Ziek? Nee hoor!

 

Doordat ik op dag 1 de hele tijd dicht bij Marinos was, heb ik uiteindelijk de griep ook gekregen. Ik wilde er eerst niet aan geloven. Ik maakte mezelf wijs dat ik niet ziek zou worden. Ik ben sterk en doe niet aan griep! Ik maakte steeds grappen over wat dan ook maar in mij op kwam. De verhoging begon ergens halverwege de dag erger te worden. Tegenover Marinos zijn moeder bleef ik zeggen dat ik mij goed voelde. Ik wordt niet ziek en ben er voor mijn poppie! s avonds begon ik enorm te zweten en 2 uur s nachts voelde ik mij helemaal weer goed. Ha, toch maar even overwonnen! Ja ja...de volgende ochtend was het weer raak en kon ik er niet om heen. Samen met Marinos waren we meerdere dagen aan bed gekluisterd. We werden de gehele tijd verzorgd door Marinos zijn ouders. Ze deden hun uiterste best. En toch verlangde ik naar huis. Naar Nederland. Ik haalde steeds de tijd naar voren toen ik ziek was in Ried. Ik weet nog goed dat ik op het rood gestoffeerde bankstel in de huiskamer lag. Ik lag met mijn eigen kussen in een slaapzak die we altijd gebruikten als er iemand niet lekker was. Hier kon ik mij altijd heerlijk in verstoppen en mijzelf warm houden. Mem was thuis om voor mij te zorgen en dat deed ze altijd ontzettend goed! Gelukkig ben ik niet veel ziek in het buitenland, maar als het gebeurd dan geldt voor mij meer dan dat ik altijd al heb: Oost, West, Thuis Best!

Vijf dagen heb ik in bed gelegen. Ik was het echt goed zat en wilde wel weer eens wat leuks gaan doen. Marinos en ik hadden van al dat liggen zelfs last van de rug gekregen. Met de hoest nog in de keel besloten we op Zondag naar buiten te gaan. Even wat anders dan bed, films en vier muren. We hebben ons helemaal opgefrist en zijn goed gekleed naar buiten gegaan. We wilden in de stad onze beentjes even strekken en daarna een koffie gaan doen. Pff, wat was het warm. We hadden tijdens het wandelen af en toe last van opvliegers. Ook waren we nog best warm gekleed voor het weer dat we hadden. Het was namelijk ongeveer 20 graden en wij hadden de lange broek, dikke trui en winterjas aan! Ja, we kozen voor de schaduw in het najaar! Eenmaal op terras ging de jas uit en zaten we lekker in de schaduw. Toen de zon erbij kwam, kregen we het weer heet. Tijd om te gaan.

Marinos en ik waren niet de enigen die ziek waren. Marinos heeft Makis ook nog aangestoken vlak voordat hij naar Athene ging. De volgende dag was hij weer terug: ziek. Net als Yannis (barman Pieros) en zijn broertje Zacky. Makis heeft hen tijdens de trip naar Athene aangestoken. Hardnekkig spul die griep. In de tijd dat wij ziek waren, waren er veel mensen op Zakynthos ziek. Waar wij ook heen gingen nadat we weer beter waren, hoorden we overal mensen hoesten. Nu ook Marinos zijn moeder, maar het zet niet bij haar door. Gelukkig maar.

Marinos en ik zijn weer leuke dingen gaan doen. Zo zijn we gister naar Limniou Keri gegaan en hebben we daar een mooie wandeling gemaakt. Het weer blijft hier super en daar genieten we van! Een drankje doen in Keri lukt niet meer. Het is uitgestorven. We besluiten te gaan kijken naar het professionele voetbalteam van Zakynthos vs Athene in het voetbalstadion. In dit team heeft Marinos ooit gespeeld en was hij bevriend geraakt met een jongen die Marinos als familienaam heeft. Deze Marinos had die dag een score gemaakt: 5-0! Bij een goal werd er door de luidsprekers omgeroepen:,,Wie heeft er gescoord?`` en het publiek roept:,,Marinos!`` Mijn Marinos is weer aan het trainen, maar heeft zoveel trainingen gemist of ivm werk half kunnen meemaken dat een voetbalwedstrijd er voor hem er niet in zit. Hij is een te groot risico om in te zetten. Een slechte training zorgt voor blessures. Toen Marinos een jaar of 15 was, is hij ontdekt om te gaan voetballen voor een professioneel voetbal team dat Griekenland zou vertegenwoordigen. Hij is naar het vaste land gegaan om daar te trainen. Dag in dag uit. Hij moest eerst maanden trainen om op hoog niveau mee te mogen spelen. Dit voor niet veel geld. Als ik zie hoeveel hij nog van voetbal houdt, denk ik: waarom heeft hij niet destijds doorgezet? Wie weet was hij wel miljonair geworden net als zijn neef nu is (speelt bij Panathinaikos)! Marinos vertelde mij dat de training ontzettend zwaar was en hij snel goed geld wilde verdienen. Misschien maar goed ook. Als hij vorig jaar topvoetballer was geweest, had ik hem nooit ontmoet. Dan maar niet miljonair zijn!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer