Transfers, Imbros, Centraal Kreta

Hallo,

Daar ben ik weer even. Ik dacht ik ben toch in het centrum dus laat ik ff mail checken en mijn site updaten.

Mijn zenuwen zijn vertrokken met de noorderzon dus dat is goed nieuws. Ik voel me meer en meer thuis. Komt omdat ik steeds meer mensen leer kennen (collega's, managers van hotels maar ook gasten). Dus dat is hartstikke leuk, ook vind ik mijn weg steeds meer in Rethymnon, op de vliegvelden en Heraklion. Wat voor mezelf maar ook als hostess zijnde niet verkeerd is. Afgelopen zondag heb ik mijn eerste vertrek en aankomsttransfers alleen gedaan. Helemaal vloeiend ging het niet maar ik heb wel alles verteld wat ik moest zeggen en dat zit er nu ook wel in!! Geen probleem. Dat komt ook doordat ik nu met bepaalde gasten een heel erg leuk contact heb gehad en makkelijker tegenover de gasten anders sta. Okay ik zal straks misschien wel wat lastige mensen krijgen, maar dat zien we tegen die tijd wel weer. Heb nu toch niet overal een antwoord op. Valt nog veel te leren en zelfs dan kun je nog niet alle situaties in de hand hebben. Dus we zien wel hoe het balletje gaat rollen.

Afgelopen maandag was weer even wat minder leuk. Ik had tussen de middag een paar uurtjes vrij en ik zag mijn kans schoon om lekker naar het strand te gaan. Helaas ging het toch even anders lopen. Ik wilde bij een parkeerplaats mijn auto parkeren. Er was geen plaats, keren kon niet dus moest ik achterwaarts het parkeerterrein af. Prima, maar ik zag een auto vertrekken dus dacht, dat plekje is van mij. Toen de auto weg was en ik hem er achteruit in kon rijden was het plots boem. Uit het niets zat er plots een Griek (in de auto) achter me en ik raakte hem. Dat is dus weer zo'n nadeel van Grieken. Ze zijn zo bij je zonder dat je er erg in hebt, zo hard scheuren ze hier. En ze rijden dus overal (andere kant van de weg, tegen het verkeer in), voorrang of niet ze douwen hem er wel ff tusssen (degene met de sterkste wil en haast is het eerste op bestemming). Zebrapaden worden genegeerd, scooters rijden roekeloos om je heen. Kortom erg gevaarlijk en onoverzichtelijk verkeer. Ik had me er op ingesteld, maar zo blijkt maar weer alles is mogelijk. Het waren 2 Griekse mannen en 1 vrouw. Ze wilden me eerst 100 en later 50 euro laten betalen voor de schade. Zie ik er zo dom uit? Het zijn huurauto's alsof je er zo mee wegkomt. 1 gast was een beetje hyper aan het worden, de andere probeerde hem te kalmeren en met mij te communiceren. Maar Afke kent geen vloeiend Grieks, zij geen Engels.....erg handy dus. Omdat ik een eigen risico tot 650 euro heb, wilde ik het zo spelen dat zij voor de schuld op wilden draaien. Zij zijn geheel gedekt namelijk als toeristen dus dan maakt het voor hun toch niet uit. Maar dat werd dus 10 keer niks. Uiteindelijk de politie gebeld. 1 agent was zo chagrijnig als de pest, de ander een broekie met heldergroene ogen, hi hi. Inmiddels was er nog een Griek bijgekomen die zich er mee wilde bemoeien, daar werd the cranky cop niet vrolijk van en er vielen (Griekse) woorden. Ik bleef er rustig onder ook al moet ik waarschijnlijk wel voor de schade opdraaien van mijn huurauto, dikke shit!! De autoverhuurder belt de verzekeraar en Oad nog op en laat mij vervolgens weten of ik het moet betalen. Ik heb in mijn schaderapport gezet dat ik dus wel rijdende was maar dat de Grieken wel aan de verkeerde kant van de weg stonden en wie weet reed hij op mij in. Maar Grieken heb een voorkeursbehandeling ten opzichte van buitenlanders (geweldige wetgeving hier....) dus het zal wel op mijn of Oad's geld aankomen.

Enfin, vandaag en gister excursies gedaan. Gister de Imbros kloof gedaan. Dat was een 3 uur durende wandeling door....jawel een kloof. Best wel leuk om te doen. Gelukkig liepen we veel in de schaduw, want het was zo'n 30 graadjes. Heb met de gasten leuk contact gehad, maar ook met de gids, Ettie, ze is van origine ook Fries, maar woont sinds 5 jaar op Kreta. Erg leuk! Zal de volgende keer even foto's uploaden, maar kom 'net' terug van mijn excursie van vandaag: Centraal Kreta. Dit is een bustocht door ... tsja .... Centraal Kreta. Kan het niet anders omschrijven, ha ha. Ook vandaag had ik Ettie weer als gids. Gezellie dus. Zij kan heel veel vertellen over Kreta (hoe leefden mensen vroeger/nu, planten en bomen, geschiedenis van Kreta, mythes, etc) en af en toe stopten we ergens. Bij een klooster, weeshuis, leuke dorpjes, etc en gingen we langs het middelpunt van Kreta. Was wel een leuke dag, maar je zat wel veel in de bus en ik houd van de vrijheid. Met de auto rijden bijvoorbeeld zodat je zelf de duur van de stops kunt bepalen. Maar ja, dan heb je natuurlijk niet de info die ik nu van Ettie heb gekregen natuurlijk, wat weer zonde is.

Morgen heb ik alleen de avond 'dienst'. Waarbij we waarschijnlijk gasten gaan oppikken die we niet verder hoeven te begeleiden in de zin van een transfertalk of meeting. Maar ga zo maar ffies naar huis. Ff wat fruit eten, douchen (heb me kapot gezweten toen ik vrijwillig met 39 graden 260 treden naar beneden ging voor een mooie waterval, maar ook weer 260 treden omhoog moest, he he, no worries) en dan op naar bed.

xxx Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer