Wittebroodsweken

Nu dat wij zijn getrouwd, krijgen we zo af en toe de vraag of wij ons nu anders voelen. Voegt het trouwen extra liefde en/of geluk toe? Is er iets veranderd in onze omgeving? Hoe was de huwelijksnacht? Of ik al zwanger ben? Waar gaan we wonen; Zakynthos of Nederland? Veel vragen en ik zal jullie vertellen hoe het nou zit.

Nadat we onze eerste dates hadden gehad, waren we tot over onze oren verliefd. Dit hebben we ook vrij snel aan elkaar verteld. Dit gevoel is door de jaren heen altijd zo gebleven. Verliefd zijn, is een intens gevoel waarvan ik denk dat het niet kan worden overtroffen. Wij voelen ons nu na het trouwen niet anders. We zijn nog tot over onze oren verliefd op elkaar!

Wel is er iets veranderd in de omgeving. Zoals altijd proosten wij hier met het avondeten. Meestal is dat gewoon ‘gia mas’ (proost). Maar zo af en toe wil mijn schoonvader wel erg graag proosten op een kleine jongen. ,, Ja!,, zegt hij dan:,, Ik word ook ouder en ik wil wel opa worden voordat ik ga’’. ,,My god’’, denk ik dan…moet dat nou? Smartass en realist dat ik dan even ben, zeg ik, ,,Eerst een huis voor Marinos en mij samen en daarna zien we wel weer.” Mijn schoonvader kennende, verwachtte ik de bal al weer terug. ,,Waarom? Hij kan wel bij Makis op de kamer liggen. We hebben genoeg ruimte hier!’’ Ik hou mij wijselijk stil. Ze willen ons niet weg hebben en dat is erg lief…maar dat gaat mooi niet gebeuren!! Schoonmoeder probeert de boel de sussen en zegt:,,Sotiris, laat het meisje met rust! Als ze over een maand proberen te beginnen aan kinderen is ook prima!’’ Geen haar beter… Ook de mensen om ons heen vragen of er al een kleine Leno op komst is. Jullie kennen het antwoord al. Eerst een huis en daarna zien we wel!!

Marinos en ik hebben besloten om vooralsnog de komende paar jaar hier op Zakynthos te blijven. We hopen in Februari/Maart een huurwoning te vinden in een mooie wijk net buiten de stad. Lekker in de natuur. Niet ver van ons werk. Een plek dat we ‘van ons’ mogen noemen. Ik heb er nu al zin in om lekker te gaan shoppen naar meubels en andere dingetjes. Februari/Maart is nog ver weg, maar we gaan per 1 December via Athene naar Nederland. We komen Vrijdag 3 December aan op Schiphol. Wij blijven tot 1 Februari in Nederland dus in die tijd kunnen we iedereen even ‘hoi!’ zeggen. Wel moeten jullie ons in Januari eventjes gaan missen, want we gaan dan naar Jamaica op huwelijksreis!!

Dankzij Hanna (Zweedse rep) en Cecelia (Finse rep) ben ik weer verliefd geworden op Zakynthos. Met hun heb ik hele mooie wandelingen over het eiland gemaakt. Cecelia heeft een boekje met allerlei wandelroutes en stuk voor stuk proberen we ze uit. Voor een klein gedeelte kloppen de routes niet waardoor een goede orientatie een vereiste is, maar wij kennen het eiland tenslotte erg goed en zo komt het juiste pad altijd in zicht! Via kleine landweggetjes ben ik op (uitkijk)punten gekomen waar ik nooit eerder ben geweest. Een wandeling in omgeving Agalas was niet bijzonder qua natuur ivm een brand van 3 jaar terug, maar wel waren er bijzonderheden onderweg als bijvoorbeeld mooie authentieke waterputten, kruiden (cola plant, oregano, wilde aardbeien, etc), grote paddestoelen en uitkijkpunten. Ook zijn we bij een plek gekomen waarbij een uitstekende conditie is vereist, want we hebben ca 40 minuten stijl afgedaald naar een prachtige vlakke rots waar je in de zomer lekker kunt gaan zonnen en de zonsondergang kunt zien. Nu waaide het er redelijk en petste het water hard tegen de rotsen en konden we hier mooie foto’s van maken (met blauwe grottten op achtergrond). Wat naar beneden gaat, moet ook weer omhoog en dat was redelijk pittig. Ik heb dan ook totaal geen conditie, maar ik ben een doorzetter! Cecelia gaat elke dag naar de gym en ik kon haar redelijk goed bijhouden. Dat zij nauwelijks buiten adem was en ik wel wat extra lucht kon gebruiken is even niet belangrijk ;-)

Ook zijn we in het Vrachionas gebergte geweest en afgelopen Zondag ben ik met Cecelia bij Keri geweest. Deze wandeling is zo ontzettend mooi! We werden allereerst al op ons Grieks getest. Een oud vrouwtje zag ons in de auto op de kaart kijken. We wisten niet waar we de auto moesten neerzetten, want de beschrijving klopte wederom niet. Wij vragen waar we wat precies konden verwachtten. Hele verhalen hing de vrouw op. Veel verstonden we er niet van, maar wel in die mate dat we wisten waar we naar toe moesten gaan! Ongeveer 1 uur op en neer gewandeld, want het kaartje was niet in verhouding waardoor we (2x) op doodlopende wegen kwamen. Uiteindelijk de top van de Skopos berg gevonden. Een man had hier zijn huis gebouwd. Hij was thuis en liet ons het uitzicht zien. We konden kijken van de Westkust (Agalas) tot aan de Oostkust (Alykanas), Vasilikos en de hele baai van Laganas, WAUW! Ik heb hem verteld dat hij zijn huis op de juiste plek heeft gemaakt. Beter dan dit kun je het volgens mij echt niet krijgen! We werden uitgenodigd bij hem in huis voor wat te drinken, maar sloegen dit af. We hadden nog maar net het begin van de wandelroute gevonden en we wilden deze graag afmaken. Zie foto’s voor het resultaat! Hanna is half November naar huis gegaan. Cecelia gaat 27 November naar huis. Gelukkig komt Hanna 28 November weer en kan ik vast met haar weer lekker gaan wandelen. Al gaan wij ook al weer snel naar Nederland!! Ik heb er als altijd weer heeeeel veel zin in! Zet de koffie maar klaar!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer