Week 3

Yassou!!

Ja ja, een paar woordjes Grieks ken ik al. Met de nadruk op een paar! Zo nu en dan pik je wel es wat op of vraag ik de chauffeur wat het in het Grieks is. Helaas kunnen niet alle buschauffeurs Engels en is het soms lastig communiceren. Soms ben je echt met handen en voeten aan het communiceren.

Twee dagen terug was er weinig aankomst op Heraklion en mocht ik met 2 gasten in een taxi. Een mercedes waarvan ik nog nooit zo veel luxe in heb gezien! Erg grappig was dan ook dat die Griekse taxi chauffeur, goed Duits kende. Hij had nl zo'n 20 jaar in Duitsland gewoond. Was even omschakelen voor mij qua taal. Is het niet Nederlands met de gasten, Engels tegen de inwoners van Kreta dan is het wel Fries met Jildou of enkele Friese gasten! En nu dus ook nog Duits!

Ik hoor overigens ook bijna elke dag van gasten dat ze vermoeden dat ik uit 'Het Noorden' kom. Vanwege mijn ' accent' en bepaalde woorden die ik gebruik. Humor, totdat je het TE vaak hoort. Zolang het de Friezen zijn die het zeggen, is het natuurlijk niet erg. Dan heb je een soort en met band en kun je gezellig klessebessen.

Hier alles verder okay. Ik ben blij dat het nu wat rustig is qua seizoen. Is wel fijn dat ik af en toe wat vrije tijd heb. Zeker als ik bijvoorbeeld alleen in de ochtend of in de avond hoef te werken. Dan ga ik lekker de stad in/naar het strand. Soms dan heb je beide 'diensten' en dan vind ik het nogal eens lastig om mij in die paar uren te vermaken. Dan zit je zo op de tijd te letten. Ook qua eten is het niet handig, want ochtenduren houdt in dat je tot een uur of 2 bezig bent en met de avonduren ben je om 5 uur al weer op pad. Dan heb je niet echt goede tijden om te eten. Heb gelukkig wel wat tips van Jildou gekregen. Anders heb je zo'n honger en kan je niet eten in verband met het werk en vervolgens ben je thuis en dan heb je al geen honger meer.

Deze week heb ik voor het eerst mijn meetingen gedaan. Niet helemaal alleen hoor. Wel mijn talk tegenover de gasten, maar voor het boeken van excursies en eventuele vragen etc was er altijd wel iemand mee (Dafne, Irene of Jildou). Ik moet zeggen tot nu toe ging het de eerste keer het beste. Ik vertel alles aan de gasten wat ik moet vertellen, maar moet mijn excursies nog wat beter aankleden. Op zo'n manier dat ze dolenthousiast worden en alle excursies willen gaan boeken, ha ha. Ik maak tussendoor ook wel es wat grappen of betrek bepaalde gasten in mijn verhaal. Wat de spanning voor mij ook weer wat doorbreekt. Verder doe ik de transfers dus alleen en ben ik gister met Jildou langs de hotels geweest voor het ophangen van vertrekinfo en het bezoeken van hotels ivm bezoekuur. Een bezoekuur houdt in dat je dus naar een hotel/appartement gaat zodat mensen met vragen kunnen stellen of iets kunnen boeken. Was best een gevlieg. Bij elk hotel heb je maar iets van 15 minuten en dan moet je kas naar het volgende verblijf. Je mag dus ook niet veel uitlopen!

Ik heb nu ook Koukla (Dafne's hond) en Whoopi (Dafne's kat) onder mijn hoede. Dafne is immers zwanger en moet het kindje 'officieel' nog zo'n 9 weken dragen, maar ze heeft zich wat eerder aangekondigd waardoor Dafne naar het ziekenhuis moest en haar man Christos daar dus ook steeds is. Ze proberen middels medicijnen de weeen uit te stellen zodat het kindje verder kan aansterken en Dafne dus wat later kan bevallen. Dafne ligt daar dus nog wel even en Christos is dus erg weinig thuis, vandaar dat ik mij dus over de diertjes heb ontvermd.

Ik hoorde van gasten dat het weer in Nederland niet al te veel soeps is? 18 graden maar droog? Tsja, dat gaat nooit opboksen tegen de temperatuur van Kreta. Afgelopen dagen is het best wel heet. Hoe heet precies weet ik niet. De een zegt 33 graden de ander 41 graden. Zit nogal een verschil in...maar warm blijft het.

Ik zal zo even een dikke magnum halen en over het strand rollebollen.

Kusjes Afke

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer