Week 6 en 7 Tenerife

Het zal je maar gebeuren. Je vliegtuig stort neer op een eiland. Allemaal onbekenden om je heen. Uiteindelijk ben je genoodzaakt om met zijn allen op dit eiland een samenleving te vormen. Ieder voor zich werkt simpelweg niet, want je zit elkaar in de weg. Niet lang nadat ze neergestort zijn, blijkt ook dat ze niet alleen op dit eiland zijn. Er zijn ook nog ┬┤others┬┤, die het minder goed met hun voor hebben. Dat en nog veel meer misterieuze voorvallen die op dit eiland gebeuren, maken de serie Lost wel erg spannend. Jildou heeft haar laptop meegenomen en ook deel 3 van de serie Lost. Bijna elke avond kijken we 1, 2 of zelfs 3 afleveringen! Er zijn nog zoveel raadsels die nog open staan op dit moment en toch heb ik nog maar 2 afleveringen te gaan. Ik hou het bijna niet meer van de spanning! Jildou heeft de serie al gezien en ze vertelde me dat na dit deel er geen deel 4 meer komt. Dat kan gewoon niet!! Ik ben hooked up aan deze serie. Jammer dat er bijna een einde aan komt.
 
Aan Tenerife komt ook bijna een einde. Okay, we hebben nog iets van 1 a 2 maanden te gaan, maar als het goed is horen we deze week waar we komend seizoen heen gaan. En dan gaat alles zo snel. Als je dat eenmaal weet, ga je weer lekker op het internet sneupen naar de plaats van bestemming. Alsof je een vakantie gaat boeken. Wat voor hotels zijn er, hoe ziet de plaats eruit waar ik kom te zitten, wat is er verder nog te doen daar aan excursies en bezienswaardigheden, het weer, wat doet de cultuur en natuur daar, etc. Ben zo benieuwd waar ik kom te zitten!!
 
Natuurlijk vermaken we ons nog steeds enorm hier. Als we vrij zijn crossen we altijd het eiland over. De laatste tijd voornamelijk richting het noorden. Daar zijn de plaatsen waar je de lokale bevolking hebt met hun cultuur en tradities, maar ook mooie natuur. Zo zijn we vorige week zondag naar San Andres gereden. Dat is een klein vissersplaatsje waar je als enige op heel Tenerife wit strand hebt. Elk ander strandje hier heeft a. zwart strand of b. opgespoten zand. Het strandje trekt ons zo, omdat je er zo heerlijk tussen de Spanjaarden ligt. Er is bijna geen toerist te bekennen, zalig!! Ook toen we verder reden richting het Anaga en Mercedes gebergte. Wat een rust. Wat een geweldige natuur! Schitterende kloven, vergezichten, smalle wegen en schattige dorpjes. Bij Roques de las Bodegas, een surfersplaatsje, zijn we aan tafel gegaan en hebben we een heerlijke Canarische maaltijd veroberd. Een lekkere salade met brood, een grote vis met oog, scherpe tandjes en vin en al en de Canarische aardappeltjes (met schil en daar aardig wat zout over). Hierbij horen de typische Canarische sausjes. De groene smaakvolle saus en de rode scherpere saus. Over het algemeen heb je bewolking aan de noordkant van de Teide, maar die dag was het zulk helder weer dat we zelfs vanaf het Mercedes gebergte de Teide konden zien! 

Inmiddels zijn we ook in La Laguna geweest. La Laguna is een oude stad met mooie kerken, oude Spaanse rijtjeshuizen en pleintjes. Ook heb je er veel winkels. Wij waren er afgelopen zondag dus de winkels waren dicht. Reden voor ons om na 1 uurtje La Laguna er weer van door te gaan. Wij hadden wel weer zin in strand dus zijn we naar San Andres gegaan. De afgelopen dagen hebben we op heel Tenerife een redelijk harde woei en stofwolken? Geen idee wat het precies is, maar het komt vanuit Afrika. Toch hebben we even lekker kunnen liggen op het strand vlakbij een strandtent met Jamaican muziek, relaxed.

Heerlijk zulk soort dagen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer