Week 3 Tenerife

Kerst vind ik altijd een heerlijke tijd. Dat zijn de momenten waarbij je de kerstboom mag optuigen met op de achtergrond kerstliedjes. De warmte in huis als het buiten zo koud is. De kaarsjes en kerststukken die voor de sfeer zorgen. De verlichting van alle huizen op straat dat zo mooi brand. In samenzijn met familie genieten van een heerlijk diner dat mem voor ons heeft klaargemaakt. Het uitpakken van kado´s op eerste kerstavond. En ook al heb ik mijn kerstboom opgetuigd, is er veel gezellige straatverlichting, ligt er sneeuw op de Teide en kan ik in een hotel een feestelijke maaltijd gaan veroberen. Het is niet HET gevoel van kerst en dat vind ik eigenlijks toch ook wel weer een beetje jammer. Het is dat ik weet dat er een datum voor vast ligt om deze tijd te vieren, maar anders zou ik zeggen dat het gewoon nog ergens september is. Men kent hier ook maar 1 kerstdag. Hier hecht men weer meer waarde aan een ander feest dat begin januari plaatsvind, de drie koningen. Dit feest pakt men groots uit. De meest dure kado´s worden dan gekocht. En dan heb ik het dus niet over een playstation, maar een computer. Niet een fiets, maar een auto, etc.

Wel vind ik het erg fijn dat we in dit seizoen zoveel feestelijke dagen hebben. Oud & Nieuw wordt vast en zeker een knaller, dan heb je dus de drie koningen, Elton John komt 24 en 25 Januari naar Costa Adeje, 1 februari hebben we Carnaval (denk aan een uitvoering gelijk aan de Rio de Janeiro!!) en ook vieren zij hier Pasen. Tsja, en dan is het tijd voor een ander zonnig plekje.

Twee weken terug hebben we de lijst met bestemmingen gekregen voor komend seizoen. Zo onwerkelijk, want we zitten hier nog maar net, maar een winterbestemming is simpelweg niet langer dan 3 a 4 maanden dus de voorbereidingen worden door het hoofdkantoor al getroffen. Ik kan op deze lijst mijn top 3 aangeven waar ik wel en juist niet heen wil. Egypte is voor mij een no no. Het lijkt me niet zo hele fijn als vrouw zijnde om daar rond te gaan banjeren. Ook trekt Thailand en Indonesie me niet. Mooie landen om naar toe te gaan dat zeker, maar niet voor 7 maanden!! Dan kies ik toch liever voor Europa en dan denk ik aan Turkije, Spanje en ook weer Griekenland! Dit zijn landen met bepaalde plaatsen waarbij ik in ieder geval in teamverband kan werken en je hebt er veel cultuuur en natuur. Italie stond eerst heel hoog op mijn lijst maar dan moet ik alleen naar Sardinie of Sicilie en dat trekt me dan toch niet zo. Op Kreta heb ik een aantal dingen geleerd van het vak, maar lang nog niet alles. Gelukkig is Jildou bereid om me verder in te werken, zodat ik beter weet wat ik gasten wel en niet kan toezeggen en hoe ik bepaalde dingen kan regelen.

Op dit moment zijn we druk bezig met info´s, transfers en bezoekuren. Er komen namelijk ontzettend veel gasten aan die hier de Kerst willen gaan vieren. Veel tijd voor excursies hebben we dus niet meer. Wel zijn we vorige week zaterdag naar het theater geweest. We hebben de dansvoorstelling ´Esencia de Amor´ gezien. Deze voorstelling bestond uit 2 delen. In het eerste deel kreeg je verschillende Spaanse en moderne dansen te zien. Schitterend vond ik het. Ongelovelijk ook trouwens hoe snel ze van outfit kunnen wisselen, ha ha. Het tweede deel betrof een verhaal over een jonge rijke vrouw die ten huwelijk wordt gevraagd door de generaal van het leger. Een echte rokkenjager. Er is echter ook een verlegen jongen die haar helemaal het einde vindt, maar zij vind hem maar niks. Omdat hij zo verlegen is, is hij het buitenbeentje in het dorp en veel geld had hij ook niet. Totdat hij een ´love potion´ inneemt en alle andere vrouwen in het dorp voor zich kan krijgen d.m.v. zijn geweldige dans en uitstraling. Maar hij wil graag de jonge schone, die nu jaloers is geworden door al zijn vrouwelijke aandacht. Gaat het goedkomen met deze liefde? Ik verklap niks, want als heit en mem langskomen op Tenerife dan moeten we echt hier heen gaan. Ik vond het geweldig en wil er nog wel een keer heen!! Dit alles is overigens bedacht door de wereldberoemde Spaanse danseres en choreografe: Carmen Motta.

Na het theater zijn we nog in Los Cristanos op stap gegaan met host(essen) van andere reisorganisaties. Je hebt daar allemaal leuke verschillende barretjes zitten. Zo zijn we eerst naar een bar gegaan waar ik wel verdacht veel homo´s heb gezien. Van daar uit zijn we naar een Braziliaanse bar gegaan waar ik zowat pure rum heb gedronken, geloof ik. Ik had een cocktail met ananassmaak besteld, maar de ananas was ver te zoeken, ha ha. Ze zijn hier zoiezo erg royaal met drank. Bestel je hier een Cola Malibu. Dan is het 50% Cola en 50% Malibu. Kijk dat is goed geregeld!! Na deze bar zijn we naar een bar gegaan waar je wat meer de Spanjaarden aantreft. Je kon hier zowel binnen als buiten dansen. Wij waren echter alleen maar buiten te vinden, want je hebt daar een prachtig uitzicht over het strand en de zee. De anderen wilden graag nog naar een loungebar in Costa Adeje, maar wij zijn hier blijven hangen. We hadden het hier prima naar onze zin. Ik wil ook graag onder de Spanjaarden komen. Dat is een goede manier om Spaans te leren, ha ha.

Fijne feestdagen!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer