Week 9 Tenerife

Mijn hartje is vol met emoties op dit moment. Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen! Zoals jullie weten zijn heit en mem vorige week vrijdag aangekomen. Ik vond het heerlijk om elke dag even bij hun langs te gaan en lekker bij te kletsen, uit eten te gaan of gezamenlijk wat leuks te ondernemen. Soms kon ik niet geloven dat ze echt hier op Tenerife waren! Ik ben de laatste tijd ook zo veel van huis. Je leeft in een andere wereldje (zonder familie in levende lijve). Ik vind het dan ook helemaal geweldig dat ik mijn bestemming waar ik woon en werk aan mijn ouders heb mogen laten zien! Hun interesse en steun in mij, mijn werk en mijn bestemming is erg belangrijk voor mij en doet me ontzettend goed. Ik kan er gewoon van genieten hoe heit Spaanse woorden wil leren, mem tegen wie dan ook maar volop Engels begint te praten en natuurlijk hoe zij het reizen en vakantie vieren hier ervaren. Ze hadden tenslotte nog nooit een vliegreis gemaakt. Nu zijn ze weer een ervaring en een lekker bruin kleurtje rijker! Helaas gaat zo´n week zo snel voorbij. Vanochtend hebben we al weer afscheid genomen op de luchthaven. Gelukkig duurt het niet lang voordat ik ze weer zie. Maart sluipt steeds dichterbij.

 

Jildou en ik zitten al ruim een week in spanning over onze nieuwe bestemming. De meeste collega´s van andere reisorganisaties wisten al waar ze heen mochten, maar wij nog niet. Oad belde maar niet. Een aantal bestemmingen ga je in je gedachten af...wat als ik daar kom... Zou dat leuk zijn? Zijn er al mensen die ik ken die naar die bestemming toe gaan? Je kan jezelf er een beetje gek mee maken, maar uiteindelijk heeft dat niet zo veel nut. Het enige wat je kan doen is afwachten en horen wat ze uiteindelijk zullen zeggen. Vandaag is ons de onzekerheid ontnomen en hebben ze de zomerbestemming verteld. Voor mij wordt het opnieuw een uitdaging. Ik mag naar Zakynthos (Griekenland)!! Ik zal daar de enige hostess zijn die de OAD Groep mag vertegenwoordigen dus ik krijg meteen weer allerlei nieuwe taken erbij! Gelukkig heeft Jildou zich meteen aangemeld om mij een aantal taken uit te leggen, zodat ik straks niet met mijn handen in het haar zit. Maar ik weet zeker dat het allemaal wel goed komt. Ik blijf mezelf soms verbazen hoe positief ik tegen dingen aankijk en wat er allemaal mogelijk is. Toen ik mijn bestemming te horen kreeg, ben ik dan ook meteen achter het internet gekropen om informatie over dit eiland op te doen. Ik had eigenlijks aangegeven dat ik niet naar een klein eiland toe wilde. Nou, blijkt Zakynthos kleiner te zijn dan Tenerife...toch kan ik wel makkelijk gaan eilandhoppen als ik wil!! Zakynthos heeft schitterende stranden, cultuur...ja, ik heb er zin in!! Jildou weet haar bestemming uiteraard nu ook. Zij mag het komende seizoen naar Mallorca toe.

 

Iets waar ik ook erg veel zin in heb, is het Carnaval hier! Jildou en ik zijn gister naar Santa Cruz gegaan met als gedachte daar onze kostuums voor de grote optocht (5 februari a.s.) te gaan kopen. Jildou zou als duivel gaan en ik als engel. Uiteindelijk zijn we met iets anders thuis gekomen. Namelijk elk een masker gemaakt van veren en een felgekleurde boa. We waren in de veronderstelling dat we een dergelijke outfit als duivel en engel waarschijnlijk toch niet al te vaak meer zouden gaan dragen en daarbij kwam dat het ook niet ´om´e nocht´ was. Nu gaan we in het zwart gekleed met deze felgekleurde accesoires. Ben benieuwd wat de optocht gaat doen. Men zegt dat het nog mooier en groter is dan in Rio de Janeiro, yeah!

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer