see what happens.

Zaterdagavond ben ik naar Christos en Dafne gegaan. Ik moest dat nieuwe Kretenze wondertje echt even bekijken. Zoe is een engeltje! Ze is niet zo groot, maar in de paar dagen dat ze nu thuis is, is ze wel al 1 cm gegroeid. Dus dat is erg mooi. Haar trotse ouders waren erg moe. Zoe moet natuurlijk om de 3 uren voeding krijgen, een schone luier, etc, maar dat hoort er allemaal bij en dat doen ze uiteraard graag. Vanwege de hygiene woont Koukla in mijn 'oude' appartement bij Dafne's ouders. Koukla was helemaal door het dolle heen toen ze me zag, geweldig! Dafne's ouders heb ik ook nog even gezien, maar die waren er weer vrij vlot vandoor. Ze zijn naar een bar gegaan in Rethymnon om een voetbalwedstrijd te zien. Voetbal is hier ook echt belangrijk. Daar mag niks van gemist worden. Dat bleek ook wel toen ik even nog wat bij Blue Sea moest ophalen. In elk restaurant/bar/hotel dat open was, stond de tv aan op de voetbalzender. Ik heb nog geen foto's van Zoe gemaakt, want ze lag zo lekker te slapen. Ik wilde haar niet wakker maken.

xxx

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer