wat ga ik down under allemaal doen?

WAT GA IK VOLGEND JAAR ALLEMAAL DOEN?

Na veel voorbereiden ga ik eindelijk naar Australië. :- ) Ik vertrek vrijdag 7 januari om 13:15 uur (tenminste .... als er geen vertragingen zijn). Ik ga dan met een groepsvlucht eerst naar Hongkong. Daar komen we een uurtje of 8 lokale tijd een dag later aan. Waar we door Charlie Chan van het vliegveld worden opgehaald. Wij zullen namelijk in zijn ´guesthouse´ in het centrum van de stad verblijven. We blijven hier maar een dag dus ik zal er voor zorgen dat ik zo veel mogelijk van Hongkong zal zien en uiteraard wat zal uitrusten, zodat ik tenminste wat fit aan zal komen in Sydney.

Zaterdagavond (± 23.45 uur) vliegen we door naar Sydney. Hier worden we ontvangen door mensen van Australian Backpackers en krijgen we per minibus een sightseeingtour door het centrum van Sydney. Bij de beroemde haven van Sydney krijgen we een informatiepakket waar bijvoorbeeld de volgende dingen in zitten: de beste reis- en werkmagazines, formulieren voor het openen van een Australische bankrekening (errug belangrijk, want hier komen al mijn verdiende centjes op!!!), sofinummer, etc.. Daarna gaan we inchecken bij het YWCA Hotel. ´s Avonds is er een rooftop BBQ georganiseerd bij The Wood Duck Inn en vervolgens gaan we naar een Ierse/ Australische pub.

De tweede dag in Sydney zullen de praktische dingen worden geregeld. Zoals het openen van een bankrekening en het verkrijgen van een sofinummer. Ook krijgen we een rondleiding bij het Travellers Contact Point. Hier kan ik als backpacker terecht als ik bijvoorbeeld excursies wil boeken, internetten, als ik een baantje zoek of als ik met een vraag of probleem zit.

De derde dag is er een havencruise voor ons georganiseerd. Dit houdt in dat we natuurlijk kunnen genieten van het mooie uitzicht, MAAR OOK lekker luieren op het buitendek van de boot en een duik nemen in het heldere, blauwe water … zwijmel, zwijmel…. Aan het einde van de dag moeten we verhuizen naar of The Wood Duck Inn of The Backpackers Castle (beiden hostels).

Dag vier gaan we naar The Blue Mountains. Dit is een van de oudste natuurgebieden vlakbij Sydney. Hier gaan we eerst met een treintje super stijl de bergen in en de terugweg nemen we ‘de duizend treden trap’ naar beneden… Tussendoor kunnen we genieten van de natuur die daar schitterend schijnt te zijn en horen we bijvoorbeeld de mythe over het ontstaan van The Three Sisters (= rotsformatie).

De vijfde en tevens laatste introductiedag ga ik een cursus golfsurfen doen. Ja ja, ik wordt een echte ‘surfchick’!! We hebben een stukje strand helemaal voor onszelf en nee, dat is niet omdat daar juist de haaien zijn…

Wat ik verder nog ga doen naast deze 5 introductiedagen? Nou, dat is nog niet helemaal zeker, omdat ik van een aantal ozzie backpackers heb gehoord dat je planning daar toch steeds wijzigd. Je weet nooit wie of wat je daar tegenkomt. Maar zoals het nu staat ga ik eerst een of twee maanden in de horeca/toerisme werken in Sydney. Vervolgens wil ik met een auto via Brisbane naar Cairns. Daar wil ik in ieder geval mijn duikbrevet behalen en gaan parachutespringen. BANZAI!!!! Hier blijf ik denk wel een paar maandjes hangen. Dan ga ik bovenlangs naar Alice Springs, Darwin en dan langs de kust naar o.a. Monkey Mia waar ik met dolfijnen wil gaan zwemmen. Perth is ook in de ´planning´ opgenomen. Ik denk dat ik ook nog onderlangs op naar Melbourne ga. Misschien neem ik Tasmanië nog mee, misschien niet. Misschien neem ik Nieuw-Zeeland mee, misschien niet. Dit hangt allemaal van de inhoud van mijn beurs af…… ;-(

 

Als ik Australië ga verlaten, zoals het nu staat 3 december, ben ik eigenlijk nog niet getreurd, want dan heb ik nog een plezant vooruitzicht, namelijk Thailand. Hier wil ik ongeveer 2 ½ week blijven. De eerste 3 à 4 dagen ben ik in Bangkok te vinden. Dit vanwege de verjaardag van koning Bhumibol (kan de arme man ook niet helpen dat ie zo heet), wat met een grote parade wordt gevierd ;-) . Vervolgens wil ik in de provincie Kanchanaburi een olifantensafari doen. Daarna ga ik naar Ko Phuket. Hier kun je namelijk heel goed duiken (denk aan tropische vissen, koraalriffen etc.). Verder wil ik daar de Phuket Butterfly Garden and Aquarium bekoekeloeren, relaxen en nagenieten/afkicken van mijn grote avontuur. Tja, en dan zit het er al weer op. Dan zie ik mijn familie en vrienden weer :- ) en ga ik een baan zoeken om mijn huisje en toekomstige dromen te financieren………..

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer