Zomerseizoen 2009!

Zoals sommigen al hebben vernomen, mag ik komend seizoen weer als hostess aan de slag op Zakynthos! Ik sta al weer te popelen om terug te gaan! Ontzettend benieuwd naar wat mij te wachten staat! Wat zal er hetzelfde zijn, wat zal mij doen verrassen en wat zal ik allemaal beleven?

Een e-mailtje richting het agentschap is al de deur uit. Dat ze mij weer kunnen verwachten en dat ik graag weer hetzelfde appartement zou willen hebben als vorig jaar! Ik heb al allemaal ideeën om ‘mijn’ huisje nog leuker en beter maken dan dat het al was. Marinos wil een tv + dvd installeren , ik wil degelijk bestek hebben (zonder vage, niet weg te krijgen, vlekken), een kacheltje voor de koudere tijden ipv mijn kookplaten aan te zetten en ook wil ik weer wat leuke sfeermakers. Alles wat ik daar koop kan ik ook weer mooi gebruiken in het huisje wat Marinos en ik na het seizoen willen gaan huren/kopen. Dit huisje is nog niet getraceerd, maar wij gaan tijdens het seizoen zeker even op huizenjacht. Ik hoop namelijk na de zomer ook in de winter daar te gaan werken. Het bleek deze winter wel weer dat een baantje vinden in Nederland niet makkelijk is. Natuurlijk waren er voor mij ook momenten dat ik even niet zocht naar werk vanwege de komst van Marinos, dat we Sjoerd Jan zijn huis mochten slopen … en weer opknappen … maar naast deze momenten was het dus alsnog niet ’easy’. Een baan als hostess zag ik voor de winterperiode niet zitten, want dat zou dan een bestemming zijn dat niet het naamplaatje Zakynthos draagt.

Naast mijn cursus Grieks die ik de afgelopen weken heb gevolgd …. zal ik mijn Grieks weer ophalen en als de tijd en mijn ‘lust naar kennis’ het toelaat, ga ik mijn cursus Grieks doorzetten. Zou het niet geweldig zijn als ik net als dat Marinos met mijn ouders Engels communiceert, ik ook met zijn ouders kan spreken? Even geen handen en voetenwerk meer, momenten van stilte of misverstanden! Het zal wel flink oefenen zijn, maar alle kleine woordjes zijn leuk om te horen van iemand van een ander land die jouw taal gebruikt. Als Marinos bijvoorbeeld ‘n bietsy, poepiekakkie, lekker ite, lekker koese, tot straks of andere Friese/Nederlandse woorden gebruikt dan krijg je automatisch een glimlach!

De datum van vertrek staat voor de 10e van April gepland. Samen met Marinos vliegen we dan terug naar dat schattige eilandje en kan wat mij betreft het seizoen wel weer beginnen!

Natuurlijk ga ik jullie weer zoveel mogelijk op de hoogte houden van mijn leven op Griekse bodem! En ik vind het uiteraard ook erg leuk als jullie mij komen opzoeken daar! Overleg is altijd handig. Ik weet waar de leuke hotels/appartementen zitten en waar van alles of juist niets te doen is! En dat jullie een beetje verspreid over het seizoen komen, want anders hebben jullie niks aan mij!

Ps: Voor de trouwe lezers die zich bij mijn mailinglijst hebben aangemeld, maar niet meer automatisch een mailtje krijgen zodra er een nieuw verhaal is…misschien werkt het als je je even afmeldt uit de mailinglijst en daarna weer aanmeldt.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer