Voorpret voor het verlovingsfeest!

De zonnebrillen die ik altijd draag zijn koopjes. Voor 10 euro kan je ze krijgen in een toeristenwinkel. Nou, ik vond dat het wel eens tijd werd voor een echte zonnebril! Marinos, die zelf ook wel een nieuwe kon gebruiken, had een vriend in een van die brillenzaken zitten dus gingen we daar laatst samen op toe. Zo ontzettend kieskeurig dat ik anders kan zijn met die goedkope zonnebrillen…nu kon ik niet kiezen tussen twee en heb ik ze allebei maar genomen! En je kan zo goed het verschil merken! Je zet geen bril op en het wordt bijna donker vanwege de geteinte glazen, nee, je ziet door de glazen heen en hebt gewoon normaal zicht als bij daglicht zonder de felle zon! Ik wou dat ik het eerder had uitgevonden! Marinos heeft er ook eentje gekocht. Een stoere! Van deze winkel hopten we naar de volgende waar Marinos mij een pak wilde laten zien voor het verlovingsfeest om vervolgens snel naar Squero te gaan. Marinos moest werken en ik had trek in iets te eten. Terwijl ik daar zat kwamen er twee Nederlanders het restaurant binnenlopen. Marinos herkende ze meteen en ging een leuk gesprek met hen aan. Vrij snel daarna werd ik aan hen voorgesteld. Wout en Chiela hadden van Marinos al vernomen dat wij ons binnenkort gingen verloven, maar ze hadden mij nog niet ontmoet. Terwijl Marinos verder ging met werken, hadden wij het nog even over het feest en hun vakantie. Erg gezellig. Toen ik het eten op had, heb ik hen en Marinos gedag gezegd. Ik moest nog even op schoenenjacht! Ik heb inmiddels al een mooi koraal gekleurde jurk gekocht, maar wilde daar nog wel elegante schoenen bij hebben. Schoenen met een mooie hak moet hier geen probleem zijn, zeg ik tegen mijzelf. De Griekse dames zijn niet zo lang en daarom kopen ze altijd schoenen met hoge hakken. Het tegendeel wordt maar weer bewezen. Het worden schoenen met plateauzolen, sleehakken of iets wat ik leuk vindt maar niet meer in mijn maat is. Binnenkort dan maar even ergens anders kijken.

De volgende dag had ik vertrek en aankomsten. Na deze dag op de luchthaven en info’s geven, ging ik nog even bij Marinos langs. Hij had siesta. Veel tijd was er niet om elkaar te zien, maar toch even fijn. Voordat hij richting werk ging, vertelde hij dat hij mij over 10 a 15 minuten zou gaan bellen. Prima, geen probleem. Eenmaal thuis begreep ik waarom hij mij wilde bellen. Ik kwam binnen en er stond een mooi boeket met bloemen op tafel. Het was alleen niet van Marinos. Er zat een kaartje aan. In de binnenkant staat:’’Veel geluk in jullie leven samen”, Wout en Chiela. Marinos kreeg geheel verrast dit boeket die dag bezorgd en had het thuis als verrassing voor mij neergezet. Die avond zouden ze weer bij Squero eten en toen ze er waren, had Marinos mij gebeld zodat ik hen kon bedanken! Ze vinden ons een ontzettend leuk stel samen en als blijk hadden ze daarom dit boeket gegeven. Dat is toch zo’n lief gebaar!

Inmiddels heb ik mijn schoenen gevonden, ben ik ook erg blij mee! Kan ik daar eindelijk mijn zoektocht voor staken! Vandaag nog een aantal restaurants bekeken voor het feest. We hadden eerst dan al een op het oog, maar dit bleek uiteindelijk toch wat te klein te zijn en prijzig. Dus nu zijn we met een Joefranco, een Italiaan die mede-eigenaar van Squero is, op pad geweest. Een restaurant als uitschieter. Wauw, wat een mooi uitzicht! En het eten is volgens hem erg goed! Nou, deze man die weet wat lekker eten is, haha! Er is een live-band en bloemen alvast geregeld. Dus wij zijn er zo goed als klaar voor! Laat het feest maar beginnen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer