Spinalonga

Hoi hoi,

Ik las net een van mijn sterke verhalen terug en daar zag ik dus dat ik vergeten ben om over mijn excursie van Spinalonga te vertellen, foei Afke!!

Spinalonga staat beter bekend als het lepra-eiland. Wat heb je er te zoeken zou je zeggen! Nou, gelukkig zijn er geen leprozen meer op het eiland, maar het verhaal van toen leeft nog wel. Er was namelijk een gids mee naar dit eilandje, aan de westkust van Kreta, en die kon daar heel mooi over vertellen omdat hij een oom had die daar op dat eiland was geboren. Erg interessant om dat verhaal dus te horen en mooi om te zien hoe men er vroeger heeft geleefd. Heb ook weer even wat foto's in het album gedaan van o.a. Spinalonga.

Verder is alles okay hier. Ze laten me langzamerhand steeds meer dingen alleen doen. Best spannend allemaal. Soms te spannend! Maar dat overleven we wel weer, hi hi. Zo moest ik afgelopen dinsdag mijn eerste meeting helemaal alleen doen. Ging op zich best wel goed. En zo kreeg ik bijvoorbeeld ook nog bedankjes voor de boekingen die ze bij me deden en ook voor de service die ik hun gaf. Jeej!!

Dafne ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar ze verwachten de baby ieder moment. Haar ouders zijn ook al hier op Kreta. Gister net gearriveerd. Ze zitten niet bij mij in het appartement, maar daarboven bij Christos. Ze blijven voorlopig 1 week, maar als het kindje komt dan moet ik mssn wel verkassen naar een ander appartement omdat ze dan langer blijven en mijn appartementje (officieel van hun) krijgen.... We shall see.

Zoals jullie bij mijn reis naar Australie & co van me gewend zijn, heb ik altijd van die leuke confrontaties met dieren. Nou, laat ik niet van mijn vaste prik afwijken. Ik heb bij het uitlaten van de hond een slang gezien. Deze lag languit over de weg gestrekt. Een met een patroontje met de kleuren geel, wit, grijs en zwart. Het was maar een dunnetje van ongeveer 80 cm, maar schrok toch wel even want ik was weer es aan het dagdromen. De hond blijkbaar ook, want die liep hem straal voorbij. Reden voor mij om dus niet meer zo ver met de hond te gaan 's avonds (dit was gelukkig overdag). Laten we maar in het maanlicht/straatverlichting blijven. Verder niet veel gebeurd, hij schoot de struiken in.

Ik zal de foto's uploaden en dan ga ik maar weer kas. Moet nog even aan de man van de excursies, Jorgos, wat dingetjes doorgeven.

Dikke kus Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer