Week 2 Tenerife

Zo enthousiast ik de vorige keer was over de korte transfertijden....ik neem alles terug. Nu ik eenmaal mee ben geweest op een transfer blijkt dus dat we heel wat rondjes moeten rijden om mensen bij hun hotels op te halen. Dit ivm het feit dat er veel 1-richtingsverkeer is en dit alles kost veel tijd. Uiteraard ben je nu actiever met werken doordat je steeds mensen moet ophalen (ipv je reistijd uitzitten als niemand wat te vertellen heeft) and that´s a plus.

Nu Jildou een autootje heeft, weten we onze weg al veel beter hier. Alle flarden van herinneringen die we bij Marquita haar rondritten door Las Americas, Los Cristanos en Costa Adeje hadden opgedaan, kregen een verband. Alles viel op zijn plaats en zo weten we al veel hotels, restaurants, winkelstraten, etc en snelle rijroutes te vinden. Ook zijn we met de auto naar Puerto de la Cruz gereden. Dit is een havenplaats in het Noorden van Tenerife waar onder andere het Loro Parque zich bevindt. Dit is een park met ongelovelijk veel verschillende soorten papagaaien. Maar je vindt hier ook allerlei andere dierensoorten. Het is dus eigenlijks een zoo gespecialiseerd in papagaaien. Geweldig vond ik ook de dolfijnen-, orka- en zeeleeuwenshows. De show van de zeeleeuwen was een en al humor. De dolfijnen- en orkashow maakten mij helemaal soft door hun mooie bewegingen en de muziek erbij versterkt elk gevoel. Schitterend vond ik het. Als hostess zijnde kregen wij ook de mogelijkheid om behind the scenes te gaan kijken. Nou waren de sneeuwmachines voor de pinguins indrukwekkend groot maar verder niet al te interessant. Maar bij de orka´s was bijna niemand weg te slaan. Het blijven fascinerende dieren om te zien. En toen wij daar ´behind the scenes´ aan het kijken waren, speelden ze daar met grote ballen. Deze werden door de trainers in het water gegooid en zij gingen ze weer op de kant gooien met hun neus of gingen ze op de bal liggen in het water! Doe ze dat maar eens na.

Afgelopen zondag wilden we een stranddag inplannen. Helaas konden we maar heel even van de zon genieten, want al vrij snel kwam een enorm grote wolkenpartij aanzetten. En als je eenmaal schaduw hebt dan wordt het hier snel frisjes. Wat doe je dan? Nou dan gaan we naar onze ´PC Hoofdstraat´ alias ´Kalverstraat´. Waar we het een en ander hebben kunnen inslaan. Over inslaan gesproken...mijn kerstboompje (nepperd) staat nu ook en de rest van mijn huisje heb ik ook wat verder aangekleed met kerstspullen. We zijn ook nog bij de IKEA geweest. Mijn eerste keer!! Ontzettend veel leuke spullen gezien, maar je kan niet alles mee gaan nemen naar Nederland natuurlijk dus heb ik uiteindelijk alleen maar een prullenbak en een dekbed (voor extra slaapcomforte) gehaald. Goedkoop en praktisch.

Vandaag hebben we de excursie Rafting Bike gedaan. Dit was down hill fietsen van het Nationaal Park De Teide terug naar Los Cristianos. Ik vond het wel even lekker om in de vrije natuur ´actief´ bezig te zijn. Nou, hebben we al aardig wat excursies gedaan, maar uiteraard zijn wij hier nog lang niet klaar mee. Er staan nog meerdere excursies in de planning om te doen. De belangrijkste hebben we nu bijna gehad (ivm onze info´s) en de rest komt allemaal later nog wel. Uiteraard hoort het ervaren van de excursies en het voorbereiden van ons werk er allemaal bij, maar het echte contact met de gasten begint komende zaterdag. Dan mogen wij weer transfers, info´s, bezoekuren, etc gaan doen. Wat mij betreft kunnen we los!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer