Retour Fryslan

Na een paar weekjes Zakynthos komt de tijd voor mij om weer terug naar Nederland te gaan! Dit seizoen zal ik weer als hostess aan de slag gaan en om dit jaar te beginnen, vindt het bedrijf dat ik op Hollandse bodem een cursus moet doen. Niet omdat ik anders de Zomer niet overleef, maar er zijn een paar veranderingen in het bedrijf waarvan ik moet afweten. Onderdeel van de cursus is ook een mode show van Mart Visser. Hij heeft de nieuwe uniformen ontworpen, die wij komend seizoen gaan dragen. Het zal mij benieuwen!

Mijn ' vakantie' begint komende Zaterdag (19 Maart). Ik zal dan vanuit Athene naar Amsterdam vliegen. Mijn terugreis is Woensdag 30 Maart dus ik ben lekker 1 ½ week thuis!

 Hier op Zakynthos hebben we de afgelopen tijd ook niet stil gezeten. Marinos en ik wilden heel erg graag een plekje voor onszelf. Daarom hebben we alle kranten uitgespit op advertenties voor een mooie huurwoning en ook hebben we tal van huizen bekeken. De meesten waren niks. Sommige kon je niet eens een huis noemen! Eerder een garage omgetoverd tot een soort van ‘huis’ of een plek waar een hond zich zou thuis voelen… Ondanks het feit dat zowat alle huurhuizen wel wat minpunten hebben, hadden we ook een paar keer echt interesse. Was het niet dat de eigenaren dan ineens de prijzen omhoog gooiden! Er ontstaat dan een onredelijke prijs. No deal! Gelukkig staat er veel te huur. Sommige huizen bijna onherkenbaar. Deze huizen hebben een sticker met ‘Enoikiazetai‘, te huur’ en een telefoonnummer. Daarom zijn we er ook regelmatig op uit geweest met de auto en hebben we vrienden gevraagd dat als ze iets over een huurhuis horen of zien dat ze het ons lieten weten. Via Emmie, een Nederlandse, kwamen we bij een nieuw appartement in het plaatsje Mouzaki (vlakbij Laganas). Ideaal voor ons! We hebben de deal gemaakt en de sleutel al in huis. We trekken er per 1 April in. En in de tijd dat ik in Nederland ben, zal Marinos het huisje voorbereiden voor de ‘Grande Entrée’. Schoonmaken, wat spulletjes plaatsen (eettafel, stofzuiger, etc) en een wasmachine aanschaffen. Als ik dan terug kom dan hoeven we alleen het bed en de kleding over te hevelen. Ik kan niet wachten om het appartement met leuke accessoires in te richten, het terras aan te kleden en in onze ruime keuken een lekker Grieks ovengerecht te gaan maken! Voor het appartement is een perkje en er is veel ruimte om het huis. Als ik wil mag ik het perkje leuk aankleden met bloemen of ergens een groente tuin maken. Genoeg om over na te denken en plezier mee te hebben.

 Net nu we een huisje hebben gevonden en dachten dat we alles in orde hadden, blijkt dat de eigenaar van Squero (om mysterieuze redenen) het komende seizoen rustig aan wil gaan doen. Alleen een kok blijft. Lekkere timing… Iedereen die Marinos kent, weet nu dat hij werk zoekt. Zodra ze een tip hebben, gaat hij er achter aan. Marinos blijft positief!

 Net als jullie hebben ook wij het carnaval gevierd. Wij hadden de grote parade op Zondag de 6e van Maart. Het is de eerste keer dat ik de parade heb gezien. Het zat ons dit keer namelijk mee. Geen regen en Grieks parkeren was dit keer wel mogelijk! Samen met Marinos en Makis hebben we eerst van de kleintjes genoten en later de soms ietwat dronken volwassenen. Een erg leuke en kleurrijke middag!

 Naast al het koffie leuten dat we hier met regelmaat doen, zijn Marinos en ik afgelopen Zondag uit eten geweest in Essence. Een ontzettend goed restaurant dat zich net buiten Kalamaki bevindt. Het leek ons leuk om voor mijn vertrek samen romantisch te gaan dineren en dat is gelukt, zie foto’s. Goed gezelschap, heerlijk eten, open haard aan, wijntje erbij…TOP!

 Tot snel!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer