Week 8 Tenerife

De welbekeken serie Lost is nu afgelopen. Het einde was een beetje vaag met nog steeds steeds veel raadsels. Gelukkig is er nu een nieuwe serie gaande: Desperate Housewifes. Een drama-serie met humor. Ik ben altijd wel iemand van de films geweest. Ik kijk ook veel liever films dan dat ik boeken lees. Een boek eist soms te veel concentratie van mij. Als ik een paar alineas uit een boek lees dan stel ik mij die gebeurtenis in mijn gedachten helemaal voor, maar vervolgens dwaal ik al snel af en slaat mijn fantasie met het verhaal op hol. Als ik mij hier dan bewust van wordt dan weet ik al niet meer wat nou echt was en wat ik zelf heb verzonnen. Nog maar eens die alineas lezen... Als een verhaal heel erg pakkend is, kan ik uiteraard een boek snel uitlezen. Zo had Marquita vorig jaar o.a.  in haar kerstpakket het boek: ,we gaan nog niet naar huis...´ gekregen en hier ben ik vorige week in begonnen. Het zijn allemaal korte verhalen uit de reiswereld. Stuk voor stuk erg herkenbaar en vol met humor. Binnen een paar uur had ik het uitgelezen! Dit alles is misschien wel een stimulatie om weer eens een boek te pakken en er lekker voor te gaan zitten.

Vorige week donderdag ben ik ook in het ziekenhuis in Santa Cruz geweest. Wees gerust, het was niet voor mij of voor Jildou. Wij zijn gezond en wel. Onze collega van Fuerteventura, Sofie, had echter minder geluk. Ze zat in de auto met haar ouders en plots kwam er een auto van rechts die ze niet meer konden ontwijken. Ze moest in Santa Cruz geopereerd worden en wij zijn bij haar op visite geweest. Is toch wel fijn voor haar om weer even wat Nederlanders te zien, want haar ouders waren nog op Fuerteventura. Geweldig om te zien hoe positief en vol humor ze zit. Alles gaat dan ook volgens het boekje. Ze zal binnenkort worden ontslagen uit het ziekenhuis en dan kan ze naar Nederland met haar ouders die inmiddels ook al op Tenerife zijn. Na onze trip naar Santa Cruz zijn we huiswaarts gegaan. We moesten ons gaan klaarmaken voor Sir Elton John. Hij gaf die avond een concert in Costa Adeje en wij moesten daar natuurlijk bij zijn. In het begin konden we niet zo hele veel met zijn nummers. Veel onbekende en instrumentale nummers. Stuk voor stuk erg mooi en ontzettend knap hoe hij piano kan spelen, maar we wilden ook graag meejengelen en dat gebeurde later op de avond ook.

Afgelopen vrijdag was ik helemaal in de wolken, want heit en mem kwamen die avond aan. Terwijl ik door ramen van het kantoor van Europcar keek, zag ik ze staan bij de lopende band. Zij mij ook. Zwaaien geblazen natuurlijk. En ook wachten...totdat de bagage kwam. Ik was in staat om stiekum door de deuren te glippen als er mensen uitkwamen, maar toch maar niet gedaan. Even nog wat meer spanning opbouwen. En toen was het zover! Eindelijk kon ik ze weer in mijn armen slaan en hun een dikke pakkerd geven. Het was de eerste keer dat ze hadden gevlogen. Helemaal jottum vonden ze het niet. Het is toch een lange zit met weinig beenruimte, ruim een uur vertraging en een tussenlanding in Maastricht. Ook is het natuurlijk wennen aan het drukverschil met het stijgen en dalen. Dit alles was het natuurlijk wel waard. Tenerife heeft een heerlijk klimaat en ik ben er natuurlijk, he he!! We hadden elkaar veel te vertellen en babbelden honderduit. Geweldig dat ik van zoveel mensen de groetjes heb gekregen! Groetjes terug!!! Nu ze hier zijn wil ik natuurlijk zoveel mogelijk bij hen zijn. Uiteraard moet ik ook wel werken, maar dat is wel te combineren. Jammer dat mem´s telefoon af en toe kuren heeft. Zo wil de batterij wel eens leeg zijn en wordt er niet opgenomen?? Iets wat mij heel erg bekend voorkomt, want dit was in Nederland ook regelmatig het geval... Daarom ga ik af en toe als ik een paar uurtjes vrij heb op eigen gelegenheid naar hun appartement toe in de hoop hun daar te treffen of spreken we van te voren af. Gister ben ik met hen naar het Anaga en Mercedes gebergte geweest. Mijn ukkie van een Citroen C2 heb ik daarvoor maar even ingeruild voor een spacey Nissan Micra, zodat er geen beentjes in de harmonica houding zaten. Verder heb ik alvast de excursies Flipper Uno en de Gran Tour VIP voor hen geregeld. De overige dagen kunnen ze lekker vakantie vieren en een kleurtje opdoen.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer