Voorbereidingen van onze trouwerij

 

Helaas is het er de laatste tijd bij ingeschoten om een verhaal op de site te zetten, sorry…Het is de afgelopen weken zo druk geweest dat ik elke week minimaal 14 overuren maakte. Gelukkig merk ik dat het nu al wat rustiger wordt en heb ik eindelijk weer wat meer tijd voor mezelf. De batterij moest weer worden opgeladen, want die was echt bijna leeg. Mijn extra ingelaste siesta’s hebben wonderen verricht. Nu kan ik weer met nieuwe energie aan het werk en ook weer heerlijk bezig zijn met de voorbereidingen van de trouwerij. We zijn er nu al enkele maanden mee bezig, maar gaat het gestaag. We hebben tenslotte nog genoeg tijd. Het begin was echter even lastig….

 

Al vrij snel hadden Marinos en ik besloten dat we voor het avondfeest naar Mouses in Kalamaki wilden. We waren op tijd met het doorgeven van onze trouwdatum, Zaterdag 2 oktober 2010, en dachten dat we dat in ieder geval maar mooi hadden geregeld. Toen we een paar weken later wilden informeren over de mogelijkheden qua decoratie van de feestzaal, kregen we te horen dat ze ons vergeten waren te noteren en dat ze deze datum al aan iemand anders hadden gegeven. Naast het feit dat ik hier toch wel boos om was, hoopte ik ook meteen dat niet alles fout zou gaan bij het regelen van ‘The big fat greek wedding’. Als iedereen zo’n instelling heeft, komt het nooit goed! De eigenaresse van Mouses zou ons laten weten of het andere koppel wellicht van trouwdatum wilde veranderen, want wij vonden natuurlijk dat wij hier niet het dupe van mochten worden. Wij waren toch zeker eerst? Na twee weken hebben we zelf maar weer aan de bel gehangen en kregen we te horen dat er nog niets zeker was. We kregen een uitstel en van dat uitstel kwam weer een uitstel. Als er iets is waar ik niet van houdt dan is dat wel aan het lijntje worden gehouden. Daarom zijn Marinos en ik meerdere plekken afgegaan om te kijken of er nog een leuk alternatief was. We schopten tegen de volgende problemen aan: de zaal is te groot/klein, de datum is bezet en/of te duur. Aangezien mijn gevoel toch zei dat Mouses wel heel erg leuk is met zijn Griekse zuilen, kroonluchters, mooie entree en gezellige ruimte besloten we dat de eerste keuze toch de beste keuze was. En daarom zijn we van datum veranderd. Het wordt Vrijdag 1 Oktober 2010. De feestzaal is ditmaal wel genoteerd en ook hebben we de kerk vastgelegd.

Het volgende wat moest worden geregeld was de fotograaf. Je hebt hier meerdere Kodak shops zitten, die voor een paar honderd euro een fotoshoot van de trouwerij kunnen maken. Van reeds getrouwde mensen krijg ik namen van fotografen die professioneel zijn, maar ook minstens 3 keer zo duur. Bij een van deze fotografen hebben we de datum vastgelegd, maar we hebben al weer een ander adres gekregen die goed en iets beter in prijs is dus gaan we daar ook nog maar even langs. Als je ergens een paar 100 euro op kan bezuinigen dan gaan we er voor, want de rekening schiet de lucht in.

Ook ben ik meerdere bloemisten afgeweest. Het verbaasd mij (wederom) hoe hoog de prijzen zijn. Ik begrijp dat Zakynthos de bloemen moet importeren, maar dan nog vind ik 120 euro voor een autodecoratie veel geld. Is dat zo’n lastig klusje dan? Het zal wel aan mij liggen, want alle bloemisten hebben hetzelfde tarief daarvoor. Toch vind ik dat ze wel een mooie offerte mogen maken voor ons en doe ik mijn best om af te dingen. Ik ben hier absoluut geen ster in dus vraag ik Marinos om een beetje advies, zodat hij niet elke keer zo vroeg uit bed hoeft en mee ‘moet’. Voor hetzelfde assortiment aan arrangementen vroeg de een 900 euro en de ander maar liefst 2700!! Best nog wel een verschil! Nou weet ik dat jullie niet hoeven te weten hoe duur alles is, maar je als je niet uitkijkt, legen ze zo je portemonnee! De bloemist vind ik echt het leukste van allemaal, want zij maken de hele aankleding van de trouwerij zo mooi! Ik sneup dan ook alle internetsites af en bekijk boeken voor leuke ideetjes. Op dit moment weet ik best wel goed wat ik wil. Lekker kleurrijk met oranje als hoofdkleur! De kleur van Nederland en het is een mooie kleur voor in het najaar!

Ik ben ook al een paar keer uitgenodigd bij de kapper van Marinos. Daar werken 2 dames die ook bruidskapsels doen. De eerste keer dat ik daar kwam, was ik er helemaal klaar voor! Lekker kleuren, knippen en mooi opsteken! Alleen werd er niks van dat alles ondernomen. We hebben een kleurtje uitgezocht wat wel mooi zou staan bij mij en that’s it! De volgende week kon ik terugkomen voor het opsteken van een kapsel en pas een maand voor de trouwerij een kleurtje er in doen. Een kleine teleurstelling dus.... Weken gingen voorbij eer ik weer tijd had om langs te gaan. Twee weken terug was het weer zover! Ze hadden mijn haar heel mooi (half) opgestoken en de rest met krullen. Omdat ik toch nog wel een keer een kapsel zal proberen, loop ik naar Marinos toe om te kijken wat hij er van vond. Nou, die vond het niet echt bijzonder. Ik plaag hem een beetje…(en bedankt!) Hij komt er wat op terug en zegt:,, Nou, wie weet als je de jurk aan doet dat het wel heel anders lijkt’’! Ha ha! Ik loop terug naar de kapper en zie dat Marinos gelijk heeft. Mijn krullen zijn weg en ja, dan lijkt het inderdaad minder bijzonder. Gelukkig maar dat ik een testkapsel heb gedaan, want als het na een half uur al uitzakt…dan heb ik er op mijn trouwdag niks aan! We kozen voor de volgende keer een andere aanpak en een ander kapsel. Ben benieuwd!

De trouwkaarten zijn inmiddels uitgezocht, geprint en verstuurd dus die zullen jullie binnenkort in de brievenbus aantreffen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer