Week 1 Tenerife

Ik zeg Ola! vanuit Tenerife! Het is weer heerlijk om op bestemming te zijn. Het is hier wel ontzettend toeristisch. En dan weet ik dat elke bestemming toeristisch is, omdat ik er anders natuurlijk geen werk heb, maar hier zijn de hotels in rapido tempo de grond uitgestampt. En ze blijven doorgaan met uitbreiden. Dan is het schattige Rethymnon eventjes anders. Maar ook hier heeft het zijn charme. Al die gekleurde hotels en huizen, mooi aangelegde perken, ontzettend veel coole shoppies (zara, mango, etc, maar ook Versace, Armani, etc), veel gezellige restaurantjes en bars en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Hier in Costa Adeje heb ik een studio met zijzeezicht. Een geweldig plekje om te zitten, want ik zit vlakbij...nou ja alles wel. Mijn badkamer en keuken zijn pas gerenoveerd dus dat is allemaal nieuw. De rest ziet er trouwens ook prima uit. Ik heb ontzettend veel zin om naar de IKEA in Santa Cruz te gaan, want ik wil mijn huisje nog wat verder aankleden met leuke dingetjes. En ook wil ik graag Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife, eens bekijken.

Op dit moment is er een hostess van de OAD Groep aanwezig, Marquita. Wij gaan haar vanaf volgende week vrijdag vervangen, zodat zij er een seizoen tussen uit kan. Zij heeft ons de eerste paar dagen Costa Adeje, Las Americas en Los Christianos (ons belangrijkste werkgebied) wat laten zien. Ik moet zeggen dat het best moeilijk is om hier de weg te onthouden. Ze hebben hier ongelovelijk veel rotondes, slingerwegen en tot nu toe onlogische verkeerspleinen. Maar ik weet zeker dat als wij vandaag de auto krijgen en zelf op ontdekkingsreis mogen dat we de weg snel genoeg weten. Misschien nog wel meer, ha ha.

In deze eerste en komende week mogen wij natuurlijk ook weer lekker veel excursies doen. Zo zijn wij al met de Flipper Uno meegeweest waarbij je op een piratenschip dolfijnen en walvissen mag gaan spotten. Wij troffen een groep van wel rond de 30 dolfijnen. Het blijft geweldig om te zien, hoe ze voor de boot zwemmen en over de golven heen springen. Walvissen hebben we nog niet hier gezien, maar als ze weten dat er grote walvissen in de buurt zijn dan geven ze ons een seintje en mogen we nog een keertje mee, jeej!!! We zijn ook naar La Gomera, een van de andere Canarische eilanden, geweest. Onze kleurrijke gids alla hippy (my god, je ligt in een deuk als je haar ziet!!) heeft ons het een en het ander van dit mooie eiland kunnen laten zien. We hebben ook 2 jeepsafari´s gedaan. De Masca/Teide Safari en de VIP Safari. Beide zijn ontzettend leuk om te doen. Met de Masca/Teide Safari ga je met piepende banden (de gids hield wel van wat actie en wij ook!!) naar de Teide. Dit is de vulkaan van Tenerife en is zo´n 3700 meter hoog. Zo hoog zijn wij echter niet gegaan. Wij zijn op een hoogte van 2100 meter geweest. Wil je de vulkaan van dichterbij bekijken dan heb je een goedkeuring nodig. Er mogen namelijk per dag 200 mensen naar boven om zo het toerisme en de natuur in de hand te houden. Vervolgens zijn we naar het verborgen dorp Masca gereden. Om bij dit dorp te komen, moet je muchos haarspeldbochten nemen. Het bevindt zich namelijk in een diepe kloof. De VIP Safari ging naast Masca en de Teide ook naar Garachico, Icod de los Vinos en La Orotava. Deze plaatsen vind je in het noorden waar het er duidelijk groener uit ziet. Hier is het ook vaker bewolkt en dus een paar graden kouder. Al met al ook geweldig om te doen.

Al die excursies vergen toch wel veel energie. Je staat vroeg op, krijgt ontzettend veel nieuwe indrukken en informatie over je heen en het zijn vaak lange dagen. Daarom hebben we vandaag een ´rust´dag ingelast. Even uitslapen, straks uit eten, auto ophalen en boodschappen doen en vanmiddag gaan we een transfer doen met Marquita. Wat ook weer een pluspunt is, is dat de luchthaven slechts 20 minuten verwijderd is van waar wij zitten. Dit vind ik echt zaaaaaaaaaaalig!! Een verwennerij, want op Kreta was ik ruim een uur kwijt. Dat scheelt zoveel reistijd!!

Adios!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer